Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Συστάσεις για πώληση κρατικής περιουσίας για να μειωθεί το χρέος



Μεθαύριο τι θα είναι τα πετρέλαια;
 Σε λίγο θα μας που και τα πετρέλαια.. Τα λέμε 1 χρόνο τώρα.
anti-ntp Παραμύθια συστάσεις... Είναι όλα προσυμφωνημένα
και μάλιστα το ΔΝΤ και οι τραπεζίτες - διεθνιστές που εκπροσωπεί αυτό θέλαν απο την αρχή. Τα φιλέτα μας.

Υπέρ της πώλησης στοιχείων της κρατικής περιουσίας το συντομότερο δυνατό προκειμένου να μειωθεί το ελληνικό δημόσιο χρέος τάχθηκε ο επικεφαλής της μόνιμης αντιπροσωπείας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα Μπομπ Τράα.

Υπέρ της πώλησης στοιχείων της κρατικής περιουσίας το συντομότερο δυνατό προκειμένου να μειωθεί το ελληνικό δημόσιο χρέος τάχθηκε ο επικεφαλής της μόνιμης αντιπροσωπείας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα Μπομπ ΤράαΜιλώντας σε συνέδριο που συνδιοργάνωσαν η Τράπεζα της Ελλάδας και το κέντρο Σπουδών για τη Νοτιοαναλτική Ευρώπη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (SEESOX), ο κ. Τράα τόνισε επίσης τη σημασία της ανάπτυξης, εξηγώντας ότι ο λόγος του δημοσίου χρέους προς το ΑΕΠ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος ακόμα και σε μία διαφορά της τάξης του 1% του ΑΕΠ....

«Η οικονομία της Ελλάδας είναι σαν μια μεγάλη Mercedes με μια μεγάλη μηχανή, που όμως πηγαίνει μόνο με 20 μίλια την ώρα επειδή η μηχανή της είναι μπλοκαρισμένη – πρέπει να ξεμπλοκάρουμε αυτή τη μηχανή για να μπορέσει να επιταχύνει στα 100 μίλια την ώρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τράα αναφερόμενος στις αγκυλώσεις της ελληνικής οικονομίας.
Τόνισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να απλοποιηθεί το ιδιαίτερα σύνθετο ελληνικό φορολογικό σύστημα και να γίνει πιο διαφανές, έτσι ώστε να μειωθεί η φοροδιαφυγή.
Επισήμανε ότι ο κανόνας του 5:1 (πέντε αποχωρήσεις προς μία πρόσληψη) και το πάγωμα των μισθών δεν είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμες λύσεις για τη μείωση των κρατικών δαπανών, καθώς δημιουργούν στρεβλώσεις.
Αναφέρθηκε επίσης στο πρόβλημα της ανακρίβειας των κρατικών λογαριασμών, επισημαίνοντας ότι οι αρχές συχνά δεν γνωρίζουν τις οφειλές του κράτους, με αποτέλεσμα αυτές να εμφανίζονται εκπρόθεσμες και να υποσκάπτεται με αυτόν τον τρόπο η εμπιστοσύνη. Είπε ότι η αξιοπιστία της Ελλάδας πρέπει να ανοικοδομηθεί ώστε να μπορέσει να δανειστεί εκ νέου από τις αγορές.
Κάλεσε την κυβέρνηση να ολοκληρώσει την μεταρρύθμιση στο σύστημα υγείας και στο ασφαλιστικό, ενώ τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, τονίζοντας ότι πιστεύει πως «το κράτος δεν πρέπει να διοικεί επιχειρήσεις, πόσω μάλλον τράπεζες». Πρόσθεσε μάλιστα πως η αναποτελεσματικότητα των κρατικών επιχειρήσεων συνδέεται με τη φοροδιαφυγή, καθώς ο φορολογούμενος που είναι αναγκασμένος να χρηματοδοτεί αυτές τις επιχειρήσεις και δεν μπορεί να τις πουλήσει, καθώς δεν είναι μέτοχος, κάποια στιγμή αντιδρά σταματώντας να πληρώνει τους φόρους του.
.naftemporiki.gr