Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Γιαννάκης ο πολιτευόμενος



Γράφει ο Στέφανος Χίος 
Τον Γιαννάκη τον Καπελέρη από την Μονεμβασιά, κάτοικο Αγίας Βαρβάρας Αττικής, παλιό εφοριακό και σημερινό αστέρα του Υπουργείου Οικονομικών, τον θυμάμαι από τις σκληρές εκλογικές αναμετρήσεις του 2004 και του 2007. Τότε που ψήφιζα κι εγώ στην εκλογική περιφέρεια του Νομού Λακωνίας και παρακολουθούσα τα εσωκομματικά ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ από κοντά. Εκεί που δεν μπορούσες να κρύψεις τίποτα και από κανέναν. Ακόμα και το τι βρακί φορούσες, που λένε και στη πατρίδα μου την Σπάρτη.

Ο νυν δοτός Γενικός Γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Υποθέσεων που κάθισε στη «σκουπισμένη»  καρέκλα του Δημήτρη Γεωργακόπουλου- τον οποίον ξαπόστειλε σε μια νύχτα η άφιλη ομήγυρη του Καστριού- έχει κομματικό παρελθόν που κρύβει με τα δυο του χέρια  από το λιγόλογο βιογραφικό του. Η κοινή γνώμη όμως οφείλει να γνωρίζει καλά, ποιος ήταν και ποιος είναι ο πολυδιαφημισμένος πρώην Ράμπο του ΣΔΟΕ που μεταλλάσσεται σε ευνοούμενο  «βιολί» της βυζαντινής αυλής του επίσης δοτού υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Σε μια περίοδο που ο κόσμος υποφέρει και ταπεινώνεται και από τις δικές του αποφάσεις.
Στην Λακωνία, ο Καπελέρης θεωρείται -απλώς- ένας αποτυχημένος πολιτευτής. Κάτι σαν Γιαννάκης ο πολιτευόμενος. Στις εκλογές του 2004, το ΠΑΣΟΚ πήρε 33,57%. Η Ν.Δ, 57,49%. Ο Γιαννάκης, ως υποψήφιος βουλευτής, πάτωσε. Την έδρα πήρε ο ικανότατος εντατικολόγος του ΚΑΤ, Λεωνίδας Γρηγοράκος. Στις εκλογές του 2007, ο Γιαννάκης ξαναπάτωσε. Πήρε μόλις 6.615 σταυρούς έναντι 13.814 του μόνιμου «Εφιάλτη» του Λεωνίδα Γρηγοράκου. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ.Γρηγοράκος δεν έχει πάρει μέχρι τώρα υπουργική θέση. Το βέτο Καπελέρη είναι αιώνιο για τον βουλευτή που τον έκανε δις κομματική «ρόμπα» στο προπύργιο της Δεξιάς, λένε οι εχθροί του παλιού εφοριακού που τον φθονούν και τον ζηλεύουν. Οι ίδιοι τον φέρνουν στα «μαχαίρια» και με δυο ακόμα «συντρόφους» του στον ίδιο νομό. Με τον ισχυρό πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζαννέτο Καραμίχα και την σύζυγό του, Τασία Κανελλοπούλου. Παλιά Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και σκληρό αντίπαλο της κυρίας Άντζελας Γκερέκου. Δύο φορές αποτυχών λοιπόν ο κ. Καπελέρης σε έναν τοπικό πληθυσμό που φαίνεται ότι δεν τον χώνεψε. Τώρα πως ο αποτυχών πολιτευόμενος, έγινε νοματαίος, αυτό το ξέρουν μόνον τα αφεντικά του. Και τα χρεωκοπημένα τηλεοπτικά κανάλια των οποίων μιντιακό κατασκεύασμα είναι ο φοβερός Ράμπο της Αγίας Βαρβάρας. Αλλά εάν χρωστάς, ακόμα και ο Γιουλ Μπρίνερ γίνεται εύκολα Τζορτζ Κλούνεϊ. Και αυτά τα γράφει ένας συμπατριώτης του Γιαννάκη του πολιτευόμενου που δεν χρωστάει τίποτα και σε κανέναν αφού το έτος 2010 πλήρωσε-αδιαμαρτύρητα- σαν μαλάκας και κορόιδο 4.800 ευρώ(για Φ.Π.Α)σε ένα από τα «μαγαζιά» του φίλου του αμερικανοκίνητου Τζέφρι.