Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Σύνταγμα 27-6-2011 Ψηφοφορία...



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοι φιλοι. Εδω και μερες διαβαζω για ένα δημοψήφισμα που μια ομάδα αποφάσισε να κάνει και μας καλεί να ψηφίσουμε μια από τις δύο εκδοχές που η ίδια συνέταξε. Η μία εκδοχή είναι με κραυγαλέο τρόπο αναφανδόν απορριπτέα. Η άλλη όμως δεν είναι υποχρεωτικά αυτό που ακριβώς ψάχνει ο Ελληνικός λαός για να λυτρωθεί από τη μάστιγά του. Και αυτό διοτι απορρίπτει μνημόνια, ξεπουλήματα, κλπ, αλλά εισάγει καινά δαιμόνια με αναθεώρηση του Συντάγματος, κατάργηση του Πολιτικού συστήματος (Προεδρευομένη Δημοκρατία για όσους δε θυμούνται), λαϊκή εθνοσυνέλευση και άλλα τέτοια. Αυτά μου φέρνουν στο μυαλό κάποιον που εντόπισε έναν κλέφτη μέσα στο σπίτι του και πριν ακόμα τον αντιμετωπίσει, προσπαθεί να αλλάξει σπίτι και επίπλωση.
Είναι γνωστό σε όλους μας ότι μετά τη μεταπολίτευση αυτός ο τόπος δεν ταλαιπωρήθηκε από δηλωμένους τυρράνους, αλλά από ψεύτες λύκους με προβιά αμνού. Κλέφτες, προβοκάτορες, ψεύτες, φαύλοι, μαφιόζοι, μιζαδόροι, πουλημένοι, ανθέλληνες, αντίχριστοι, εθνομηδενιστές και άλλα τέτοια φασιστοειδή υποκείμενα παρίσταναν τους σωτήρες, τους αρμόδιους και τους ιδεολόγους. Η στατιστική των τελευταίων δεκαετιών αποδεικνύει ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί κυρίως στους ψευτοσωτήρες που μας απλώνουν το χέρι για να μας σώσουν.
Και ερωτώ φίλοι μου. Ετέθη σε σχολιασμό και κρίση στα υγειή blog το θέμα του δημοψηφίσματος? Χρειάζεται όντως άμεση αναθεώρηση του Συντάγματος? Αν ναι, ως προς τι ακριβώς και ποιός θα την κάνει? Είναι τυχαίο που δεν είχαμε βγει καλά-καλά στους δρόμους και μας ονόμασαν "αγανακτισμένους" ταυτίζοντάς μας με ένα πανευρωπαϊκό κίνημα που όλως τυχαίως αναπτύχθηκε μαζικά αυτή την περίοδο? Είναι τυχαίο που σε όλες τις επαρχιακές πλατείες αλλά και στο Σύνταγμα και το Λευκό Πύργο έχει πέσει"σύρμα" και ξημεροβραδιάζονται οι θολωκούλτουροι με τα φουλάρια και τα τσιγαριλίκια? Είναι τυχαίο ότι ο προδότης πρωθυπουργός μας μας βομβαρδίζει ενάμιση χρόνο τώρα, με εκφράσεις όπως "παγκόσμια διακυβέρνηση διακυβέρνηση" και τα τοιαύτα και μάλιστα "συμφωνεί" με τους "αγανακτισμένους" και προτείνει και ο ίδιος δημοψήφισμα?
Φαντάζομε όλοι να καταλαβαίνετε ποιοί κρύβονται πίσω από όλο αυτό το φιάσκο. Αυτοί που θα μας παραλάβουν στα πονηρά δίχτυα τους όταν και αν καταφέρουμε να αποτινάξουμε το σημερινό ζυγό μας, ο οποίος μάλλον είναι πλέον για αυτούς παρωχημένος και θέλουν να τον αντικαταστήσουν με άλλον πιο αποδοτικό και πιο εξελιγμένο.
Ακόμα και υγειής να είναι μια τέτοια κίνηση δημοψηφίσματος, πρέπει οι εμπνευστές της να καταλαβαίνουν τα προαναφερθέντα και να αποδείξουν την τιμιότητά και την ειλικρίνειά τους.
Κλεινοντας ζητώ συγγνώμη που μακρηγόρησα και εύχομαι να βγούμε σύντομα από αυτό το τέλμα με αξιοπρέπεια, αυτοσεβασμό και πίστη στα ιδανικά μας που μας έδωσαν τόσες δόξες στο παρελθόν.
Καλή Λευτεριά

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε 558,

Η ρίζα του προβλήματος είναι το τρέχων πολιτικό σύστημα (προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία) το οποίο οδηγεί στη βαθιά κομματοκρατία (πρωταρχικός στόχος το συμφέρον του κόμματος αντί για το δημόσιο συμφέρον).
Καλά κάνουν και το πραγματοποιούν το λαϊκό δημοψήφισμα καθώς οι 300 Έλληνες το ζητούν εδώ και 36 ημέρες (με τον τρόπο που ορίζει το Σύνταγμα ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ άρθρο 44 (με πρόταση του υπουργικού συμβουλίου)) και δεν ιδρώνει κανένα πολιτικό αυτί. Και αν μη τι άλλο ψηφίζοντας δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι στις αποφάσεις των προδοτών.

Είθε η Λευτεριά μας να έρθει σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΈΧΟΥΝ ΣΤΟ ..."ΠΕΡΙΜΕΝΕ"

Η "Λαική Συντακτική Εθνοσυνέλευση" διεξάγει δημοψήφισμα απο την Κυριακή έως ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ για μια εβδομάδα. Στο μεταξύ διάστημα θα υπογραφεί το μεσοπρόθεσμο (Τρίτη ή Πέμπτη ακούγεται) και αυτοί θα μαζέυουν ακόμα "ψήφια". Στο μεταξύ διάστημα, όσοι "ελπίζουν" (αχ αυτή η γαμημένη λέξη) να βγεί κάτι απο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα λένε "ΠΕΡΙΜΕΝΕ... Ακόμα δεν είδαμε το αποτέλεσμα". Εγω σας λέω ότι μαζέυουν 10.000.000 ψήφους που λένε ότι δεν γουστάρουμε την τρέχουσα κυβέρνηση, δεν γουστάρουμε κανένα μνημόνιο και ΔΝΤ και τελος πάντων ΑΙΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ. Έχει κανείς την εντύπωση ότι θα δώσουν τα αποτελεσματα του δημοψηφισματος στον Παπούλια και το απόγευμα θα βγεί ο GAP στο γυαλί και θα πει "Ελληνικε, λαε, πηρα το μηνυμα σου, πηρα τα αρχίδια σου και παραδίδω την εξουσία"; Δεν μπορεί να το κάνει αυτό ο υπάλληλος γιατί τα αφεντικά του θα τον καθαρίσουν. Όσο όμως δεν ανησυχεί μήπως τον καθαρίσουμε εμείς, θα κάνει το δικό τους. Και βγαινει ο κόσμος στην πλατεία συντάγματος πίσω απο "αγανακτισμένους" και "άμεση δημοκρατία" και άλλα κινήματα μη-βιας και απειλεί τον GAP με τι;... με νεροπίστολο!!! ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ! ΜΟΥΤΖΕΣ ΤΩΡΑ. ΣΥΝΘΗΜΑΤΑΚΙΑ ΤΩΡΑ (ποιός θα πάει για lysopaine;). Οι "άλλοι" κρατούν γεμάτο 45άρι με την ασφάλεια βγαλμένη στον κρόταφο του GAP... και εσείς περιμενετε να υποκυψει στα αιτήματα σας με ... νεροπίστολο;

Τα ίδια ισχύουν και για τους "αγανακτισμένους". ή μήπως δεν ψηφίστηκε ως συνταγματικό το μνημόνιο; Μήπως δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η ανασχηματισμένη "κυβέρνηση"; Περιμένετε να απειλήσετε την πολιτική κατάσταση με... νεροπίστολα μη-βίας;

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ μόνοι σας, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ μόνοι σας, ΕΝΕΡΓΗΣΤΕ μόνοι σας... και θα δείτε πόσοι ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μαζευόμαστε στο Σύνταγμα!!!