Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Και δήμαρχος της Κερατέας κατηγορείται για τα επεισόδια!



Το όνομά του είναι μέσα στη δικογραφία της αστυνομίας

Και ο πρώην δήμαρχος της Κερατέας περιλαμβάνεται στα πρόσωπα για τα οποία έχει σχηματιστεί δικογραφία από την αστυνομία για κακουργηματικές πράξεις που συνδέονται με τα επεισόδια που γίνονται στην περιοχή αντιδρώντας στην κατασκευή ΧΥΤΥ.

Μέχρι σήμερα έχουν συλληφθεί και έχουν παραπεμφθεί σε ανακριτή για κακουργήματα 15 κάτοικοι της περιοχής, οι οποίο μετά τις απολογίες τους με σύμφωνη γνώμη και των αρμοδίων εισαγγελέων έχουν αφεθεί ελεύθεροι.



Το ίδιο συνέβη και σήμερα με τους τελευταίους πέντε κατοίκους στους οποίους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισής τους μία φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Κατά τη διάρκεια των απολογιών τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι είχαν κρυμμένα εκρηκτικά σπίτια τους όπως κατηγορούνται. Αντίθετα, υποστηρίζουν ότι ούτε καν έγινε έλεγχος για αναζήτηση εκρηκτικών. Ο ένας μάλιστα από τους συλληφθέντες που είχε την επιβαρυντική διάταξη του αποκαλούμενου κουκουλονόμου ισχυρίζεται ότι δε φορούσε κουκούλα, αλλά μία χειρουργική μάσκα από τις εκατοντάδες που μοίραζαν μεταξύ τους οι κάτοικοι για να προστατευθούν από τα δακρυγόνα που έριχναν οι αστυνομικοί.

Προσκόμισε μάλιστα και σχετικό βίντεο που δείχνει ότι όχι μόνο δεν αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του, αλλά οι αστυνομικοί τον έσερναν. Ένας από τους συλληφθέντες κατά την προσαγωγή του έσπασε το χέρι του και έχει ήδη υποβάλει αίτημα για τη διενέργεια ιατροδικαστικής έκθεσης επιφυλασσόμενος να καταθέσει και μήνυση σε βάρος των υπευθύνων για τη σωματική του βλάβη.