Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Απίστευτο «ξεβράκωμα» για το ποιος κάνει τελικά τις διαπραγματεύσεις για το PSI!


Εκπρόσωπος της Μέρκελ ανέφερε ότι οι συνομιλίες για το PSI συνεχίζονται, αλλά δεν τις κάνουν ούτε η Γερμανίδα Καγκελάριος ούτε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Την Παρασκευή το IIF είπε ότι οι συνομιλίες με την Ελλάδα «πάγωσαν» και θα συνεχιστούν την ερχόμενη Τετάρτη.

Άρα, Μέρκελ, Σαρκοζί και IIF δεν κάνουν συζητήσεις. Ποιος...
μένει; Είτε τις συζητήσεις τις κάνει απευθείας ο Βενιζέλος με τον Παπαδήμο είτε το ..ΔΝΤ!

Είναι απίστευτο το πώς ο ένας «ξεβρακώνει» τον άλλο, όταν στη μέση παίζονται δις ευρώ και τεράστια συμφέροντα.

Το ότι το ΔΝΤ κινεί παρασκηνιακά τις συνομιλίες για το PSI το γνωρίζαμε εδώ και καιρό και το είχαμε γράψει επίσης αρκετές φορές. Δεν ήταν τυχαία η έκτακτη επίσκεψη της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στην Ευρώπη στις αρχές τις περασμένης εβδομάδας, όπου και συναντήθηκε με Μέρκελ και Σαρκοζί και μετά από λίγα 24ωρα “πάγωσαν” όλες οι συνομιλίες ..λόγω αδιεξόδου! Επίσης, δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία η επίσκεψη ανωτάτων στελεχών του Υπουργείου Οικονομικών σήμερα στην Ουάσινγκτον για να συνεχίσουν τις συνομιλίες για το PSI. Ποιός έχει έδρα στην Ουάσινγκτον; Μα φυσικά, το ΔΝΤ…

Το γεγονός όμως, ότι οι ιδιώτες πιστωτές σκέφτονται να απευθύνουν έκκληση στους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας (!) για να αρθεί το αδιέξοδο που υπήρξε στις διαπραγματεύσεις για το «κούρεμα» των ομολόγων προκαλεί ερωτηματικά. Την είδηση δημοσιεύουν σήμερα οι Financial Times.

Όπως γράψαμε και νωρίτερα στο ΟΛΥΜΠΙΑ, η Moody’s είπε ότι ένα μεγαλύτερο κούρεμα θα σημάνει πιστωτικό γεγονός στις ελληνικές τράπεζες, ενώ λίγο αργότερα, ο Σόιμπλε βγήκε και είπε στη γερμανική ραδιοφωνία ότι το PSI δεν πρέπει να καταρρεύσει λόγω των απαιτήσεων για αυξημένα επιτόκια.

Το ΔΝΤ διέλυσε την Ελλάδα με τις αδιέξοδες πρακτικές που εφαρμόζει, ενώ την ίδια ώρα έχει στα χέρια της και το ελληνικό χρέος, που πιέζει από όλες τις πλευρές Ελλάδα και Ευρώπη με τους λάθος χειρισμούς.

Έτσι, για να μην «τολμήσουμε» να αφήσουμε την ταμπέλα που μας θέλει το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης.
πηγή