Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΣΚΑΪ παίζει φουλ ΠΑΣΟΚ - Προβάλλει το κόμμα και την κυβέρνηση, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο, με ποσοστό 62,7%


Η τηλεόραση του ΣΚΑΪ βρίσκεται… σχεδόν μόνιμα το τελευταίο διάστημα, στο επίκεντρο της τηλεοπτικής δημοσιότητας. Είτε με την προβολή του ντοκιμαντέρ «1821», που προκάλεσε ποικίλες και έντονες αντιδράσεις για την οπτική με την οποία προσπαθεί να προσεγγίσει την ιστορία του Γένους, είτε με την πανστρατιά για να στηριχθούν η Σία Κοσιώνη και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού στις 21.00, μετά την επιστροφή της Έλλης Στάη στη ΝΕΤ, και το «κούρεμα» τηλεθεατών που.....

μέχρι πρότινος προτιμούσαν το κανάλι του Φαλήρου για την ενημέρωσή τους.
Χθες, ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος υπερασπίστηκε το τηλεοπτικό δημιούργημα «1821», σχολιάζοντας με νόημα ότι κανείς δεν έχει διαμαρτυρηθεί για την προπαγάνδα των τουρκικών σίριαλ, τα οποία προβάλλονται τα τελευταία χρόνια από την ελληνική τηλεόραση.
Την ίδια ώρα, η «Ελευθεροτυπία» δημοσίευσε πίνακα με επίσημα στοιχεία από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, σχετικά με τη «μεταχείριση» των κομμάτων από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των καναλιών, δηλαδή την προβολή των πολιτικών τους θέσεων.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτόν τον πίνακα, ο μέσος όρος του 2010 δείχνει ότι ο ΣΚΑΪ είναι το κανάλι που έχει προβάλλει το ΠΑΣΟΚ και την Κυβέρνηση, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο, με ποσοστό 62,7%, τη στιγμή που το μερίδιο τηλεοπτικής προβολής της Νέας Δημοκρατίας από το κανάλι του Νέου Φαλήρου, μόλις και μετά βίας αγγίζει το 22,9%.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και η κρατική τηλεόραση, η οποία παραδοσιακά προβάλλει περισσότερο τις θέσεις του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος, έρχεται… δεύτερη, μετά τον ΣΚΑΪ, καθώς το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει μερίδιο 59% στη θεματολογία του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ. Στην 3η θέση, με ελάχιστη διαφορά βρίσκεται ο ΑΝΤ1, που «χαρίζει» στο ΠΑΣΟΚ μερίδιο 58,5%.
Η Νέα Δημοκρατία απ’ την άλλη, έχει στη ΝΕΤ μερίδιο προβολής 20,1% και στον ΑΝΤ1 26,1%, ενώ τη μεγαλύτερη προβολή την έχει από την τηλεόραση του Alter, με 28,8%. Όσο για το Κομμουνιστικό Κόμμα, συγκεντρώνει εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά προβολής, με τον ΣΚΑΪ να του προσφέρει το πιο χαμηλό, με μόλις 4,5%.

http://www.statesmen.gr/