Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Το colpo grosso του δεύτερου πακέτου διάσωσης


…εσείς τι λέτε, το κάνουν για να μας βοηθήσουν?
Το Αγγλικό think tank Open Europe δημοσίευσε μια εργασία (paper) με τίτλο: ”Εγκαταλείποντας το πλοίο: Καιρός να σταματήσουμε να σώζουμε την Ελλάδα?” το οποίο συνοψίζει όλα τα ...
ισχυρά δεδομένα που είναι σε όλους γνωστά, σχετικά με το γιατί η συνέχιση της διάσωσης της Ελλάδας είναι η χειρότερη δυνατή απόφαση για την....


Ευρώπη, η οποία είναι μόνο χρήσιμη στο να εμποδίσει την Ευρωπαϊκή τραπεζική ολιγαρχία να βιώσει ένα Event of Actual Loss (να δημιουργηθεί ένα γεγονός που θα προκαλέσει ισχυρές ζημιές).

Ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι πρέπει να ανησυχούν για το τι συμβαίνει στην Αθήνα, είναι το γεγονός ότι μέχρι το 2014, σύμφωνα με το Open Europe, σχεδόν τα δύο τρίτα του Ελληνικού χρέους θα ανήκει στους Ευρωπαίους φορολογούμενους. Μέσω των προγραμμάτων διάσωσης, τα επονομαζόμενα επίσημα δάνεια (κρατικά – που στηρίζονται στους φορολογούμενους) αντικαθιστούν σταδιακά τα δάνεια του ιδιωτικού τομέα. ”Υπολογίζουμε ότι σήμερα κάθε νοικοκυριό στην Ευρωζώνη έχει εγγυηθεί για 535 ευρώ Ελληνικού χρέους. Παρ’ όλ’ αυτά μέχρι το 2014 και αν ακολουθήσει και δεύτερο πακέτο διάσωσης, το ποσό αυτό θα εκτοξευθεί στα 1.450 ευρώ ανά νοικοκυριό. Το κόστος των Ευρωπαίων φορολογούμενων σε κατά τα άλλα μια σίγουρη πτώχευση, θα αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια, κάνοντας το δεύτερο πακέτο διάσωσης περισσότερο επίμαχο από κάθε άλλο πακέτο στήριξης της Ευρωζώνης.” Δείτε εδώ όλη την εργασία του Open Europe από όπου και πήραμε του δύο πιο κάτω πίνακες.
Πίνακας μεριδίων χρέους (σε ποιόν οφείλουμε) το 2010



…και αντιστοίχως το 2014.


Όπως βλέπετε με το δεύτερο πακέτο διάσωσης ελαχιστοποιείται η έκθεση του ξένου ιδιωτικού τομέα (τράπεζες εξωτερικού) από 42% σε 12%.
Επιπλέον μικρότερη θα είναι και η έκθεση του Ελληνικού ιδιωτικού τομέα αό 32% σε 24%.
Αντίθετα αυξάνει κατακόρυφα η έκθεση του επίσημου τομέα (κρατικά δάνεια με την εγγύηση των φορολογούμενων) από 26% σε 64%.
Το colpo grosso λοιπόν, είναι απλό: Βλέποντας ο ιδιωτικός τραπεζικός τομέας ότι αν η έκθεση στο Ελληνικό χρέος παραμείνει ως έχει θα αναγκαστούν να χάσουν ένα σωρό λεφτά από μια πτώχευση της χώρας, τρέχουν όλοι να συμφωνήσουν το δεύτερο πακέτο διάσωσης το οποίο θα αλλάξει τα δεδομένα και σε περίπτωση πτώχευσης αυτοί που θα χάσουν θα είναι οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι και όχι οι ιδιωτικές τράπεζες.
Επειδή λοιπόν έχουν σίγουρη την πτώχευση και επειδή οι Αμερικάνοι δεν θέλουν να πληρώσουν τα CDS, έβαλαν τους φίλους τους στην Ευρώπη να μεταφέρουν το χρέος από τον ιδιωτικό τομέα, στον κρατικό! Με αυτόν τον τρόπο όλοι είναι ευχαριστημένοι (εκτός από τον ‘Ευρωπαίο’ φορολογούμενο φυσικά).
Kotsarikos με πληροφορίες από το zerohedge και το Open Europe
πηγη

2 σχόλια:

Ιωάννης είπε...

think tank Open Europe....απο τον τίτλο καταλαβαίνει κανείς οτι απο πίσω ειναι ο Σόρος..

Διογένης είπε...

Φίλε Ιωάννη, όντως "βρομάει" η "Open Europe". ("Open Europe is an independent think tank, with offices in London and Brussels, set up by some of the UK’s leading business people to contribute bold new thinking to the debate about the direction of the EU.") Μπορεί η εργασία της να χρησιμοποιηθεί για την προπαγάνδα που βολεύει τους γνωστούς-αγνώστους, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ψευδής.
Λοιπόν, η εν λόγω εργασία δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2011. Θέλω ν' αφιερώσω το απόσπασμα που ακολουθεί στον Γιώργο. Ο φίλος μας ο Γιώργος —προφανώς χωρίς να γνωρίζει περί τίνος πρόκειται— με σχόλιό του σε προηγούμενη ανάρτηση μάς προέτρεψε να αφήσουμε "τους Τραϊναούς στον εξώστη σαν τους παππούδες του Mappet Show να μας διασκεδάζουν" ...Χωρίς να γνωρίζει και χωρίς ντροπή! Δεν είναι όλοι ίδιοι, φίλε Γιώργο. Άλλο που αυτό προσπαθούν να μας πείσουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

"Οι Εβραίοι, θα σώσουν την οικονομία των μισητών γι' αυτούς Ελλήνων !!! ... το δικό τους ΔΝΤ θα τους "αναγνωρίσει" χωρίς καμία έρευνα τα "χρέη" της Ελλάδας και στη συνέχεια το ίδιο το ΔΝΤ θα "δανειστεί" εκ νέου και στο όνομα της Ελλάδας, για να τους ξεπληρώσει. Με συνοπτικές διαδικασίες θα αναγνωριστούν σαν νόμιμα τα δισεκατομμύρια που οφείλονται στους τοκογλύφους και η Ελλάδα θα δανείζεται από τους λαούς, για να τους ξεπληρώσει. ... Αυτό ακριβώς κάνουν τώρα με το ΔΝΤ. Βάζουν την Ελλάδα να "δανείζεται" από τους λαούς, για να ξεπληρώνει τους τοκογλύφους. Όταν θα τους ξεπληρώσει πλήρως, θα έχει μπροστά της ακόμα μεγαλύτερο χρέος, το οποίο όμως —δυστυχώς γι' αυτήν— θα είναι χρέος απέναντι σε λαούς."
(ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ, Ιούνιος 2010)