Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΟΧΙ ΣΕ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΤΗΝ ΓΑΥΔΟ…ΝΑΙ ΣΕ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΒαθιά υποκριτική είναι η στάση της ελληνικής εκκλησίας και πολιτείας ως προς το θέμα των δικαιωμάτων και συγκεκριμένα της θρησκευτικής ελευθερίας.
Αυτό το συμπέρασμα μπορεί να εξάγει κανείς απο τις αρνητικές δηλώσεις και αντιδράσεις για το .....
θέμα που ανέκυψε με την πρόταση ανέγερσης ναού αφιερωμένο στον Απόλλωνα στην Γαύδο.

Πρόκειται για μια πρόταση Ελλήνων και ξένων που σε επιστολή τους προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης εξηγούν: “Είμαστε μία ομάδα επιστημόνων από διαφορετικές χώρες, τις ΗΠΑ, την Ελβετία, τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Πολωνία και αλλού. Ζούμε στη Γαύδο για πάνω από 10 χρόνια και σταδιακά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου γίναμε Έλληνες. Έτσι τώρα ανησυχούμε προσωπικά για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα, την Κρήτη και τη Γαύδο. Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε να ιδρύσουμε στη Γαύδο το Πυθαγόρειο Ινστιτούτο Φιλοσοφικών Ερευνών για την Αθανασία του Ανθρώπου- ΠΙΦΕΑΑ”.
Προσθέτουν επίσης ότι “η ίδρυση του Ινστιτούτου περιλαμβάνει την κατασκευή ενός κτιρίου με συνεδριακή αίθουσα για την διεξαγωγή σεμιναρίων και συνεδρίων και την κατασκευή του Ναού του Απόλλωνα για τη θεατρική αναβίωση αρχαίων μυστηρίων. Το νησί της Γαύδου προσφέρεται για την οργάνωση τέτοιων συναντήσεων.
Ελπίζουμε ότι το ΠΙΦΕΑΑ θα βοηθήσει τη Γαύδο να επιλύσει τα οικονομικά της προβλήματα και θα έλξει πολλές εξέχουσες προσωπικότητες του πολιτισμού και των επιστημών από την Ευρώπη. Με τη βοήθειά σας, ελπίζουμε να οργανώσουμε, στην αρχή του καλοκαιριού, ένα συνέδριο με θέμα “Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός: Η πηγή του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού”. Οι διασυνδέσεις μας στον επιστημονικό και πολιτιστικό χώρο δίνουν την ευκαιρία να καλέσουμε σε αυτές τις συναντήσεις τους καλύτερους ειδικούς στον κόσμο, ώστε να προσπαθήσουμε να συνδημιουργήσουμε μια σύγχρονη φιλοσοφία ζωής”.
Την επιστολή υπογράφει η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του ΠΙΦΕΑΑ Αννα Σαμόχινα.
Είναι βέβαιο πως το όλο εγχείρημα θα πρέπει να ελεχγθεί πρώτα διεξοδικά απο την ελληνική πολιτεία και ο νοών νοήτω αλλά…….
Με ποια λογική η υπεύθυνη πολιτεία αρνείται την κατασκευή ενός ναού της θρησκείας των προγόνων μας (και το λεμε αυτό εμείς που είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι) στην Γαύδο και την ίδια ώρα προσφέρει δημόσια γή και χρήμα για την κατασκεύη τζαμιού στην πρωτεύουσα του κατά 96% Χριστιανών ελληνικού κράτους;
Την ίδια ακριβώς στάση κρατά και η εκκλησία με τον Μητροπολίτη Κισσάμου που υπάγεται η Γαύδος να δηλώνει πως σκοπός του ναού αυτού είναι “‘Η διεξαγωγή σε αυτόν μυστήρια στους Ελληνες θεούς για χάριν της Ελλάδας”.
Σε μια εποχή βαθιάς ηθικής και πνευματικής ύφεσης και παρακμής, απόρροια της οποίας είναι η οικονομική κρίση ως και ό,τι άλλο βιώνουμε στη ζοφερή πραγματικότητα του σήμερα, έχοντας ως αποτέλεσμα να γίνεται ο βιο μας α-βίωτος, η Εκκλησία του Χριστού καλεί τα παιδιά Της και τον κόσμο όλο σε πνευματική αφύπνιση και εγρήγορση. Η προσπάθεια επιστροφής στην ειδωλολατρία, η αναβίωση του δωδεκάθεου και των διονυσιακών τελετών δεν δίδουν διέξοδο στα αλύτρωτα αδιέξοδα της καθημερινότητας μας, αλλά φανερώνουν και αποκαλύπτουν το βάθος και την ουσία του προβλήματος”.
Δεν ξέρω πως ακούγεται σε κάποιους αυτή η δήλωση αλλά το “μυστήρια προς τους Ελληνες θεούς για χάριν της Ελλάδας” έχει μια απαξιωτική χροιά την οποία δεν χρησιμοποιεί η εκκλησία για τις υπόλοιπες θρησκείες που κουβαλησαν οι λαθρομεταναστευτικές ορδές στην χώρα.
Σε τελική ανάλυση η Ελλάδα είναι μια Χριστιανική χώρα όπως άλλωστε λεει και το Σύνταγμα και Χριστιανική θα παραμείνει αν κάποιοι πολιτικοί και θρησκευτικοί “ηγέτες” κάνουν το καθήκον τους.
Ας βγάλουν λοιπόν κάποιοι την “ανθρωπιστική” τσίμπλα απο τα μάτια τους για να δουν ότι απο εναν ναό στην Γαύδο η χώρα κινδυνεύει απείρως λιγότερο απο τα τζαμιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που με τις ευλογίες τους ετοιμάζονται να χτιστούν.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει "θεός" Απόλλωνας, κουλάρετε αδέρφια, πρόκειται για ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ!

Ανώνυμος είπε...

Πόσο πολύ έχει αλλοιωθεί ο κόσμος σήμερα μου φαίνεται απίστευτο! Δεν χρειάζεται να δω σημεία των καιρών για να καταλάβω ότι έρχεται μεγάλη τρικυμία! Δεν μας έφταναν στην πολύπαθη Ελλαδίτσα μας οι 3000 αιρέσεις και παραθρησκευτικές οργανώσεις τώρα ξύπνησαν και οι δωδεκαθεϊστές και ζητούν και αυτοί ναούς! Εδώ με την ορθοδοξία και ο Έλληνας έφθασε να μην σέβεται κανένα και τίποτα, σκεφτείται πιστεύοντας στον μπεκρο - Διόνυσο τι χαμός έχει να γίνει!!!Είστε απίστευτοι που θέλετε και ειδωλολατρικούς ναούς. Για αυτό ρε όργια πολέμησαν οι πρόγονοί μας τους Τούρκους και τους Γερμανούς; Για να ξελογιάζεται εσείς τα εγγόνια τους με ψευτοθεούς και είδωλα; Τι να πω, χάνω πάσα ιδέα που μια τόσο ζωντανή μπλογκοσελίδα γράφει τέτοιες αηδίες. Και το βάζεις σε αντιπαραβολή με το τζαμί για ποιό λόγο; Για να μας πεις ότι είναι λιγότερο κακό; Αν στεναχωρώ συγνώμη αλλά και εγώ με τη σειρά μου προσπαθώ σε αφύπνιση, πνευματική, αν και δεν είμαι καλός σε αυτό!

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι ακόμα ... η χώρα κινδυνεύει από το τζαμί αλλά ΚΑΙ από ένα μικρό ειδωλολατρικό ναό στην μακρινή Γαύδο. Το κρύο μπαίνει και χαλάει τη ζεστασιά του σπιτιού και από τις χαραμάδες...

Ανώνυμος είπε...

Ο Ναός του Απόλλωνα δεν ενοχλεί κανέναν οι δωδεκαθεϊστές είναι έλληνες και τιμάνε τα ήθη και τα πιστεύω των αρχαίων προγόνων μας. Αντίθετα το τζαμί θα ενώσει τους τούρκους της Ελλάδας και αντί να τους ξεφορτωθούμε θα μαζευτούν κι άλλη ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΩΔΕΚΑΘΕIΣΤΩΝ