Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Η αλήθεια για Εκκλησιαστική περιουσία-μισθοδοσία κληρικών!


Όλοι αυτοί οι εχθροί της Εκκλησίας που φωνασκούν, περί δήθεν εξόδων του κράτους χάριν της Εκκλησίας, και για την "μεγάλη" Εκκλησιαστική περιουσία που δήθεν δεν την εκμεταλλεύεται ο λαός, ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ την αλήθεια, που είναι πολύ διαφορετική από τις απαιτήσεις τους.

Η φιλολογία περί της εκκλησιαστικής περιουσίας είναι παλιά, δίχως όμως να δικαιολογείται πολλές φορές από τα γεγονότα και την πραγματικότητα. Θα προσπαθήσουμε να ρίξουμε λίγο φως στο ταλαιπωρημένο αυτό ζήτημα. Παρακάτω, απαντάμε και στο αδαές επιχείρημα περί μισθοδοσίας των Ορθοδόξων κληρικών που έχει άμεση σχέση με την εκκλησιαστική περιουσία. Καταρρίπτεται ο βασικότερος μύθος γύρω από τον οποίο χτίστηκε η επαίσχυντη αντιεκκλησιαστική προπαγάνδα των ημερών μας.

Μετά την απελευθέρωση και τη δημιουργία του ελληνικού κράτους (1828), ενώ διατηρείται στη συνείδηση του πληρώματος της εκκλησίας η πίστη στο ιερό και αναπαλλοτρίωτο της εκκλησιαστικής περιουσίας με διάφορα νομοθετήματα επιβάλλεται κατά καιρούς η αναγκαστική απαλλοτρίωση τμημάτων της.

Η αντιβασιλεία του Όθωνα (αλλοεθνής και προτεσταντική) πιστεύοντας ότι η περιουσία της Εκκλησίας αποτελεί θησαυρό που κληροδοτήθηκε από τους προγόνους στο ελληνικό έθνος και λησμονώντας την ανεκτίμητη προσφορά των ορθοδόξων μοναστηριών στους παλαιότερους και στους ακόμα νωπούς τότε αγώνες της εθνικής παλιγγενεσίας, με τα βασιλικά διατάγματα του 1833 και 1834 απεφάσισε τη διάλυση 416 μοναστηριών και τη διάθεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους με το πρόσχημα να συσταθεί το "Εκκλησιαστικό Ταμείο". Ήταν όμως τόσο κακή η σύσταση και οργάνωση του ταμείου αυτού, ώστε το μόνο που συνέβη ήταν η διαρπαγή της εκκλησιαστικής περιουσίας και η πώληση - εκ μέρους επιτηδείων - ιερών σκευών και κειμηλίων στα παζάρια. Το 1836 η απαλλοτριωτική διάθεση της Αντιβασιλείας επεκτάθηκε και στην περιουσία των Μοναστηριών που διατηρήθηκαν σε λειτουργία "χάριν θεάρεστων έργων και προς οικοδομήν ιερών και αγαθοεργών καταστημάτων". Έτσι απαλλοτριώθηκαν υποχρεωτικά και άλλες μοναστηριακές εκτάσεις, ενώ σε όσεες απέμειναν επιβλήθηκε βαρύτατη έμμεση φορολογία.
Στη διάρκεια της δεύτερης και τρίτης δεκαετίας του 20ου αιώνα, μετά τους Βαλκανικούς και τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο κυρίως δε έπειτα από τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922), το ελληνικό κράτος επέτεινε την απαλλοτριωτική του επιβολή σε βάρος της εκκλησιαστικής περιουσίας. Με τους νόμους 1072/1917 και 2050/1920 ("αγροτικός νόμος") και άλλους μεταγενέστερους απαλοτριώθηκαν αναγκαστικά πολλές μοναστηριακές εκτάσεις για την αποκατάσταση προσφύγων και ακτημόνων και για λόγους "προφανούς ανάγκης και δημόσιας ασφαλείας". Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περίοδο 1917 μέχρι 1930 απαλλοτριώθηκαν εκκλησιαστικές εκτάσεις αξίας άνω του ενός δισεκατομυρίου προπολεμικών δραχμών και το Κράτος κατέβαλε στο Γενικό Εκκλησιαστικό Ταμείο μόνο το 4% (40 εκατομύρια δραχμές). Τα υπόλοιπα 960 εκατομύρια οφείλονται ακόμα! Τα περισσότερα μοναστήρια καταδικάστηκαν με τον τρόπο αυτό σε μαρασμό και λειψανδρία! Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με υπολογισμούς κατά την πρώτη φάση μόνο, το 50% της γεωργική γης της εκκλησίας δόθηκε σε ακτήμονες, ενώ καη η δεύτερη φάση που ολοκληρώθηκε γύρω στο 1930 ήταν εξίσου μεγάλο το κομμάτι γης της εκκλησίας που απαλλοτριώθηκε.
Με τον κωδ. νόμο 4684/1931 περί "Οργανισμοί Διοικήσεως Εκκλησιαστικής και Μοναστηριακής Περιουσίας" αποφασίσθηκε από την Πολιτεία η ρευστοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Μονών παρά τις επιφυλάξεις της Εκκλησίας. Ό,τι εισπράχθηκε από τη ρευστοποίηση σχεδόν στο σύνολό του εξανεμίστηκε εξαιτίας του Β Παγκοσμίου Πολέμου και της ξενικής κατοχής (1940-44).
Με την από 18/9/1952 "Σύμβαση περί εξαγοράς υπό του Δημοσίου κτημάτων της Εκκλησίας προς αποκατάστασιν ακτημόνων γεωργικών κτηνοτρόφων", η Εκκλησία της Ελλάδος υποχρεώθηκε να παραχωρήσει στο Κράτος το 80% της καλλιεργούμενης ή καλλιεργίσιμης αγροτικής περιουσίας της με αντάλλαγμα να λάβει κάποια αστικά ακίνητα και 45.000.000 δραχμές νέας (τότε) εκδόσεως. Στη σύμβαση του 1952 περιέχεται η διακύρηξη του κράτους ότι η απαλλοτρίωση αυτή είναι η τελευταία και δεν πρόκειται να υπάρξει νεότερη στο μέλλον, ενώ υπάρχει και η δέσμευση ότι η Πολιτεία θα παρέχει κάθε αναγκαία υποστήριξη (υλική και τεχνική), ώστε η Εκκλησία να μπορέσει να αξιοποιήσει την εναπομείνουσα περιουσία της. Στην ίδια σύμβαση καθιερώθηκε και η "μισθοδοσία" των κληρικών από τον Κρατικό Προϋπολογισμό - του δε Αρχιεπισκόπου και των Μητροπολιτών από το έτος 1980 - ως υποχρέωσις του Κράτους έναντι των μεγάλων παραχωρήσεων γης στις οποίες είχε προβεί η Εκκλησία της Ελλάδος κατά την δεκαετία 1922-32. Δηλαδή, επειδή το Κράτος αδυνατούσε να καταβάλει οποιοδήποτε αντίτιμο - όπως προέβλεπε ο νόμος του 1932 - συνεφωνήθη να μισθοδοτούνται επ' άπειρον οι κληρικοί και το Κράτος δεσμεύθηκε επ' αυτού. Καταρρίπτεται έτσι ο μύθος που προσπαθεί μάταια να διαιωνίσει ο κ. Πάγκαλος με τις αναφορές του σε "δημόσιους υπαλλήλους". Όταν η άγνοια συναντά τη θρασύτητα, το αποτέλεσμα είναι επικίνδυνο για τους θεσμούς και τη δημοκρατία.
Όταν το 1987 ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νόμος 1700/87 (νόμος Τρίτση) που αποτελεί μία ακόμη προσπάθεια για την οριστική αποψίλωση της εκκλησιαστικής περιουσίας, δόθηκε αφορμή να δημοσιευθούν σημαντικά κείμενα. Μεταξύ αυτών και ένα υπό τον τίτλο "ιδιοκτησιακό καθεστώς και αξιοποίηση της αγροτικής γης στην Ελλάδα" (περιοδικό "Εκκλησία" 1-15/4/1987, σελίδες 254-55). Με αναμφισβήτητα στοιχεία, στηριγμένο σε μελέτη των Θ. Τσούμα και Δ. Τασιούλα που εκδόθηκε επίσημως από την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος λίγο αργότερα, το 1988, αποδεικνύεται ότι στο σύνολο της αγροτικής γης της Ελλάδος ανήκουν.

ΔΗΜΟΣΙΟ

43.598.000 στρέμματα

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

15.553.200 στρέμματα

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

1.282.300 στρέμματα

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ

1.098.400 στρέμματα

Από αυτά τα 1.282.300 στρέμματα ιδιοκτησίας της Εκκλησίας, τα 367.000 είναι δασικές εκτάσεις, τα 745.400 βοσκότοποι και μόνο τα 169.900 γεωργική καλλιεργίσιμη γη. Δηλαδή οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις της αντιστοιχούν μόλις στο 0.48% του συνόλου της γεωργικής γης της χώρας μας!

Και να ληφθεί υπόψη ότι κατά τη δεκαετία 1974-1983 "εγκαταλείπονται κάθε χρόνο από τους αγρότες και κτηνοτρόφους κατά μέσο όρο 162.400 αγροτικής γης ακαλλιέργητα και ανεκμετάλλευτα". Το 1983 υπολογίστηκαν ως 4.380.000 στρέμματα οι εγκαταλελειμμένες εκτάσεις γης (σχεδόν 3.5 φορές μεγαλύτερες από το σύνολο της γης που ανήκει στην εκκλησία, ενώ σήμερα θα είναι ασφαλώς πολύ περισσότερο).

Παρά ταύτα, στα μάτια κάποιων και η εναπομείνασα περιουσία φαντάζει μεγάλη. Δε λαμβάνεται όμως υπόψη ότι αυτή δεν ανήκει στην Κεντρική Διοίκηση (Ιερά Σύνοδο), αλλά σε περισσότερα από 10.000 εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα (Μητροπόλεις, Ναούς, Μονές, Προσκυνήματα, Ιδρύματα, Κληροδοτήματα και άλλα) το καθένα από τα οποία αγωνίζεται - μέσα από τον κυκεώνα των νομικών και διοικητικών δεσμέυσεων - να διαφυλάξει την κυριότητα και να αξιοποιήσει τα όσα του ανήκουν περιουσιακά στοιχεία, για το καλό του πληρώματος και της εκκλησίας.

Δηλαδή κάθε Μονή και κάθε Ιερός Ναός που είναι ΝΠΔΔ (Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου), μεριμνούν για τη συνήθως μικρή περιουσία που έχουν, φροντίζοντας για την έντιμη διαχείρισή της και τηρώντας τις αυστηρές διατάξεις που ισχύουν για τα νομικά πρόσωπα. Η διαχείριση αυτή υπόκειται σε τακτικό έλεγχο τόσο από την Εκκλησία όσο και από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα κοινωνικής προσφοράς, όχι και το μοναδικό, αποτελεί η Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη (Αθήνα). Έχοντας στην κατοχή της σημαντική περιουσία που την απέκτησε κατά τον 17ο και 18ο αιώνα με αγορές των ηγουμένων της (σώζονται στο αρχείο της τα σχετικά έγγραφα), αναδείχθηκε ο μεγαλύτερος κοινωνικός ευεργέτης των Αθηνών. Σε δωρηθέντα ακίνητά της έχουν ανεγερθεί:

η Ριζάρειος Σχολή,
η Ακαδημία Αθνών,
το Αιγινήτειο Νοσοκομείο,
το Μετσόβειο Πολυτεχνείο,
το Σκοπευτήριο,
το Πτωχοκομείο,
η Μαράσλειος Ακαδημία,
το Θεραπευτήριο "Ευαγγελισμός",
το Αρεταίειο νοσοκομείο,
η Αγγλική Αρχαιολογική Σχολή,
οι Αστυνομικές Σχολές στην οδό Μεσογείων,
το Νοσοκομείο Παίδων,
το Νοσοκομείο Συγγρού,
το Λαικό Νοσοκομείο "Σωτηρία",
το Ασκληπείο Βούλας,
η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη,
το Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης,
το ΠΙΠΚΑ Βούλας
Ιπποκράτειο Νοσοκομείο,
Γηροκομείο,
Εθνική Βιβλιοθήκη,
Πανεπιστήμιο Αθηνών
142 Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Αττικής
και πολλά άλλα...

Βεβαίως, κανείς δε φρόντισε να μνημονεύονται αυτά, έστω σε μία επιγραφή επί των ανεγερθέντων κτιρίων.

Το δε Δημόσιο έχει γίνει πολλές φορές αποδέκτης εκτάσεων μεγάλης αξίας, τις οποίες παραχώρησε η Εκκλησία προκειμένου να λειτουργήσουν κατασκηνώσεις, να ανεγερθούν σχολεία, ιδρύματα, γυμναστήρια, στρατόπεδα ή να δημιουργηθούν κοινόχρηστοι χώροι για την αναψυχή του λαού. Αυτή, εν συντομία, είναι η αλήθεια.

Η Εκκλησια δικαιούται να έχει περιουσία, όπως δέχθηκαν με πληθώρα αποφάσεών τους όχι μόνο ελληνικά δικαστήρια, αλλά και η Ευρωπαική Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία προσέφυγαν Ορθόδοξες Μονές κατά του νόμου 1700/87. Και είναι σε θέση να την αξιοποιήσουν επωφελώς για τον ελληνικό λαό, αρκεί να αφαιρεθούν τα νομικά και διοικητικά δεσμά που της έχουν κατά καιρούς επιβληθεί.

Μετά από όλα αυτά, μπορούμε να αντιληφθούμε το πραγματικό μέγεθος της προσφοράς της Εκκλησίας στην ανάπτυξη της Ελλάδος, όπως επίσης και το πραγματικό μέγεθος της εναπομείνουσας περιουσίας της, το οποίο επαναλαμβάνουμε, ανήκει σε περισσότερο από δέκα χιλιάδες διαφορετικά νομικά πρόσωπα. Όσο για τη μισθοδοσία την κληρικών, αυτή αποτελεί υποχρέωση του κράτους προς την εκκλησία, την οποία αποδέχτηκε και υπέγραψε με δική του πρωτοβουλία το ίδιο το κράτος το 1952, επειδή ακριβώς αδυνατούσε να καταβάλλει το αντίτιμο που είχε συμφωνηθεί 20 χρόνια νωρίτερα και που είχε διογκωθεί πολλαπλάσια και είχε ήδη καταστεί δυσβάσταχτο χρέος ακόμη και για το κράτος.

65 σχόλια:

Σιγαλας Μακαριος είπε...

έτσι ειναι ακριβώς, τις προάλες εθιξα το θέμα ως απαντηση σε ενα σχόλιο... Εντέχνως το αποφευγουν για να πεισουν οτι ολοι ειναι συνενοχοι, η προπαγάνδα καλά κρατει... Στην εκπομπη του Ταρζαν μάλιστα δεν βρεθηκε ενας να το πει και δυστυχως εχει καλλιεργηθει αυτός ο μυθος και εντος του κοινωνικού ιστου... Τωρα το οτι καλό θα ειναι η εκκλησια να απεχει απο τα υλικα και τη χλιδη ειναι άλλο θεμα και μπορει να συζητηθει... αλλο αυτο και αλλο η σπιλωση και η λασπολογια...

Ανώνυμος είπε...

egw pantws douleeya se xenodoxeio pou exei metoxdes i ekklisia...

Ανώνυμος είπε...

Νά πάρουν τίς μετοχές τώρα! Αίσχος! Ακούς εκεί νά έχουν μείνει μετοχές που δέν τίς έχουν οι ραββίνοι... Είρων Κεφαλλήν.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ, ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΕΡΝΑΣ ΤΟΝ ΛΑΟ??
ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΝΕΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ??
ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ??
ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ + ΟΙΚΟΠΕΔΑ+ΧΩΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΑΓ.ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ??
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ??
ΤΑ ΠΑΓΚΑΡΙΑ??
ΟΙ ΔΙΣΚΟΙ ??
ΚΤΛ
ΚΤΛ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΣΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΑΣ??

Ανώνυμος είπε...

ντροπη σας για αυτο το αρθρο. καλα για βλακες μας περνατε?

Hellas-Orthodoxy είπε...

Τσουζει το αρθρο τους Εκκλησιομαχους,επειδη λεει αληθειες.Συμφωνα με αυτους,θα επρεπε η Εκκλησια να νοικιαζει τσαμπα τα κτιρια της ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ!!!

Δεν φτανει που τα πηρε εντελως τσαμπα το Κρατος,δεν θα πληρωνουν και οι μεγαλοεπιχειρηματιες!

Πανυβλακα ανωνυμε,μηπως θες να σας χαρισουν και το Αγιον Ορος για να χτισετε ξενοδοχεια και βιλες;Ελα πες το,μη ντρεπεσαι!

Το ξερεις πως σχεδον ολη η Χαλκιδικη ανηκει στα αγιορειτικα μοναστηρια και την εδωσαν ΤΣΑΜΠΑ στους προσφυγες της Μικρασιατικης Καταστροφης;

Για να μη μιλησουμε για ενα σωρο αλλες εκτασεις.

Οσο για τα παγκαρια και τους δισκους,κανεις δεν σε υποχρεωνει να βαζεις.Η Εκκλησια δεν σε αναγκαζει να κοψεις εισιτηριο για να πας εκει.Αλλο αν εσυ ψαχνεις προφασεις.

Ακομα και για τα μυστηρια,κανενας ιερεας δεν απαιτει λεφτα απο κανεναν.Ο κοσμος δινει και ειναι τοσο πανηλιθιοι,που παρεξηγουνται κιολας αν δεν παρουν οι παπαδες.

Ανώνυμος είπε...

2011 χρονια πνευματικης εκμεταλλευσης του Ελληνικου λαου!!Κρατος εν κρατει ητανε παντα οι παλιοπουσταρες.Ας παρουν τον Ζηλωτη Θεο τους και τον συφιλιδικο και εκ παραδρομης Αποστολο Παυλο και να τους βαλουν εκει που ξερουν καλυτερα.Αρκετα πια με τον σκοταδισμο τους!!

Ανώνυμος είπε...

7:54 εσυ πάντος δεν είσαι Έλληνας... Αναρχοφασίστας είσαι ή κανα ολυμπιστικό μουνί..
Άϊντε και γαμήσου τώρα :)

Ανώνυμος είπε...

Τωρα ξερουμε ακριβως ποσα μας εχουν κλεψει και πρεπει να επιστραφουν στον Ελληνικο λαο....
Αληθεια χωρις να εχει δωσει δραχμη για να αγορασει οτιδηποτε απο αυτα , πως βρεθηκε να τα κατεχει? Και απο που εως που η εκκλησια πρεπει να εχει τετοια περιουσια? Που ειπε οτι ο Χριστος ρε αθεοφοβοι θεομπαιχτες οτι για να κανεις πνευματικο εργο πρεπει να εισαι βουτηγμενος στο χρυσαφι?Για αυτο τον λογο την καταντησατε ετσι ,για αυτον τον λογο σε μερικα χρονια δεν θα παταει κανενας σοβαρα σκεπτομενος ανθρωπος στις εκκλησιες σας.
Να γιατι κρατησατε τον λαο 400 χρονια στην σκλαβια των τουρκων,και τον λαο μαζι με τις κυβερνησεις σε εναν ατελειωτο μεσαιωνα.

Ανώνυμος είπε...

ΔΩΡΕΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΝ ΤΡΑΒΑΣ ΚΑΝΑ ΖΟΡΙ 8:35 ΤΡΑΒΑ ΣΕ ΚΑΝΑ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Η εκκλησία μας ελευθέρωσε αλλά αυτό ενοχλεί μερικούς τουρκόσπορους που ξέμειναν εδώ

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν κανω λαθος ο πατριαρχης σας ειναι τουρκος....

Ανώνυμος είπε...

ανυπογραφο αρθρο!πως απεκτησε ολη αυτη την περιουσια η εκκλησια?μηπως καταδιδοντας ελληνες πατριωτες στους πασαδες?η μηπως κανοντας το ...γιουσουφακι!ολη η γη της ελληνικης επικρατιας ανηκει στο ελληνικο κρατος πρωτα και επειτα στους ιδιοκτητες!αν θελει η εκκλησια αυτοτελια της περιουσιας της,να πληρωνει τους μισθους στους παπαδς,να πληρωνει τα παπουτσια του χριστοδουλου των 70χιλιδων,να φορολογητε για ολα τα εσοδα της!ετσι θα παρει ανασα και το καημενο το κρατος μας!

Ανώνυμος είπε...

Υπήκοος ναι... για λίγο ακόμα.

Ανώνυμος είπε...

Λόγια του Βαρθολομαίου υπέρ Τούρκων:

Δυστυχώς οι 2 λαοί διέκοψαν την υπέροχη συμβίωση των 400 χρόνων. Ξεσηκώθηκαν το 1821 κάτι ξεβράκωτοι και δημιούργησαν τις γνωστές προστριβές.

Ανώνυμος είπε...

8:58 ΤΟ ΚΑΗΜΕΝΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ.
ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ.
ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ
ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ

Ανώνυμος είπε...

συκο-φάντη 9:02 ποτε τα είπε αυτά ο πατριάρχης; έχεις κανα βίντεο;;;

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η χυδαία φιλοτουρκική δήλωση του Πατριάρχη έγινε μία μόλις εβδομάδα πριν την ενθρόνισή του, στις 22 Νοεμβρίου του 1991 και δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες «Αυριανή» και «Ελεύθερη Ώρα» στις 30 Οκτωβρίου 1991

Ανώνυμος είπε...

Καθε κολωπαιδο εδω μεσα ξαφνικα ανακαλυψε τι εχει στο βρακι του και εμαθε την αληθεια και εγινε και πολεμιος του Χριστιανισμου. Νεοπαγανιστες καημενοι σας λυπαμαι...

Ανώνυμος είπε...

πως βρεθηκε η εκκλησια μετα την απελευθερωση απο τους τουρκους με τοσα στρεματα δεν μας εχουν πει μηπως για την καλη διαγωγη τους επι τουρκοκρατιας?γι αυτο επικαλουνται τα χρυσοβουλα του σουλτανου ακομη και σημερα θα μας πουν οτι τους χρωσταμε κιολας μπατακια!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΙΝ από οποιοδήποτε χέρι στην Εκκλησία βάλτε χέρι στα μπουζούκια που τα ταΐζετε κάθε βράδυ όσοι φωνάζετε ενατνίον της εκκλησίας και φοροδιαφεύγουν δις νόμιμων φόρων και αφήστε τα χρήματα που δίνουμε εμείς και πάνε μόνο για καλό σκοπό... όποιος "ταίζει" το παγκάρι όπως εγώ δεν "γουστάρει" να σωθεί η Ελλάδα από αυτά τα λεφτά! ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

και εγώ όταν πεθάνω στην εκκλησία θα τα αφήσω, εσύ τι ρόλο παίζεις και τι δουλειά έχεις να ανακατεύεσαι...

από τα μπουζούκια σου εσύ να πάρεις τους φόρους που σου λείπουν

Ανώνυμος είπε...

κακομοίρη που λες για τον πατριαρχη κάνεις τα ίδια που κάνουν και οι υπηρέτες των σιωνιστών, ανακατεύεις αλήθειες και ψέματα μαζί για να περάσεις αυτό που θέλεις...
Δεν μας πείθεις...
Ο πατριαρχης είχε πει ότι μπορούμε να συνηπάρχουμε χωρίς μίσος όπως και παλιοτερα. δεν είπε τίποτα για το 1821

Ανώνυμος είπε...

τωρα ποιοι ειναι υποκριτες η θρησκεια του εχων δυο να δινει το ενα αν σε ραπισουν απ το ενα μαγουλο γυρνα το αλλο αγαπατε αλληλους πολυ αγαπη ρε παιδια βλεπω εφαρμοζεται ακριβως αυτα που λεει ο κυριος μπραβο σας!!!!

Ανώνυμος είπε...

Είναι κρίμα την στιγμή που η Ελλάδα περνάει τόσο δύσκολες στιγμές να μαλώνει ο ένας με τον άλλον.Αντί να είμαστε ενωμένοι με έναν κοινό σκοπό,ενάντια στην υποδούλωση της χώρας καθόσαστε και πλακώνεστε.Κρίμα για όλους.

Ανώνυμος είπε...

διαιτητη 10:05 δες λίγο ποιος το άρχισε

Ανώνυμος είπε...

9:46 ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΠΡΟΤΥΠΟ.

ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ,ΟΜΟΦΥΛΛΟΦΙΛΟΙ
ΑΛΟΙΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ .Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΕΡΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΠΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ
ΓΕΜΙΣΕ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ,ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ,
ΣΟΔΟΜΙΣΜΟΣ ΟΡΓΙΑ ΚΑΤΑΠΩΣΗ ΑΝΔΡΙΚΩΝ ΑΚΑΘΑΡΣΙΩΝ
ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΚΑΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ Η ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΩΝ (ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ)ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΓΥΜΝΕΣ ΣΧΕΔΟΝ(ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΛΠ) ΠΟΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΑΞΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ ΑΚΑΘΑΡΤΕΣ ΟΡΕΞΕΙΣ.ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΔΟΞΑΣΤΗΚΕ ΟΣΟ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΣΒΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
-ΜΗΤΕΡΕΣ ΗΤΑΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΗΘΙΚΕΣ ΣΩΣΤΑ ΝΤΥΜΕΝΕΣ
ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΟΔΟΜΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΟΥΖΕΣ
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΙΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΝΑ ΔΕΙΔΑΞΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ.ΑΚΟΜΑ ΓΕΜΙΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΛΟΦΥΛΟΥΣ ΚΑΑΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΟΥΣ.
ΑΜΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΑΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ
ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΝΩ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΙΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΙ
ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΕΙΝΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΤΑΝΤΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΩΝ ΑΧΡΙΣΤΑ ΠΗΘΗΚΟΕΙΔΗ ΠΟΥ ΑΝΤΑΛΑΣΟΥΝ ΑΚΑΘΑΡΤΑ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΥΡΡΑ.ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΥΜΝΟΥΣ ΤΗΝ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΑΣΠΙΛΗ ΚΑΙ ΑΜΟΛΥΝΤΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΠΟΤΕ ΜΕ ΑΝΤΡΑ.
ΨΑΞΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΔΡΕΑ ΤΟΝ ΔΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΝ ΤΡΕΛΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΜΩΑΜΕΘΑΝΩΝ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙ ΚΑΙ Ο ΣΟΔΟΜΙΣΜΟΣ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΜΕΤΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ,ΜΕΤΑ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ,ΜΕΤΑ ΟΙ ΥΠΑΛΗΛΟΙ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ,ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΕΣ,ΟΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ,ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΗ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΡΝΗ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΕΝΕΙΑ ΤΗΣ.Α ΞΕΧΑΣΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΚΛΠ.

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα η γραφικοτητα των λειψανολατρων σε ολο της το μεγαλειο! αντε μια βολτα στο παγκαρι να πληρωσετε τον ανυπαρκτο θεο σας προβατακια (ο jesus σαςαποκαλει ετσι)

Σιγαλας Μακαριος είπε...

μπραβο φίλε ανωνυμε 10:34...
ετσι ακριβως...
εχετε μπερδεψει και οι μεν και δε την Θρησκεια με την πιστη... Λιγακι σεβασμος δεν κανει κακό στα πιστεύω άλλων ανθρωπων οσο και να μην συμφωνειτε...
Οτι η εκκλησια και οι ιεραρχες διαχρονικά δεν εχουν ανταποκριθει στο ρολο τους ειναι γεγονός,
αλλά δεν μπορουμε να τους καταδικαζουμε όλους συληβδην... Υπηρξαν εξεχουσες μορφες στην Ορθοδοξια...
Οσο αφορα την περιουσια της εκκλησιας ξαναλέω οτι ισχυουν οσα λέει το αρθρο... Λαθος κατα εμε που εδωσε τα ακινητα της στο κρατος καθως θα επρεπε να τα διαχειριζεται μονη της η εκκλησία ωστε να μην εχει αναγκη κανενα και να μην εχει καμια σχεση με τα κάθε λογης πολιτικά λαμογια... Η κοσμικοτητα της εκκλησιας ειναι ανθρωπινο τερατουργημα και για αυτο καποιοι θα λογοδοτησουν στο θεο... οποτε ας μην κρινουμε για να μην κριθουμε...

Ανώνυμος είπε...

Αισχος!!αισχος!!λίγη κοσμιώτητα. σας βλέπουν και ανθρωποι που σεν επιθυμούν αυτήν τήν φρασεολογία. οσο για τόν κύριο που μέμφεται για τόν υποτηθέμενο πλούτο τής Εκκλησίας, οπως πηγαίνουν τα πράγματα στήν πατρίδα μας,σε λίγο που ερχετε η μεγάλη πείνα,σε βλέπω και λυπάμαι να χτυπάς τήν πόρτα της εκκλησίας οπως χιλιάδες συνάνθρωποι μας !!!Αν βεβαίως δέν εχουν να σας θρέψουν τα αφεντικά σας!!.....

Ανώνυμος είπε...

WishmasreR ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΩΡΑ? ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ?ΕΔΩ ΜΕΣΑ?ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ.ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΚΟΛΛΑΕΙ.ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=3RHTWgP4cbU&feature=related και αυτο ψεμα ειναι;;;;;

Ανώνυμος είπε...

<a href="http://taxalia.blogspot.com/2011/06/e_17.html:>6.100 είναι ο μισθός του εβραίου ραβίνου</a>

Ανώνυμος είπε...

6.100 ευρώ είναι ο μισθός του Εβραίου ραβίνου
Των παπάδων μόνο ενοχλεί !

Ανώνυμος είπε...

wishmaster ο 10.34 ειμαι πρωτον δεν ειπα για ολους τους παπαδες.Δευτερον οι περισοτεροι εχουν αλοιωθει
απο τους μηχανισμους της νεας ταξης,τι πηγαινει και κανει ο καρολος της αγγλιας και αλλοι πολλοι επωνυμοι στο αγιο ορος καθε λιγο και λιγακι.τριτων γιατι δεν λες τον πραγματικο λογο που κηνυγα ο βαρθολομαιος τους αληθινους μοναχους της παλαιας μονης εσφιγμενου.
γιατι δεν λες οτι ο βαρθολομαιος ανηκει στην μασωνικη στοα αρμονια κωνσταντινουπολεως και ειναι και επιτιμος προεδρος αμερικανικης μασωνικης στοας,γιατι δεν λες τι τον κατηγορουν
οι Ελληνες της αμερικης που εστειλαν και ανακοινωση που μπηκε στο περιοδικο της μονης εσφιγμενου της πραγματικης.οσο για τον φιλο που ενωχληθηκε για την φρασεολογια τι να υποθεσω,οτι του αρεσει να ζει με τους κανονισμους αταξιας και καταστροφης του διαβολου, ειτε ηρθε αντιμετωπος με την σκληρη αληθεια δεν ξερω τι να πω.
Εμεις παντος οι πραγματικοι χριστιανοι οι πολυ λιγοι ζουμε με την ταξη που οριζει ο τριαδικος θεος,και γυμνες πορνες με μπικινι,σεξουαλικα οργια,σοδομισμοι,αδικιες,βιαιοτητες,κακο στον
συνανθρωπο,ομοφυλλοφιλοι και λοιπα δεν χωρανε
,δεν τα επιτερεπει ο χριστος ανοιξτε και κανενα
βιβλιο.χρεος μου ομως σαν Ελληνας ορθοδοξος χριστινος ειναι να ενημερωνο τους υπολοιπους
συμπολιτες μου οτι μονον με την ταξη που οριζει
ο τριαδικος θεος θα δουμε προκοπη και ασπρη μερα σαν Ελλαδα και σαν Ελληνες.
ισως να υπαρχουν καποιοι που να μην το θελουν αυτο

Ανώνυμος είπε...

Μερικοί ζουν από εδώ την κόλαση...

Κατάλαβες τώρα γιατί δεν είσαι χαρούμενος;

Να έχεις αγάπη και όλα θα πάνε καλά

ΓΘ

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΨΕΥΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ.
ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΙΝΕΣ ΣΤΑΥΡΟΝΟΝΤΕ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΡΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΤΙ ΠΟΝΟ
ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ .
ΑΝΤΕ ΣΤΑΥΡΩΘΕΙΤΕ ΡΕ ΚΟΤΕΣ ΛΥΡΑΤΕΣ ΠΑΛΙΟ ΨΩΦΗΜΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΠΟΣΟ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΑΚΙΑ ΜΟΝΟ.

Ανώνυμος είπε...

12:20 για έλα να μου το πεις από κοντά μωρή τσουτσου

θα σε βρω και θα σε γαμήσω.

Σου καταστρέψαμε την αρχαια ελλαδα σου ρε μουνοχειλό ανιστόρητο.
Την καταστραμένη από τους εμφύλιους και την ρώμη;

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 10.34 ΚΑΙ 12.03 ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΕΝΑ.ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ
ΨΕΥΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΖΟΥΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΑΤΑΞΙΑ ΚΑΙ
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΟΝΕΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΙΣΤΕ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΛΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ Ο ΛΩΤ ΒΙΑΖΕ ΤΗΣ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ
Ο ΑΒΡΑΑΜ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΣΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΗΛΕΣ.
ΓΕΜΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΕΒΡΑΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ.
ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΝΙ Ο ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΕΓΡΑΦΕ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΑΤΙΖΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ
ΓΚΕΥΠΑΠΑΔΕΣ ΣΑΣ ΑΡΚΕΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΜΑΣ ΦΕΡΑΤΕ

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 12.32 ΠΑΡΤΕ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΙΜ ΔΙΑΒΑΣΕ ΡΕ ΑΓΡΑΜΑΤΕ ΠΑΛΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΟΛΟ ΑΙΜΟΜΙΞΙΕΣ,ΒΙΑΣΜΟΥΣ,ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Ειρήνη ημίν και υμίν.

Μία ο ένας μία ο άλλος
θα βγει πουθενά αυτή η κόντρα;;;;;;;;;
Αυτός που το άρχισε ας το σταματήσει.

Ανώνυμος είπε...

`12.32 ΜΠΡΑΒΟ ΤΕΤΟΙΑ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΔΙΔΑΞΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΑΣ. ΝΑ ΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΕΒΡΑΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΓΕΜΑΤΟΙ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΕΘΝΕΙς ΣΑς ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΝΗ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΣΥΦΙΛΗ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΧΑΡΔΑΒΕΛΑ

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΩ ΟΙ ΨΕΥΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΨΕΥΔΟΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΑΒΡΑΑΜ Ο ΑΥΝΑΝ ΚΑΙ Ο ΜΑΛΑΧΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

12:33
Όλα το πουσταριο της αρχαίας ελλάδας το ξέχασες;

Τους πολέμους των ελληνικων πόλεων;

Την διχόνια ανάμεσα στους έλληνες βασιλιάδες;

Τις απάτες ;

Τις συμαχίες με τους πέρσες;

Τις συμαχίες με τους ρωμαίους;

Μπορώ να συνεχίσω αλλά γνώμη δεν θα σου αλλάξω, το ξέρω...
Ούτε εσύ εμένα...

Ας ανεχτούμε ο ένας τον άλλον...

Εγω αγαπώ το βυζάντιο και πιστεύω οτι τότε είμασταν στα αλήθεια ενωμένοι.

Εσύ προφανός την αρχαία ελλάδα.

Να κοιτάξουμε λίγο το μέλλον;

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΩ ΟΙ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΨΕΥΔΟΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΝΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;;;

ΠΕΙΤΕ ΤΗΣ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ποιά είναι ρε παιδιά αυτή η μαρία τζανη και έχει κάποια βαρυτητα ο λόγος της;
τι ειναί σοφή ιέρια του απόλλων

Ανώνυμος είπε...

Λίγα λόγια για τον Απόλλωνα...

Ανώνυμος είπε...

Γιατι 1:03 είπε κανείς τίποτα το προσβλητικό;
Όπος θέλεις να σου σέβονται τους θεούς σου, να σέβεσαι και εσύ τα πιστέυω των άλλων

Ανώνυμος είπε...

Ειρήνη ημίν και υμίν αδερφέ μου 12θεϊστη.
Κοίτα τους εχθρούς μας που θέλουν να μας αφανίσουν.

Ανώνυμος είπε...

MEΓΑΛΕ 12.52 ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΛΟΦΥΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΕΧΟΤΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΤΑΝ ΜΕ ΒΑΡΙΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΕΑΝ ΠΙΑΝΟΤΑΝ
ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΝ ΓΙΑ ΟΜΟΦΥΛΛΟΦΙΛΙΑ(ΒΛΕΠΕ ΝΟΜΟΥΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΛΠ.0ΕΧΑΝΕΣ ΟΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΣΧΥΝΗ ΕΑΝ ΘΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑΞΕ ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΛΟΙΩΣΑΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΜΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΑ ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΗΚΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΣ ΠΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΝ ΤΑΛΜΟΥΔ ΚΑΜΠΑΛΑ ΚΛΠ,ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΟΡΓΙΑ ΣΟΔΩΜΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΛΟΦΙΛΙΑ ΑΝΔΡΩΝ -ΓΥΝΑΙΚΩΝ,
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΑΝ ΘΥΜΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΤΕΚΤΟΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΡΑ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟΥ ΧΑΡΔΑΒΕΛΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΕΓΙΝΑΝ 3-4 ΕΚΠΟΜΠΕΣ.
ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΙΕΡΕΙΕΣ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΟΝΟΝ
ΕΚΕΙ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΙΕΡΕΙΣ,ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΕΣΑΜΕ ΑΜΑΧΗΤΙ ΣΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΥΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ.
ΕΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΒΡΩΣΕΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΗΣΑΜΕ ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΚΛΠ.
ΕΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΕΒΡΑΙΟΙ
ΕΙΣΤΕ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ .ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΑΠΙΖΕΤΕ ΤΑ ΕΘΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΛΑ ΤΟ ΤΑΛΜΟΥΔ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΕ

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΔΕΡΦΟΣ ΣΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΑΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΠΟΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΑΝΑΣΑΝΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

1:26 Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΦΑΝΕΡΟ ΚΑΜΑΡΙ.
ΠΟΥΣΤΑΡΕΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΓΡΑΨΕΙΣ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ, ΙΣΧΥΕ ΚΑΤΑ ΤΟΝ 5ο ΑΙΩΝΑ ΠΧ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΥΜΕΝΗ ΠΟΛΗ

Ανώνυμος είπε...

1:27 Δεν θέλεις να είσαι αδερφός μου;
όπως αγαπάς, εγω αδερφό μου θα σε θεωρώ.

Όσο για τον διωγμό που έυχεσαι... καλή προσπάθεια, προσπάθησαν και άλλοι φίλε μου.

Κρίμα πάντος που σκέφτεσαι έτσι.

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΟΥ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΙΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΑΠΙΣΑΝ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ
ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΙΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ,ΕΣΤΗΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΑΤΕΣ ΠΕΡΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΛΑΤΩΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ

Ανώνυμος είπε...

1.32 ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΓΙΑ ΟΜΟΦΥΛΛΟΦΥΛΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΟΜΟΦΥΛΛΟΦΥΛΟΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΡΙΣΜΟ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΓΕΝΑΙΑ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ
ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ.
ΑΙΣΧΥΛΟΣ ΤΡΙΑ ΜΕΤΑΛΙΑ ΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΕ ΜΑΡΑΘΩΝΑ,ΠΛΑΤΑΙΕΣ,ΣΑΝΑΜΙΝΑ.
ΕΧΑΣΕ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΚΥΝΑΙΓΕΙΡΟ.ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΑΜΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΘΑ ΓΡΑΦΩ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ.
ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΕΒΡΑΙΟΙ ΕΙΣΤΕ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΕΑΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΘΑ ΖΟΥΣΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΖΕΙΤΕ ΓΕΜΑΤΟΙ ΜΙΣΟΣ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΩΝ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΟΗΘΑΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ
ΠΙΟ ΚΑΤΩ ,ΖΗΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΟΔΟΜΙΣΜΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΟΡΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΜΟΦΥΛΛΟΦΥΛΙΑ ΠΑΠΑΔΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΛΨΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΑ ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΣΑΣ
ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ.
ΠΑΡΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛ ΠΑΠΑΔΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ
ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΡΟΠΟ

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΛΛΩΝ,ΗΡΑΚΛΗΣ, ΔΙΟΝΥΣΟΣ,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ,ΣΩΚΡΑΤΗΣ,ΠΛΑΤΩΝΑΣ. ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΙ ΕΝΔΟΞΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ
ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΡΝΕΙΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΑΣ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΙΣΤΕ Η ΙΔΙΑ ΠΑΛΙΟΡΑΤΣΑ ΣΚΟΡΠΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ .ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΥΠΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΥΜΕΡΟ
ΕΝΑ ΕΧΘΡΟΣ ΣΑΣ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΝΟΙ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΑΣ,ΜΕ ΑΓΑΠΗ,ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΔΥΝΑΜΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ,ΗΘΙΚΗ ,
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΗΘΙΚΗ,ΕΙΡΗΝΗ.
ΠΑΡΑ ΒΓΑΖΕΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ,ΕΙΣΤΕ ΓΕΜΑΤΟ ΠΟΡΝΕΣ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΟΔΟΜΙΖΟΝΤΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΟΡΓΙΑ,ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΓΥΜΝΕΣ ΣΤΑ ΚΛΑΜΠ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΡΑΚΟΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΧΡΙΣΤΟ ΣΑΣ. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ ΕΙΣΤΕ ΕΒΡΑΙΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΖΗΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΥΣΑΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΙΤΕΡΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

πουσταραδες ειναι οι χριστιανοι ιερεις (υψηλοβαθμοι) καθως πουσταραδες στην ψυχη ειναι και οσοι τους υποστηριζουν. βρωμοπουστας μεγαλος ηταν και ο σκατοεβραιος που θεοποιησατε. ΞΥΠΝΑΤΕ ΖΩΑ

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ
ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΖΟΥΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΕ
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΞΕ ΠΟΤΕ ΘΟΡΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑΤΙ
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ
ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ.
ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΩ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ
ΞΕΡΕΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΞΕΝΙΟΥ ΖΕΥΣ
ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΑΜΕ ΤΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΕΒΡΑΙΟΙ ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ
ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΛΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΣΑΣ
ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΚΑΝΕΤΕ,ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ΓΙΑ ΧΑΖΟΥΣ.
ΓΙΑΤΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΓΑΠΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΚΛΠ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΟΥΣΑΜΕ ΕΔΩ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΛΥ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΒΝΡΑΙΚΟΣ ΣΑΣ ΝΟΜΟ.ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ

Σιγαλας Μακαριος είπε...

ανωνυμε 10:34 συμφωνησα μαζι σου και σου ειπα μπραβο και δε το ειπα ειρωνικά...