Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Έξαλλοι οι Πανεπιστημιακοί με το νέο Νόμο Πλαίσιο



http://tvxs.gr/sites/default/files/images/story/panarr_0.jpgΗ ανακούφιση στο άκουσμα της απομάκρυνσης του Υφ. Παιδείας κ Πανάρετου, έδωσε τη θέση της στην οργή, από πλευράς των Πανεπιστημιακών, μετά την πληροφόρηση από στενό συνεργάτη της κ. Διαμαντοπούλου ότι ο νέος Νόμος Πλαίσιο πρόκειται συντομότατα να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.


Αγανακτισμένοι οι πανεπιστημιακοί, τόσο μέσω της ΠΟΣΔΕΠ όσο και μεμονωμένα, διεμήνυσαν ότι το έκτρωμα του αποτυχημένου Υφυπουργού που απομακρύνθηκε δεν πρόκειται να περάσει. Η άρση του Αυτοδιοίκητου, η πλήρης κομματικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, η κατακόρυφη μείωση της χρηματοδότησης, το «πάγωμα» των νεοεκλεγέντων μελών ΔΕΠ και των εξελίξεων αποτελούν κόκκινη γραμμή και casus belie για την Ακαδημαϊκή κοινότητα.


Η αντίδρασή τους, τόνισαν, θα συνάδει με αυτή της κοινωνίας με το Υπουργείο να προβληματίζεται για τις προεκτάσεις των κινητοποιήσεων αγανακτισμένων Πανεπιστημιακών στα πλαίσια της γενικευμένης κοινωνικής κατακραυγής για τις αποφάσεις της Κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα.

3 σχόλια:

anax είπε...

Tόσον καιρό ο κόσμος χάνεται και οι πανεπιστημιακοί χτενίζονται...και τώρα που τελικά έπαθαν κι αυτοί ότι κι όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες, θα συνάδουν με την αντίδραση της κοινωνίας.
Ντροπή να ξυπνάς το μεσημέρι όταν οι άλλοι έχουν πάει για δουλειά από το πρωί. Βέβαια κάλιο αργά παρά ποτέ.
Να αφήσουν τις κομματικές τους ταυτότητες στο σπίτι όμως.

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ με τον 10:00. Δυστυχώς κανείς δεν κινείται παρά μόνο όταν νιώσει ο ίδιος το πρόβλημα. Και οι ένστολοι θα βγουν λέει σήμερα γιατί τους κόψανε κι άλλα, μέχρι τώρα κοιμόντουσαν. Το σημαντικό όμως είναι ότι τώρα τους θέλουμε ΟΛΟΥΣ. Και τους κοιμισμένους και τους καναπεδάτους και τους συνδικαλιστές και τους άσπρους και τους μαύρους. Είναι το τελευταίο μας χαρτί, αν περάσει και το μεσοπρόθεσμο τελειώσαμε. Οπότε ελάτε όλοι να ενωθούμε κι ας αφήσουμε τις διαφορές πιο πέρα, είναι πραγματικά η τελευταία μας ευκαιρία.

Ανώνυμος είπε...

''Να αφήσουν τις κομματικές τους ταυτότητες στο σπίτι όμως''

Tρελός παπάς σε βάφτισε !!!
Πως τις πήραν βρε τις θέσεις ;