Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Νέα φορολογικά μέτρα - σοκ αποφασίστηκαν στην κυβερνητική και θέτουν βάσιμους φόβους άμεσης πτώσης της κυβέρνησης!




Στον αέρα είναι το μισό μεσοπρόθεσμο για το 2011 καθώς όπως αποκάλυψε ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος στην θυελλώδη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής χθες το μεσημέρι, θα αναγκαστεί να φέρει πρόσθετα φορολογικά μέτρα ύψους 3,4-3,5 δις ευρώ!

«Φοβάμαι ότι θα πέσει η κυβέρνηση» φέρεται να.... εξολομογήθηκε κορυφαίος υπουργός διαπιστώνοντας ότι με τα νέα μέτρα ξεπερνούνται κατά πολύ οι αντοχές στην κοινωνία. Σύμφωναμε πληροφορίες, τα μέτρα θα περιλαμβάνουν νέες αυξήσεις φόρων σε ακινητα, θα μειώνεται κατά πολύ το αφορολόγητο ενώ θα αυξάνεται και ο φόρος στο...
πετρέλαιο θέρμανσης.

Στην Κυβερνητική επιτροπή έγινε «κόλαση» σύμφωνα με υπουργούς αλλά έδωσαν «όρκο σιωπής» με αποτέλεσμα οι πληροφορίες να βγαίνουν με το σταγονόμετρο. Αρκετοί υπουργοί εξέφρασαν φόβους ότι η κοινωνική αντίδραση θα είναι τεράστια ενώ επεσήμαναν το πλήγμα αναξιοπιστίας που δέχεται η κυβέρνηση με την αλλαγή στάσης καθώς μόλις την προηγουμένη ο υπ. Οικονομικών διαβεβαίωνε από του βήματος της Βουλής ότι θα πάμε σε «δίκαη λιτότητα».

Ο ίδιος ο κ Βενιζέλος δεν απέφυγε να ασκήσει την αυτοκριτική του λέγοντας σε κάποια στιγμή «σε αντίθεση με αυτά που λέγαμε, του εαυτού μου περιλαμβανομένου...».

Όπως και να έχει το πράγμα, λίγη ώρα αργότερα, στο υπουργικό συμβούλιο υπήρξε... μαγική εικόνα. Όλοι οι κορυφαίοι έδωσαν εν λευκώ το πράσινο φως στον κ. Βενιζέλο να διαπραγματευτεί - όπως ζήτησε- τα νέα μέτρα αρχικά με το ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ που συνεδριάζει αύριο και κυρίως με την τρόικα.

Αρχής γενομένης από τον κ. Δημήτρη Ρέππα, όλοι οι υπουργοί (Σκανδαλίδης, Λοβέρδος, Καστανίδης κ.λπ) προφανώς προχώρησαν σε πολιτική συμφωνία στηρίζοντας απολύτως τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών. «Ήταν το πιο άνετο υπουργικό που έγινε ποτέ. Μετά την κόλαση, αποφάσισαν να εμπιστευτούν και να στηρίξουν Βενιζέλο» σχολίαζε κυβερνητικό στέλεχος που δεν έκρυβε την έκπληξη του για την εξέλιξη του υπουργικού συμβουλίου.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αίσχος αυτή η κυβέρνηση ποιά.
Και για να μην ξεχνάμε και τα περί προπαγάνδας, ο alpha ετοιμάζει φιλοτουρκική προπαγανδιστική σειρά. Το έμαθα τυχαία από αυτό το blog (http://orthoboulos.blogspot.com/2011/06/blog-post_7634.html). Για ασχοληθείτε και με αυτό να το μάθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συννέληνες.

Ανώνυμος είπε...

Οι κυβερνήσεις πεφτουνεεεεεεεε
μα το ΔΝΤ μέεεενεεειιιι

Ανώνυμος είπε...

Διαβαστε το βιβλΐο του Τζοζεφ Στιγκλιτς για το ΔΝΤ!

Ανώνυμος είπε...

Συνέλληνες η πλουτοκρατία θα αγοράσει τα ΠΑΝΤΑ για ένα πιάττο φακές

East είπε...

Μειώστε την φορολογία την γραφειοκρατία την πολυνομία και τις απαγορεύσεις για τους πολίτες!

Αφήστε τον Έλληνα να εργαστεί!

Ανώνυμος είπε...

Συνελληνες καντε παυση πληρωμων στις Δ.Ο.Υ. και στις τραπεζες ΤΩΡΑ.
Ειναι το μονο που θα τους πονεσει.

Ανώνυμος είπε...

ο φιλος 2'02 εχει την καλυτερη προταση δεν πληρωνουμε τιποτα
μπορουμε να συντονιστουμε ?

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω με την παυση πληρωμων. Αν συντονιστουμε 1000-1500 ατομα και το κανουμε θα ακολουθησουν κι αλλοι. Υπαρχουν και εξυπνες εναλλακτικες αντιστασης και ανυπακοης. Προτεινω και μπουκοταζ στις πολυεθνικες.

Ανώνυμος είπε...

Ελεεινοί και τρισαθλιοι ειναι ολοι τους. Οπως πολύ σωστά, κατά την γνώμη μου, δημοσιεύτηκε σε κάποιο blog , αν πιστεύουν ότι όλα αυτά που πράτουν θα μας σώσουν, να δεσμευτεί η περιουσία όλων τους και στην (απίθανη?) περίπτωση αποτυχίας να έχουνε τα σκατομνημόνια τους για κωλόχαρτο στα αυθαίρετα κελιά που θα τους φτιάξουμε. Πάντως είναι απορίας άξιο ότι υπάρχει ακόμα κόσμος που πιστεύει ότι είναι απαραίτητα αυτά τα πράγματα που γίνονται σε αυτή τη χώρα που στο τέλος δεν θα ξέρουμε ποιανού αποικία θα είμαστε.
Μας έχουν γα@@σει παιδιά δίχως σάλιο και απ' οτι φαίνεται δεν ιδρώνει το αυτάκι τους καθόλου.
Αν θέλεις ειρήνη ετοιμάσου για πόλεμο.
Και δυστυχώς είμαστε σε πόλεμο.
Και δυστυχώς (λυπάμαι που το λέω) το κράτος αντιτάχθηκε στον λαό.
Και κάθε πόλεμος έχει τις θυσίες του.
Πολέμησαν τόσα χρόνια οι πρόγονοί μας τον κάθε γελοίο κατακτητή για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι και ήρθαν αυτά τα μουνόπανα να μας πουν ότι πρέπει να σκύψετε το κεφάλι Ελληνες γιατί χρωστάτε πολλά και θα σας πάρουμε τη γη.
Μια φράση έχω να πω παίδες και πιστεύω να μας εκφράζει όλους ή σχεδόν όλους διότι πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν Εφιάλτες :
Μ Ο Λ Ω Ν Λ Α Β Ε ...!!!