Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ψωμιάδης - Άνθιμος:...Σε λίγο θα είμαστε εμείς μετανάστες στην ίδια μας τη χώρα.


«Μετανάστες πολυτελείας» χαρακτήρισε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, τους μετανάστες από την Κρήτη που κάνουν απεργία πείνας στην Αθήνα, διότι, όπως εξήγησε, στην τηλεόραση τους είδε «καλοντυμένους» και «περιποιημένους».
Επεσήμανε ότι η.... Εκκλησία βοηθάει μετανάστες και τους δέχεται στα συσσίτια που οργανώνει, χωρίς να εξετάζει αν είναι παράνομοι ή όχι. Για το θέμα της μετανάστευσης είπε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει «ξέφραγο αμπέλι» και να νομιμοποιηθούν όσοι έχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Θέση για το θέμα πήρε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, τονίζοντας ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με φράχτες και ότι η Ελλάδα πρέπει να δεχθεί μόνον όσους μετανάστες αντέχει. «Σε 20-30 χρόνια θα είμαστε εμείς μετανάστες στην ίδια μας τη χώρα. Το κακό είναι ότι έχουμε παραδώσει την Ελλάδα στους δήθεν αριστερούς διαφωτιστές» υπογράμμισε.

Για τους 50 μετανάστες απεργούς πείνας στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Ψωμιάδης είπε ότι το Ε.Κ.Θ. «έχει καλή διοίκηση που μπορεί να τους φροντίσει».

Ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε τον μητροπολίτη και στις δηλώσεις που έκαναν στους δημοσιογράφους εξέφρασαν ανησυχία γιατί δίνεται το βάρος στην οικονομική κρίση και μένουν πίσω, όπως είπαν, τα εθνικά θέματα.