Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Στην υγειά σας, κορόιδα Έλληνες.



Φανταστείτε τώρα ότι είστε ένας επενδυτής, στενός φίλος της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος ή, ακόμη καλύτερα, ένας από τους διαχειριστές αξιών του κυβερνώντος κόμματος ή, τέλος πάντων, κάποιος με χοντρές διασυνδέσεις και θέλετε να κερδίσετε «σορτάροντας» το τρίμηνο έντοκο γραμμάτιο του Δημοσίου που βρίσκεται στην κατοχή σας και λήγει στις 20.3.11 με ονομαστική αξία 1.000.000 ευρώ.

Η τιμή του στη δευτερογενή είναι ήδη πολύ χαμηλή και είναι μάλλον δύσκολο να πέσει ακόμη χαμηλότερα σύντομα. Όμως μη φοβάστε. Έρχεται ο ΟΔΔΗΧ και σας αγοράζει στις 8.2.11 τον τίτλο σε τιμή 0,99 ευρώ, δηλαδή για 990.000 ευρώ. Τότε εσείς τρέχετε στη δευτερογενή αγορά και επαναγοράζετε τον συγκεκριμένο τίτλο για 750.000 ευρώ και τσεπώνετε την διαφορά των 240.000 ευρώ. 
Ταυτόχρονα κρατάτε και τον τίτλο, ο οποίος λήγει τον Μάρτιο, οπότε πάτε σαν κύριος και εισπράττετε επίσης το 1.000.000 ευρώ, που είναι η ονομαστική τιμή του τίτλου σας. Έτσι εκεί που ο κάτοχος αυτού του τίτλου θα περίμενε μια φυσιολογική απόδοση της τάξης των 45.000 ευρώ από το επιτόκιο, βρέθηκε τελικά να κάνει μια μπάζα της τάξης των 285.000 ευρώ.

Φυσικά όλα αυτά μπορεί να είναι απλώς ένα σενάριο φαντασίας. Και να ισχύει αυτό που δήλωσε ο κ. Χριστοδούλου, διευθυντής του ΟΔΔΗΧ, ότι επρόκειτο για μια απλή «άσκηση ταμειακής διαχείρισης». Ποιος ξέρει; Σίγουρα όχι όλοι αυτοί που καλούνται να πληρώσουν τον λογαριασμό. Εις υγείαν λοιπόν των κορόιδων, των γνωστών υποζυγίων, που θα κληθούν να καταθέσουν τον ιδρώτα τους, το εισόδημα και τη σύνταξη τους στο ταμείο των κερδοσκόπων και των τοκογλύφων, τους οποίους τόσο πολύ μάχονται η κυβέρνηση και η τρόικα.

Πηγή: Δημήτρης Καζάκης - "Ποντίκι" 5/5/2011

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

GAMIETAI O TSAROS

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.Ο ΛΑΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ.Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΑΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ...ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ ΘΑ ΚΛΑΙΤΕ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΔΑΚΡΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

ολοι μαζι ενωμενοι για την πατριδα οχι για τα λαμογια τησ βουλης ο θεοσ μαζι μασ οχι στην καρτα του πολιτη.γυριστε την πλατη σας μην πατε να τουσ ψιφησετε.ουστ μασωνοι

Ανώνυμος είπε...

12:42 δεν υπαρχει θεος