Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Δυο ενδιαφέροντα βίντεο από την εκπομπή του Λ. Λαζόπουλου



Θα παραθέσουμε δυο ενδιαφέροντα βίντεο από την χθεσινή εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου. Στο πρώτο μιλάει για την θεσμοθετημένη διαφθορά και την ατιμωρησία του πολιτικού προσωπικού του αστικού συστήματος, ενώ το δεύτερο για την παρασκηνιακή δραστηριότητα ντόπιας και ξένης οικονομικής ολιγαρχίας –με την συνέργια των πολιτικών υπαλλήλων τους- στην λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και στην μεθόδευση για την εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων.


Πριν απ’ αυτό όμως, και για να μην υπάρξει κάποια παρανόηση, να επαναλάβουμε απόψεις, που ήδη έχουμε διατυπώσει για τον ρόλο και την πολιτική συγκρότηση του Λάκη Λαζόπουλου. 

Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης έχει ταλέντο, «πουλάει» γι’ αυτό έχει και την δυνατότητα να εκφράζετε με τρόπο που δεν συναντάει κανείς στα αστικά ΜΜΕ. 
Και μέχρι τώρα τον έχουμε ακούσει να χαρακτηρίζει «λαδιάρηδες» όλους τους εθνοπατέρες, να έχει πάρει σωστή θέση στα γεγονότα του Δεκέμβρη, να ρίχνει τις μπηχτές του σε μπάτσους και μηχανισμούς καταστολής. 

Από την άλλη όμως επικαλείται την θεσμολαγνεία σαν διέξοδο. 
Δεν ξεφεύγει δηλαδή ούτε ελάχιστα από τις πολιτικές αναλύσεις που κάνουν όλοι οι αστοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Λάκη δεν ευθύνεται ο καπιταλισμός, η πλουτοκρατία για όσα αντιμετωπίζει ο εργαζόμενος λαός, αλλά μόνο κάποιες μαριονέτες που συχνάζουν στο κυνοβούλιο. 
Τις αλλάζουμε με «νέους ανθρώπους στην πολιτική» και εξαλείφονται όλα τα προβλήματά μας. 
Διαλέξτε καλούς εθνονταβατζήδες δηλαδή, καθώς ψηφίζετε κάθε τέσσερα χρόνια. 
Δεν θα συναντήσει δηλαδή κανείς τον Λαζόπουλο να αναφέρει ούτε μια φορά τις λέξεις: καπιταλισμός, εργατικό κίνημα, λαϊκοί αγώνες …. 
Πολύ δύσκολα το σύστημα θα έβρισκε καλύτερο αμορτισέρ για να εκτονώνει την λαϊκή δυσαρέσκεια –έστω σε κάποιο βαθμό- απ’ τον "εθνικό μας διασκεδαστή", γ’ αυτό έχει και την «ασυδοσία» να λέει κάποια σωστά πράγματα.

 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμένα προσωπικά μου προκαλεί αηδία. Αυτός ο πολιτικός μονόλογος με στοιχεία μηδενισμού και ισοπέδωσης είναι ό,τι πιο βλαβερό για την δοκιμαζόμενη χώρα μας. Ειδικά από ψευτο-κουλτουριάριδες που θησαυρίζουν με κάθε λογής πολιτική προπαγάνδα. Γιατί αυτό κάνει και μάλιστα χωρίς δημοκρατικό αντίλογο

Ανώνυμος είπε...

Ο Λάκης είναι μια αηδία και μιση, άσχετα αν πολλές φορες έχει δικό...ποιος είναι αυτός που καταδικάζει Ο εκατομμυριούχος, κοτερακιας, κοκαΐνακιας, I5, λαθρολοβερ κίναιδος;

Δηλαδή η αριστερή σαπίλα δεν ευθύνεται για τίποτα; Όλα καλά;

Ανώνυμος είπε...

ωραια τα λγια σας ρε παληκαρια αλλα μηπως ανηκετε σε καποιον χωρο των οποιο θιγεται? ειδαμε και τους πολιτικους διαλογος ολο αληθεια ειναι. αντε καντε καμια δουλεια ρε λεβεντες

Ανώνυμος είπε...

και για να συμπληρώσω τον αρθρογράφο ,
Είναι ο κατάλληλος τρόπος κατεύθυνσης της μάζας...
Χειραγώγηση της αντίληψης μας δηλαδή..
Μας πετάνε την αλήθεια στα μούτρα και παράλληλα
σου απαξιώνει κάθε μορφή αντίδρασης και σου αφήνει στο υποσυνείδητο ένα: "εε τι να κάνουμε"
Σε τελειώνει.... Δε σου αφήνει φως οπότε δημιουργεί παθητικούς (ακροατές) και όχι άτομα
έτοιμα να αντιδράσουν.....
Έχουν γνώσιν οι φύλακες.
Εμεις εχουμε;

Ανώνυμος είπε...

o lakis anoigei ta matia mas kai emeis tn vrizoume,,an einai dunaton ,einai to prama kseftilismeno pia me tin politiki ,me exoun aidiasei ,alla na m peis se oli tin istoria ths anthrwpothtas sxedon oloi oi 'hgetes',ti itan ?lamogia,ara twra tha alaksoun ta pramata,opoios thelei na kanei kalo ston topo tou ,pane oloi kai tn katatrwne.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΥΤΑΤΑΙ ΡΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ?ΤΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΤΑΙ ΡΕ ΑΚΟΜΑ?ΓΑΜΑΤΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΗΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

o λαζόπουλος μπορεί να είναι οτι ειναι, παιδι του συστηματος κι αυτος, σωστα τα λετε ισως και λιγα του χωνετε, αυτα που βγαζει ομως μια στις τοσες ειναι βομβες. Λεει ενα καρο μαλακιες αλλα που και που τα λεει οπως ειναι. Μαυριστε τους ολους να τελειωνουμε. Τα λογια πλεον δεν εχουν αξια