Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:ΟΙ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ,ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ!



Αφιερώνεται σε πολλούς και διάφορους,που προσπαθούν να μας πείσουν πως οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και ιδιαίτερα οι ιερωμένοι και μοναχοί μισούν τον Ελληνισμό και την κλασική αρχαιότητα:ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

Οι τοιχογραφίες,από την αγιορείτικη Μονή Βατοπαιδίου,αναπαριστούν ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ,ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ,ΤΗΝ......
ΣΙΒΥΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΟΦΟΚΛΗ!

Επιπλέον,οι βιβλιοθήκες των μοναστηριών είναι γεμάτες από αρχαία χειρόγραφα και άλλα κειμήλια τα οποία,όπως μας είπαν,έχουν βάλει στο μάτι διάφοροι αρχαιοκάπηλοι "προσκυνητές",προσφέροντας μάλιστα τεράστια ποσά για την απόκτησή τους!!!



Η απάντηση των μοναχών είναι σταθερή,αταλάντευτη και διαχρονική,προς όσους επιβουλεύονται οτιδήποτε ελληνικό:ΟΧΙ!


http://hellas-orthodoxy.blogspot.com

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑς ΠΑΡΑΣΚΕΥΗς ΣΤΗ ΣΙΑΤΙΣΤΑ -ΚΟΖΑΝΗΣ.ΠΛΑΤΩΝΑς ΣΟΦΟΚΛΗΣ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗς ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

το ζητουμενο δεν ειναι ποσες εκκλησιες εχουν τοιχογραφιες με ελληνες φιλοσοφους αλλα σε ποσες εκκλησιες τους διαβαζουν και χρησιμοποιουν τα φιλοσοφικα διδαγματα που και οπως ελεγε και ο αγιος νεκταριος η φιλοσοφια ειναι προπαδεια στον χριστιανισμο

Ανώνυμος είπε...

THA MAS ZALISOUN TORA OI PATRIDOKAPILH PAGANISTES...PERASTIKA TOUS

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για ακόμη μια φορά! Επιτέλους η αλήθεια βγαίνει στην επιφάνεια. Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ επι χρόνια δέχεται πόλεμο απο το εβραϊκό λόμπυ το οποίο έχει εισχωρήσει σε όλους τους τομείς και έχει διαβάλλει την ΑΛΗΘΕΙΑ. Οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι είχαν προφητεύσει πολλά απο τα γεγονότα του Χριστιανισμού, όπως τη γέννηση του Ιησού Χριστού απο τη Παρθένο Μαρία, τη Σταύρωσή του, τη Δ.Παρουσία, κ.α. Στη Σίβυλλα την Ερυθραία ανήκουν πολλά προφητικά κείμενα για το χριστιανισμό. Ο Ελληνισμός είναι συνυφασμένος με τον Χριστιανισμό και είναι απλά θέμα χρόνου το πότε θα αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

πολύυυυ πράμα εδώ!!!
http://www.apologitis.com/gr/ancient/profiteies.htm#%CD%C1%CF%D3_%C1%C8%C7%CD%C1%D3
και στο υπόλοιπο site

Ανώνυμος είπε...

2.06 σωστος για την εισχωρηση του εβραισμου και την προσπάθεια άλωσης του φωτοδότη ελληνισμού, μόνο που η εισχώρηση αυτή ξεκίνησε πολύ παλιότερα Οι Αθηναίοι του 1ου αιώνα γέλασαν με την καρδιά τους όταν άκουσαν από τον παμπόνηρο Σαούλ - Παύλο την ιστορία ενός θαυματοποιού από την μακρινή Ιουδαία που τον έστειλε, λέει, κάποιος θεός να σώσει τον κόσμο! Με την ανωτερότητα και το πνεύμα ανοχής που τους διέκρινε, τον ξεπροβόδισαν με συμπάθεια, αφού του εξήγησαν ότι ο δικός τους δρόμος για την ανθρώπινη πρόοδο περνούσε από την Λογική και ακολουθούσε την δύσκολη αλλά σίγουρη πορεία της Προμηθεϊκής Γνώσης.
Το γέλιο τους όμως πάγωσε μετά τρεις αιώνες, όταν οι επίγονοι του Παύλου, βάφτισαν χριστιανούς τους βάρβαρους του Αλάριχου και έστειλαν τις ορδές του να τους κατηχήσουν στην "μοναδική αλήθεια", σφάζοντας, καίγοντας και γκρεμίζοντας.
Στους αιώνες που ακολούθησαν το γέλιο έγινε πόνος, δάκρυ και αίμα πάνω από τα ερείπια του Ελληνικού Πολιτισμού που ισοπεδώθηκε από την "θρησκεία της αγάπης". Η ανθρωπότητα μπήκε στα σκοτάδια ενός ατέλειωτου Μεσαίωνα, άγρια χορτάρια σκέπασαν τα υψηλά διανοήματα, η μνήμη ατόνησε και οι έννοιες αναποδογύρισαν, τα αποτελεσματα τα βλεπετε γυρω σας
ομως ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

Ανώνυμος είπε...

Κύριε νεοπαγανιστά,
η κατάρρευση της αρχαιοελληνικής θρησκείας είχε αρχίσει πριν εμφανιστεί ο Χριστιανισμός. Αυτό φαίνεται και σε έργα του Πλούταρχου.
Όσο για τον απόστολο Παύλο λες μισές αλήθειες. Υπήρχαν Έλληνες και μάλιστα επιφανείς που δέχτηκαν το Ευαγγέλιο, όπως ο άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης.
Τώρα για τη θεοποίηση της λογικής, η επιστήμη όσο καλή και να είναι δεν μπορεί να εξηγήσει ούτε και καθημερινά, αισθητά πράγματα. Είναι γελοίο να ασχοληθεί με τα υπερφυσικά και μάλιστα να τα απορρίψει.
Υπάρχουν όμως και ορατές αποδείξεις για την Αλήθεια της Ορθοδοξίας. Είναι οι άγιοι που συναντήσαμε και υπάρχουν και σήμερα. Η μέθοδος της Εκκλησίας είναι εμπειρική, όποιος καθαρίσει την καρδιά του θα γνωρίσει τον Θεό κατά τα λόγια του Χριστού.
Οπότε αν κάνεις όλα όσα λέει η εκκλησία και δεν δεις αποτέλεσμα τότε μπορείς να απορρίψεις και μη μου φέρεις παραδείγματα για τον τάδε ή τον δείνα εκκλησιαστικό που έκανε το ένα ή το άλλο. Είπαμε όσοι κάνουν ΟΛΑ όσα λέει η εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά 1:25 για την Αγία Παρασκευή στην Σιάτιστα(!),η μόνη διαφορά στις τοιχογραφίες των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων με αυτές των Αγίων είναι το φωτοστέφανο.Α,να μην ξεχάσω να πω στον 2:06 οτι ο υπολογιστής μου δεν είναι Ελληνικός ;)Αδέρφια,ξεκολάτε είμαστε όλοι ΕΝΑ!
Siatistas.

Ανώνυμος είπε...

εχετε το συνδρομο του πρεζονιου χωρις καν να την πινετε.διπλο το κακο... .............................http://www.youtube.com/watch?v=0I5W8FhAqxs&feature=related

Ανώνυμος είπε...

5:53 ο υπολογιστής σου δεν είναι ελληνικός διότι οι προγόνοι ήξεραν που να σταματάνε παν μέτρον άριστον και ισορροπία.... εσύ έχεις την εντίπωση ότι δεν μπορούσαν κάνα κάνουν κάτι τέτοιο?? εδω είχανε δεί και ονομάσει όλους τους πλανήτες με τα ονόματα που έχουν σήμερα... ασε που δεν νομίζω να σου κάνει και πολύ καλό αυτός ο υπολογιστής... ενώ τα δημιουργήματα των προγόνων δεν νομίζω να κάνουν κάπου κακό.... σκέψου μόνος σου.... απλά σταμάτησαν κάπου την εξέλιξη για το κοινό καλό... οι άλλοι λαοί ήταν αγνώμονες και συνέχισαν.... δεν ξέρω πως αλιώς να σου το πω...

Ανώνυμος είπε...

4:55 ελα ρε νεομάρτυρα χριστιανούλη ρε έσσεται ήμαρ η νέμεσις θα σας συντρίψει... που κατάρρευσε η αρχαία θρησκεία πριν... και είπαν οι καλοι ιουδαίοι να μας φέρουν μια νεα θρήσκεία γιατί μας λυπηθήκαν ε??? ρε στο κατηχητικό σου τα μάθανε αυτά??? ή για χαζούς μας περνάς?? και ήπανε να γκρεμήσουν τους αρχαίους ναούς γιατί δεν είχαν τούβλα να χτήσουν κολοεκκλησίες ε??? και την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας γιατί την κάψανε ρε πρεζάκια??? και τοσα άλλα ρε που βαριέμαι γιατι εισαι γίδι εβραιόδουλος ιουδαιοχριστιανός ρε... και σε γ@μω... διότι είμαι Έλλην...

Ανώνυμος είπε...

Όταν σου έχουν το μαχαίρι στον λαιμό μια χαρά "αποδέχεσαι" τον Χριστιανισμό. Λόγω σεβασμού σταμάτησαν τους ολυμπιακούς αγώνες και λάξευσαν τα γεννητικά όργανα από τα αγάλματα οι Χριστιανοί? Έτσι ενδεικτικά αναφέρω αυτά τα δυο. Η λίστα με τα εγκληματά τους είναι μεγάλη.