Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Nέο Μνημόνιο, χρεοκοπία ή εκλογές



Nέο Μνημόνιο, χρεοκοπία ή εκλογές 
Μύθοι και αλήθειες για τη συνάντηση του Λουξεμβούργου. 
Τι έγινε;

Στην έκτακτη συνάντηση που έγινε στο Λουξεμβούργο συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο επίτροπος Όλι Ρεν και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ. Αντικείμενο ήταν ο αντικαταστάτης του τελευταίου και το ελληνικό πρόβλημα. Ήταν η τρίτη ενός κύκλους επαφών που ξεκίνησε μετά την 25η Μαρτίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι ΗΠΑ διά τεχνοκρατών. 


Γιατί έγινε;

Γιατί δε βγαίνουν τα νούμερα, οι κερδοσκόποι επιμένουν, η Ελλάδα δε θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές. Χρειάζεται, έτσι, 30 δις ευρώ για να καλύψει το κενό του 2012, ένταξη στον μόνιμο μηχανισμό (νέο μνημόνιο) και επιμήκυνση του συνολικού χρέους.

Τι θα ακολουθήσει;

Δεν έπρεπε να διαρρεύσει. Ήταν καταστροφή για το ευρώ. Σε κάθε περίπτωση οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και περιλαμβάνουν και πακέτο ενίσχυσης των τραπεζών. Αν δεν υπάρξει συμφωνία τότε δε θα πρέπει να αποκλείεται το σενάριο εκλογών.

Τι λέει ο Γ. Παπανδρέου;

Από το Μεγανήσι μίλησε ευφάνταστο σενάριο, σε ότι αφορά στην επιστροφή στη δραχμή, έκανε λόγο για ανεπίσημες επαφές, και κάλεσε όλους να αφήσουν την Ελλάδα ήσυχη να κάνει τη δουλειά της.

Οι φόβοι για τη Δευτέρα…

Υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης χρηματαγορών και τραπεζών. Μονόδρομος είναι πλέον οι μεταρρυθμίσεις. Στο Μέγαρο Μαξίμου περιμένουν να γυρίσει ο πρωθυπουργός από Μεγανήσι, για να αποφασίσουν τον χειρισμό. 

Ο ρόλος του Σπίγκελ…

«Η τελευταία ευκαιρία των κερδοσκόπων να ξεφορτωθούν CDS» λένε οι κακές οι γλώσσες. Στην κυβέρνηση φωτογραφίζουν ως διαρροέα τη γερμανική καγκελαρία. 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΟΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΡΟΥΦΑΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ .........