Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Προσφυγή του Πανεπιστήμιου Αθηνών στο ΣτΕ για τη Θεολογική



Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε το Πανεπιστήμιο Αθηνών με αίτημα να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μην εισαχθούν φοιτητές στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012. Συγκεκριμένα, ο πρώην υφυπουργός Παιδείας κ. Ιωάννης Πανάρετος είχε ζητήσει στις αρχές Μαΐου, ουσιαστικά, να κλείσει το τμήμα λόγω των σκανδάλων οικογενειοκρατίας. Υπενθυμίζεται ότι οι καταγγελίες αφορούσαν «την οικογένεια της.... καθηγήτριας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών Ελένης Χριστινάκη και του καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας Παναγιώτη Χριστινάκη, οι οποίοι από τις θέσεις τους (κοσμήτορας στη σχολή και πρόεδρος του τμήματος, αντίστοιχα) τοποθέτησαν συγγενείς τους (παιδιά, γαμπρούς, κουνιάδους) σε διάφορες θέσεις της σχολής.

Το βασικό επιχείρημα του Παν. Αθηνών είναι ότι η απόφαση Πανάρετου θίγει το αυτοδιοίκητο του ιδρύματος. Μάλιστα, τον περασμένο Νοέμβριο η Σύγκλητος είχε αποφασίσει ομόφωνα τη συνέχιση της λειτουργίας του τμήματος, καθώς θεωρεί ότι το θέμα της οικογένειας Χριστινάκη έχει κλείσει. Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας ανακλήθηκε ο διορισμός της κ. Ειρήνης Γλάρου-Χριστινάκη (κόρη της Ελένης και του Παναγιώτη Χριστινάκη) σε θέση μέλους ΔΕΠ της βαθμίδας Καθηγητή στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας Αθηνών.
Για την απόφαση του υπ. Παιδείας, το τμήμα να μη δεχθεί φοιτητές την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, χθες ο πρύτανης του ιδρύματος κ. Θεοδόσιος Πελεγρίνης σε γραπτή δήλωσή του ανέφερε ότι «το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών θεωρεί ότι η ως άνω απόφαση θίγει το αυτοδιοίκητο του πανεπιστημίου και προσβάλλει το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης συνανθρώπων μας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».
Και συμπλήρωσε: «Ταυτόχρονα, συμμεριζόμενοι τον μόχθο και την αγωνία όσων από την κοινωνία μας πολιτών θα ήθελαν να διεκδικήσουν το δικαίωμα της φοίτησής των στο εν λόγω Τμήμα, αιτηθήκαμε τη χορήγηση προσωρινής διαταγής, ώστε να επιτραπεί στους ενδιαφερόμενους υποψήφιους σπουδαστές να δηλώσουν την προτίμησή τους για εισαγωγή στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του ΕΚΠΑ κατά την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων. Επί της αιτήσεως αυτής αναμένεται άμεσα απόφαση του προέδρου του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Σήμερα οι βαθμοί των υποψηφίων ΕΠΑΛΑπό σήμερα στις 11 π. μ. θα αναρτηθούν στα Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας οι βαθμοί των υποψηφίων στα μαθήματα ΕΠΑΛ (Ομάδα Α΄) και στα μαθήματα ειδικότητας ΕΠΑΛ (Ομάδα Β΄), στα οποία εξετάστηκαν για την εισαγωγή σε ΑΕΙ. Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα μπορούν μετά τις 12.00 να βρουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα του υπουργείου http: //results. minedu. gov. gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. Επίσης, από χθες αναρτήθηκαν στα σχολεία οι βαθμολογίες των υποψηφίων, που συμμετείχαν στις επαναληπτικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων. Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα www. minedu. gov. gr, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ.

πηγή

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θυμάμαι πριν 25 χρόνια (φοιτήτρια) θαύμαζα την χριστινάκη που ήταν και πολύτεκνη και καθηγήτρια σε σχετικά νεαρή ηλικία.