Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Φορολογική ανταρσία


Δεν είμαι από αυτούς που υιοθετούν τις απόψεις του ΚΚΕ, και κυρίως των ταλιμπάν τύπου Κανέλλη.
Δεν συμφωνώ με το κίνημα των «δεν πληρώνω» γιατί έτσι και πάλι πληρώνουν τα κορόϊδα.
Δεν συμφωνώ με το να μην επιβάλλονται φόροι γιατί έτσι δεν θα υπήρχε κράτος. Ακόμη κι αν αυτό το κράτος είναι η Ελλάδα που τους φόρους αντί να.....

τους κάνει παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση, τους έχει για να πληρώνει αμαρτίες του παρελθόντος.

Ακόμη κι αν η φορολογία ήταν μέχρι τώρα άδικη, ακόμη κι αν όλοι βρίζουμε το κράτος γιατί δεν μπορεί να πατάξει τη φοροδιαφυγή, όλοι μας λέγαμε ότι αξίζουν οι θυσίες για την πατρίδα. Έστω κι αν τα λαμόγια τη γλιτώνουν.

Άλλος λίγα, άλλος πολλά δίναμε κάθε χρόνο στην εφορία, ερχόταν και καμιά έκτακτη εισφορά, κάναμε υπομονή την πληρώναμε κι αυτή.

Οι περισσότεροι δεν έχουμε ούτε ακριβά αυτοκίνητα, ούτε πανάκριβα σπίτια, ούτε πισίνες, κότερα ή κάθε λογής προϊόντα πλουτισμού.

Σίγουρα οι περισσότεροι κρύβουμε και λίγα ευρώ από την εφορία μπας και φιλοτιμηθούν τα οικονομικά επιτελεία και αποφασίσουν να επιβάλλουν κάποια φορολογική δικαιοσύνη.

ΟΜΩΣ, οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης των δανειστών δεν έχουν προηγούμενο. Είναι φορολογικό ολοκαύτωμα για τουλάχιστον 8 εκατ. Ελληνες που λίγο ή πολύ θα πιαστούν στα δίχτυα της εφορίας. Κι επειδή κανείς δεν μπορεί να ανέχεται τα ολοκαυτώματα, κανείς δεν μπορεί να σκύβει το κεφάλι στο όνομα μια δήθεν σωτηρίας της χώρας η πρόταση είναι μια. Κι έχει σχέση με το ΚΚΕ με το οποίο ξεκινά η ανάρτηση. Φορολογική ανταρσία.

Να μην πληρώσουμε τους φόρους που θεωρούμε άδικους. Όπως για παράδειγμα, ένας κακομοίρης συνταξιούχος που δεν έχει να πληρώσει ούτε τα φάρμακά τους, ούτε δώρο για το εγγόνι του δεν μπορεί να δεχθεί μείωση του εφάπαξ του.

Ένας ελεύθερος επαγγελματίας που κάθε μήνα κόβει μπλοκάκι, του παίρνει η εφορία το 20%, πληρώνει ΤΕΒΕ και είναι τώρα υποχρεωμένος να πληρώσει και εισφορά επιτηδευματία, να μην το κάνει.

Ο μισθωτός που θέλει δε θέλει δηλώνει εισοδήματα 12.001 ευρώ, να μην πληρώσει την έκτακτη εισφορά που του επιβάλλει η κυβέρνηση και η τρόικα.

Δηλαδή τι θα γίνει τότε; Θα πάμε όλοι φυλακή; Θα σταματήσει η εφορία να μας δίνει ενημερότητα; Θα έρθει ο Βενιζέλος σπίτι να μας ζητήσει τα σπασμένα;

Δυστυχώς, όταν ένας κράτος γίνεται ανάλγητο, πρέπει και οι πολίτες να γίνουν σκληροί. Να μην πληρώνουν την αδικία, να απαιτήσουν από την πολιτεία να πληρώσουν όσοι και όποιοι πρέπει.

Ήδη ο κόσμος έχει αρχίσει να φωνάζει «φόροι, φόροι, φόροι, θα πάρουμε τα όρη».

Για να μην πάρουμε όλοι τα βουνά, λοιπόν, ας αρνηθούμε και μια φορά το κράτος. Δε χάθηκε κι ο κόσμος.


Αριστερός Ψάλτη

πηγη

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δε γουσταρεις τους κουμουνιστες, δε γουσταρεις τους δε πληρωνω, μεχρι τωρα ησουνα οκ αλλα τωρα που τα μετρα ποιανουν και σενα και σιγα σιγα βλεπεις πως δε θα πεινανε μονο οι γυρω σου που τοσα χρονια δε γουσταρες και εκραζες τωρα βλεπεις τον δικο σου αγωνα δικαιο...

να σου πω οτι τωρα καποιοι πιο πανω απο σενα βλεπουν εσενα οπως εβλεπες εσυ τους αλλους...χαιρομε για αυτα τα μετρα γιατι αρχιζουν σιγα σιγα να ξυπνανε και οι καλοταισμενοι

Unknown είπε...

Παρεξήγηση.....

http://4.bp.blogspot.com/-nZ3VcunSaLg/TgTys01xu5I/AAAAAAAAAMI/p1La03IQCMM/s1600/pareksighsh.JPG

Unknown είπε...

Η φαντασία στην εξουσία…
Το 1968 η νεολαία στο Παρίσι φώναζε το σύνθημα «Η φαντασία στην εξουσία» αλλά ο Γιώργος ξεπερνώντας κάθε φαντασία είναι ο μόνος που το έκανε πράξη. Σίγουρα οι παρακάτω κινήσεις του είναι παγκόσμια πρωτοτυπία :

Έκανε Υπουργό Οικονομικών έναν συνταγματολόγο.
Έκανε Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (λέμε τώρα…) έναν συνταγματολόγο.
Έκανε Κυβερνητικό Εκπρόσωπο έναν Καθηγητή της πολιτικής της υγείας.
Έκανε Υπουργό Περιβάλλοντος ένα οικονομολόγο (με τη φόρα που έχει αυτός θα βάλει Φ.Π.Α . και στα δέντρα…)

Ανώνυμος είπε...

Εχει δίκιο ο 10.24.
Οσο έπιαναν τον κώλο των άλλων, ήσουν ασφαλής.
Τώρα που ήρθε και η σειρά σου ψάχνεις συμμάχους.
Ολα θα τα πληρώσεις φίλε μου. Και τους φόρους, και τις εισφορές, και τα τέλη, και ότι άλλη μαλακία σκεφθούν.
Και όσο για την φυλακή, μην σε νοιάζει. Αν χρειαστεί να μας πάνε όλους θα μας πάνε. Εργατικό δυναμικό υπάρχει, μεγάλες φυλακές έχουν ηδη ξεκινήσει να φτιάχνονται, και την διατροφή σου θα την πληρώνει η οικογένεια σου.
Ολα τα έχουν σκεφθεί, όλα αυτά τα χρόνια που εσύ έκανες τα μπάνια σου στη Μύκονο, έπαιρνες τζιπ γιατί δεν σου έκανε το Punto, αγόραζες iphone και ipad, αυτοί τοποθετούσαν τα πιόνια τους στρατηγικά στην σκακιέρα.
Τώρα ήρθε η ώρα του ματ.
Μην τους έχεις για ανίκανους ή μαλάκες. Οι δεξαμενές σκέψης δεν δέχονται στους κόλπους τους στόκους. Ολα γίνονται με σχέδιο καταρτισμένο έως την πιό απίθανη λεπτομέρεια.
Υπάρχει λύση όμως. Διάβασε βιβλία του Αντώνη Σαμαράκη να καταλάβεις.

Ανώνυμος είπε...

Κατάρχην θα πρέπει να καταλάβουμε τί είναι ο φόρος. Ο φόρος είναι η αφαίρεση του πλεονάζοντος χαρτονομίσματος από την αγορά έτσι ώστε να μην υπάρχει πληθωρισμός.(Πληθώρα χαρτονομίσματος). Κατα συνέπεια σε μια οικονομία που δουλεύει ρολόι δεν χρειάζονται φόροι διότι το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας φροντίζει για την σωστή ποσότητα χαρτονομίσματος ετσι ώστε να μην χρειαστεί να γίνει αφαίρεση. Αυτή η οικονομία βέβαια είναι τελείως φανταστική και δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο γιατί πολύ απλά οι τράπεζες φροντίζουν να τυπώνουν υπερβολικό χαρτονόμισμα. Απο αυτήν την άποψη είμαι υπέρ του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ διότι δεν έχω καμία υποχρεωση να πληρώνω τα λάθη των τραπεζών.

Unknown είπε...

http://3.bp.blogspot.com/-GY04JUYubH0/TfHKavOPOrI/AAAAAAAAAKU/xsLxPDCCHg4/s1600/1.JPG

Unknown είπε...

H elite της Εκάλης

Με λένε Λίτσα,μοιάζω με θείτσα
έκανα μπότοξ, σωστή κουκλίτσα
πάω βολτίτσα, στο χέρι γκλίτσα
και το βραδάκι, καμιά ποκίτσα.

Μένω Eκάλη, γλύτωσα πάλι
απ' της Aθήνας το μαύρο χάλι
σπίτι παλάτι, λεφτά τσουβάλι
κεφάλι κλούβιο, μυαλό στραγάλι.


Με λένε Λίτσα, με μια βαλίτσα
έφυγα νύχτα, απ' την Καρδίτσα
βρήκα τον Τάσο, και αγκαλίτσα
στήσαμε κόλπα, γι' όλα τα βίτσια .

O Τάσος πάλι, ήταν τσακάλι
έκλεψε, έγδαρε, κι αγάλι αγάλι
έγινε μπόλικο το καπιτάλι
πολύ κουράστηκε, αλλά χαλάλι.

Μένω Eκάλη, ζωή μεγάλη,
με υπηρέτριες στο προσκεφάλι
τέρμα για μένα η βιοπάλη
τρέξε μονάχος σου, τρέχα χαμάλη…

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50% ΣΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΑΛΤΕΣ.....
ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ???

Ανώνυμος είπε...

το δεν πληρωνω τους φορους που μας βαζουν δεν εχει νοημα,γιατι η μαμα ελλαδα(εφορια)τα τοκιζει με 1% τον μηνα ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ το να με πουνε δουλεψε ενα η δυο μηνες χωρις να πληρωθης μαζι με τις εισφορες του εργοδοτη μου για τα ασφαληστηκα ταμεια για την ελλαδα θα το δεχομουν και πιστευω και πολλοι αλλοι ακομη.ΑΛΛΑ αφου παρουν τα χρηματα που εχουν(το λεω ευγενικα)κλεψει οποιοι τα εχουν κλεψει και ολοι ξερουν ποιοι αλλα κανενας δεν τους ονομαζει και να τους βαλουν να δουλεψου εποχειακους με σπαστο ωραριο με 300 ευρο τον μηνα και μετα να πληρωσουν και εκτακτη εισφορα 10%.Εγω θα προτεινα κατι αλλο, για ενα η δυο μηνες καμια μα καμια οποιαδηποτε συναλλαγη με τις τραπεζες γιατι εκει ειναι το προβλημα αυτες εχουν κριση και οχι εμεις τρεις φορες χρηματοδοτηθηκαν για να στηριξουν την αγορα αλλα αυτοι τιποτα.ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον 10:42...και συμπληρώνω ότι κατά συνέπεια των παραπάνω (περί πλεονάζοντος χρήματος) οι φόροι σε μια υγειή οικονομία λειτουργούν ως μέσο αναδιανομής χρήματος...Δηλαδή παίρνω πλούτο από τους έχοντες και το μετατρέπω σε έργα, υπηρεσίες ή παροχές στους μη έχοντες, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο κοινωνική δικαιοσύνη και οικονομική ευμάρεια σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού...
Άλλωστε ακριβώς γι'αυτό το λόγο υπάρχει και ως επιστήμη η Οικονομία. Για να βρίσκει τρόπους, μεθόδους ή συστήματα ώστε να εξασφαλίζεται η όσο το δυνατόν πιο εύκολη πρόσβαση, όσο το δυνατόν περισσοτέρων πολιτών, σε όσο το δυνατόν περισσότερα και ποιοτικότερα προϊόντα ή αγαθά...
Και αυτό που, κατά τη γνώμη μου πάντα, μας δίδαξε ο περασμένος αιώνας είναι ότι τα υπάρχοντα οικονομικά συστήματα (από τον πιο ακραίο Καπιταλισμό της πλήρως ελεύθερης αγοράς μέχρι και τον ακραίο μαζικό Κομμουνισμό της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ.), απέτυχαν παταγωδώς στην εξυπηρέτηση αυτών των στόχων.
Υπάρχει απόλυτη ανάγκη για στροφή των κοινωνιών σε νέες ιδέες. Αλλά ποιός θα τις γεννήσει? Οι επιστήμονες-οικονομολόγοι που βγαίνουν από τα Πανεπιστήμια μας είναι απλώς εξειδικευμένα και καλοκουρδισμένα γρανάζια του παρόντος οικονομικού συστήματος και των συγγενών διαφοροποιήσεων του, ικανοί να δουλέψουν σε μία Τράπεζα ή σε μία Χρηματηστηριακή-Επενδυτική Εταιρία, ανίκανοι όμως να κάνουν πνευματικές-επιστημονικές υπερβάσεις...

Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως, μιας και μιλάμε περί φόρων, σε σχέση με αυτά που έγραψα στην πρώτη παράγραφο, θα πρέπει να τονιστεί ότι σε οποιαδήποτε Οικονομία οι έμμεσοι φόροι είναι σαφέστατα άδικοι, ακριβώς διότι δεν εξετάζονται οι οικονομικές δυνατότητες του πολίτη που τους πληρώνει και κατά συνέπεια αναιρούν τη βασική ιδιότητα των φόρων, ως τρόπου αναδιανομής πλούτου.
Ο Φ.Π.Α., για παράδειγμα, είναι ένας φόρος-σκάνδαλο που τον πληρώνουν όλοι οι καταναλωτές εξίσου, ανεξάρτητα από τις οικονομικές τους δυνατότητες. Αυτό σε οποιαδήποτε υγιή Οικονομία ή κοινωνία θα θεωρούνταν Αντισυνταγματικό και η αλήθεια είναι πως ίσως και να είναι αλλά να μη το ξέρουμε...Αν λοιπόν πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου (μιας και για ευνόητους λόγους δε γίνεται να καταργηθούν απόλυτα οι φόροι) αυτό θα έπρεπε να είναι η απόλυτη κατάργηση οποιουδήποτε έμμεσου φόρου, όπως ο Φ.Π.Α., τα διόδια, χαρτόσημα σε υπηρεσίες κ.ο.κ.