Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Hurriyet: «210 ημέρες, 12 αξιωματικοί και 452 φαντάροι που σκάβουν καθημερινά»


«Η Ελλάδα νυχθημερόν σκάβει τα ελληνοτουρκικά σύνορα» γράφει η Τουρκική εφημερίδα Hürriyet και χαρακτηρίζει το έργο ως «τρελό σχέδιο. Η Ηürriyet κάνει αναφορά στα δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου και γράφει πως τα 20 χιλιόμετρα της τάφρου έχει πλάτος 30 μέτρων και βάθος 7 μέτρων. «Όταν το έργο ολοκληρωθεί και φτάσει σε μήκος 120 χιλιομέτρων μέρος της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης που βρίσκεται στη Θράκη θα μπορεί να μεταφερθεί στα νησιά του Αιγαίου».

Η Τουρκική εφημερίδα γράφει πως «η τάφρος θα αποκλείσει το πέρασμα των αρμάτων μάχης, θα εμποδίσει και το πέρασμα των λαθρομεταναστών». Η Ηürriyet γράφει πως σύμφωνα με στρατιωτικούς αποκλείεται το πέρασμα καθώς όλες οι μεταφερόμενες γέφυρες έχουν μέγιστο μήκος 26 μέτρων.

Βέβαια οι λεπτομέρειες για το έργο αναφέρονται, από αναφορές του ελληνικού τύπου. «210 ημέρες 12 αξιωματικοί και 452 φαντάροι που σκάβουν καθημερινά»γράφει η εφημερίδα.
Πηγη 

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν σας χαλασε τουρκαλαδεσ την ωρα που αγοραζετε γεφυρσ εμεις διευρυνουμ την ταφρο...

mastihas είπε...

αυτα τα μετρα τα βλεπω να τα περνανε πριν 200 χρονια. σε κατι ταινιες με καστρα. τελος παντων. απο το τιποτα...

GRArktos είπε...

εγώ πάντως έχω μια απορία. πως στο διάολο σκάβουν στον Έβρο χωρίς φράγμα; Τέτοιο έργο και δεν έχουμε μία φωτογραφία;
Προπαγάνδα μου φαίνεται.

Αυτό που πρέπει να μας προβληματίσει είναι η (απ' ότι φαίνεται) καλλιέργεια κλίματος αντιπαλότητας από την απέναντι πλευρά.
Προετοιμάζουμε για να έχω;

Ανώνυμος είπε...

απλη στρατιγικη κολωτουρκοι βαλτε τις σουπερ γεφυρες στο κωλο τωρα.Οι μουσουλμανοι εδω μεσα μην ακονιζετε τα μαχαιρια γιατι θα σας σφαξουμε ολους, υπαρχει σχεδιο.ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ ΣΕ ΛΙΓΟ Θ'ΑΡΧΙΣΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ. ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ!

Ανώνυμος είπε...

τάφρος=30μ, μηχ/κινητες γεφυρες=26, τι μας μενει, μονο 4μ, δεν νομίζετε οτι είναι πολύ λίγα για να νοιώθουμε ασφαλείς;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ 30 40 ΜΕΤΡΑ ΓΕΦΥΡΕΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΥΚΟΛΟ ΣΤΟΧΟ.Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΝΑ ΤΙΣ ΒΟΜΒΑΔΙΣΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΕΔΙΑΔΑ. ΟΣΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΦΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΡΙΝ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΩΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ SITE ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΤΕ

Ανώνυμος είπε...

thn prwth poutsa tha tin fane ston potamo evro kai oti apominei sth tafro

Ανώνυμος είπε...

Κατεπείγοντα οχυρωματικά έργα...
Κάτι απο 1940 μου θυμίζει...
Να στε ΟΛΟΙ έτοιμοι

Πρίαπος

οροσειβιος είπε...

καλά και δεν μου λέτε όλοι εσείς,ποιός ενδιαφέρεταιμγια την άμυνα της χώρας μας; οι 300 προδότες μασόνοι νεοταξίτες μήπως; Σας περνάει η ιδέα καθόλου αυτός ο φράχτης να χρησιμεύσει σε κάτι αντιστρόφως ανάλογο; λέω μήπως.