Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Σέρβος Πρόεδρος: Το σχέδιο για τη Μεγάλη Αλβανία είναι μια πραγματικότηταΟ πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, δήλωσε σήμερα ότι το σχέδιο για τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας, είναι μια πολιτική πραγματικότητα και η Σερβία πρέπει να είναι έτοιμη σε οποιαδήποτε αλλαγή που θα προκύψει στην επίλυση του ζητήματος του Κοσσυφοπεδίου. «Είμαι κατά της δημιουργίας των μεγάλων εθνικών κρατών στα.... Βαλκάνια, γιατί αυτό θα δημιουργήσει απρόβλεπτες συνέπειες, αλλά η Σερβία έχει τη λύση, αν κάποιος στη διεθνή κοινότητα εξακολουθεί να πιστεύει στη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας», δήλωσε ο Τάντιτς στα μέσα ενημέρωσης της Σερβίας.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η Σερβία πρέπει να βρει τρόπους τους οποίους οφείλουν οι μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις να υποστηρίξουν για μια μόνιμη λύση ώστε να αποφευχθούν μελλοντικές συγκρούσεις σε αυτήν την περιοχή, η οποία χαρακτηρίζεται ως μπαρουταποθήκη των Βαλκανίων.
Σύμφωνα με τον Σέρβο πρόεδρο, η Σερβία στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου δεν έχει πολιτικά μυστικά και θέλει να λύσει το πρόβλημα αυτό πριν από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πηγή: ina-online