Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

«Ο πατέρας μου ζητούσε την απομάκρυνση των πυρομαχικών από τη βάση»



Μεταξύ των 12 νεκρών της σημερινής φονικής έκρηξης στη βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» είναι και ο διοικητής της ναυτικής βάσης, πλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης.



Με μία συγκλονιστική μαρτυρία στην τηλεόραση του ΡΙΚ, ο γιος του αδικοχαμένου διοικητή, Νικόλας, κατήγγειλε ότι...
τόσο ο πατέρας του, όσο και άλλοι αξιωματικοί του ναυτικού, τόνιζαν συνεχώς την ανάγκη καταστροφής ή απομάκρυνσης των πυρομαχικών που φυλάγονταν στη ναυτική βάση, αλλά, όπως είπε, οι προειδοποιήσεις τους «έπεσαν στο κενό».

Ο κ. Ιωαννίδης είπε επίσης ότι ο πατέρας του είχε αναφέρει ότι την τελευταία εβδομάδα επικρατούσε μεγάλη ανησυχία στη βάση, γιατί την περασμένη Δευτέρα είχε σημειωθεί μικρή έκρηξη, που δημιούργησε οπή στα εμπορευματοκιβώτια.

Ειδικά χθες, όπως πρόσθεσε, υπήρχαν πληροφορίες ότι είχαν φουσκώσει τα εμπορευματοκιβώτια και τα ξημερώματα άρχισαν μικρές εκρήξεις με αποτέλεσμα να σημειωθεί η τραγωδία.

Εξ άλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, ο διοικητής της βάσης είχε αποστείλει επιστολές προς το Υπουργείο Άμυνας, στις οποίες αναφερόταν στους σοβαρούς κινδύνους από τα εμπορευματοκιβώτια με την πυρίτιδα.

Το δε κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, μετέδωσε ότι τις τελευταίες ημέρες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών σημειώνονταν αναφλέξεις στα κιβώτια που περιείχαν την πυρίτιδα για αυτό το λόγο αποφασίστηκε τα κιβώτια να ραντίζονται με νερό. Όμως , σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, σήμερα το πρωί η ανάφλεξη ήταν πολύ μεγάλη και ακολούθησε πυρκαγιά. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του πυροσβεστικού οχήματος να κατασβέσει τη φωτιά, η έκρηξη ήταν αναπόφευκτη.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΟΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΟ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ .ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΦΘΥΝΟΦΟΒΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!
Πρέπει κατ' αρχήν να φωνάξουμε για τον Ηρωϊκό Διοικητή.

Πρέπει όμως κάποιος να μας πει εάν είναι τόσο απλό να πλήξεις μια Ναυτική βάση και να δημιουργήσει τόσα προβλήματα (Ηλεκτροδότηση-Ύδρευση-Ψυχολογία) στο μαρτυρικό νησί της Κύπρου.

ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΜΑΙ...!!!
Όσοι υπηρετήσαμε γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση τέτοιας αμέλειας. Γνωρίζουμε ότι ΚΑΝΕΝΑΣ Διοικητής δεν ανέχεται τέτοια κωλυσιεργία...τέτοια ανευθυνότητα...!!!

ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ "ΦΟΥΣΚΟΜΕΝΩΝ" Containers...
Θυμάμε στη Μαλακάσα τη δεκαετία του 80 όταν καιγόταν στρατιωτική περιοχή με αποθήκες πυρομαχικών.Οι εκρήξεις ήταν συνεχείς και όχι μία.

ΠΟΙΟΣ - ΤΥΧΑΙΟΣ - ΟΧΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΣΕ ΚΟΝΤΙΝΗ ΑΠΟΣΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΣΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ;;;;

ΚΑΝΕΝΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΔΕΧΟΜΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

1Ο.12 Ο ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΣ. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΛΑΚΑΣΑ ΤΟΤΕ ΕΙΧΕ ΓΡΑΦΤΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΙΡΑΝ ΙΡΑΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ. Η ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΙΑ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ.
ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΕΡΝΕΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Κύπρος Ελλάς: Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) – Δελτίο Τύπου:

Αναρτήθηκε από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Ιουλίου 11, 2011

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, θα ήθελε να εκφράσει τα ειλικρινή αισθήματα λύπης, οργής και αλληλεγγύης προς τις οικογένειες των νεκρών συμπατριωτών μας αλλά και των τραυματιών από την σημερινή τραγωδία. Πέρα από τα ευχολόγια όμως, καλούμε ΟΛΟΥΣ, όπως κινητοποιήσουν τον κόσμο στα κέντρα αιμοδοσίας. Για Λευκωσία: Iατρικό Κέντρο Έγκωμης και στα νοσοκομεία

Λεμεσού,Λάρνακας,Πάφου και Αμμόχωστου.

Εφόσον υπήρξαν αναφορές για την ακαταλληλότητα των συγκεκριμένων αποθηκών απαιτούμε όπως η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία που ευθύνονται για την εγκληματική αυτή αμέλεια όπως πρωτού παραιτηθούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Επίσης, ευελπιστούμε πως η Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της.

Γραφείο Τύπου Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΖΗΤΟΥΣΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΙΣΩΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ...ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΟ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΕΠΑΙΞΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ...ΜΥΝΗΜΑ ΕΛΥΦΘΗ ....ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΤΩΡΑ....