Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Σχετικά με ενοχλήσεις από Τράπεζες


Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί πολλοί διαμαρτύρονται όταν τους ενοχλούν οι Τράπεζες για να πληρώσουν τις δόσεις τους!
Λέτε μάλιστα ότι και για 15 ευρώ πώς κάνουν έτσι και με παίρνουν και μεσημέρι κλπκλπ.Ε αφού είναι τόσο ασήμαντο ποσό γιατί δεν πάτε να το πληρώσετε να μην σας ενοχλούν? Δηλαδή είναι λογικό να χρωστάς σε κάποιον, και να βγαίνεις κι από πάνω όταν στα ζητάει? Πώς την είδατε ρε παιδιά? Νομίζετε ότι οι Τράπεζες είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα? Και μην βιαστείτε να σχολιάσετε ότι θα είμαι κάποιος βολεμένος του ΠΑΣΟΚ. Πρόσφατα άνεργος είμαι που ..
έχω ευτυχώς κάποιες μικρές οφειλές ....στην Τράπεζα. Και είναι εντελώς ανθρώπινο, φυσιολογικό και κατανοητό, να μην έχει κάποιος χρήματα κάποια στιγμή για να πληρώσει τη δόση του δανείου ή της κάρτας.Τουλάχιστον μην βγαίνετε κι από πάνω επειδή σας παίρνουν τηλέφωνο και τα ζητούν! Υποθέτω ότι οι επανειλημμένες ενοχλήσεις δεν γίνονται από το ίδιο άτομο.Κάποιο σύστημα θα έχει η Τράπεζα που θα φαίνονται ποιοι χρωστάνε κι ότι θα πρέπει να ειδοποιηθούν.Δε νομίζω να είναι μόνο ένας υπάλληλος για όλη την Ελλάδα.Σίγουρα μπορεί να γίνουν πολύ ενοχλητικοί αλλά κι αυτοί τα λεφτά που τους ζητήσατε να σας δανείσουν θέλουν.Εύχομαι πάντως να πάνε όλα καλά...

Αναγνώστης
πηγη

11 σχόλια:

Unknown είπε...

Αν κάποια στιγμή στην ζωή μας βρεθούμε σε μια δύσκολη ανάγκη και χρειαστούμε χρήματα αλλά δεν έχουμε θα πάμε να δανειστούμε από κάποια τράπεζα.
Είναι ανθρώπινο και τελείως φυσιολογικό.
Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό είναι τα τοκογλυφικά επιτόκια που σου επιβάλλουν οι τράπεζες και οι έξτρα ανήθικοι κανόνες που συνήθως είναι τα λεγόμενα μικρά γράμματα σε ένα συμβόλαιο.
Τώρα, κάποιος θα πει οτι το επιτόκιο το ξέραμε από την αρχή και παρόλα αυτά υπογράψαμε το δάνειο.
Ναι, το ξέραμε, ξέραμε οτι είναι τοκογλυφικό και οτι είναι στα όρια της παρανομίας και της ανηθικότητας, αλλά τι μπορούσαμε να κάνουμε;
Από πού αλλού μπορούσαμε να βρούμε λεφτά; Μήπως από άλλη τράπεζα;
Πολύ ωραία, ας πάμε σε άλλη τράπεζα.
Πιστεύετε εσείς οτι στην Ελλάδα υπάρχει κάποια τράπεζα που να μην λειτουργεί ως τοκογλύφος και να δίνει δάνεια με τέτοιο επιτόκιο ώστε οι δανειστές να μπορούνε να ξεχρεώσουν;
Και τώρα πάμε στο καλύτερο.
Ας υποθέσουμε πως κάποιος πήρε ένα στεγαστικό δάνειο 500.000 ευρώ, πριν 5 χρόνια.
Συμφώνησε λοιπόν με την τράπεζα να πληρώνει κάθε μήνα 600 ευρώ για την αποπληρωμή του δανείου.
Αυτή η συμφωνία έγινε όταν αυτό ο κύριος δούλευε σε μια χ εταιρία και είχε μηναίο εισόδημα 2000 ευρώ.
Τώρα αυτός είναι άνεργος, λόγο της φτιαχτής οικονομικής κρίσης.
Τι θα πρέπει να γίνει με την περίπτωση του;
Να μπει φυλακή;
Τι θα πρέπει να κάνει όταν οι τράπεζες τον παίρνουν τηλέφωνο και του ζητάνε να πληρώσει 15 ευρώ;
Να πάει να τα κλέψει;
Αυτό είναι απλά ένα παράδειγμα, θα μπορούσα να αναφέρω πολλά ακόμα παρόμοια παραδείγματα.
Αν κάποιοι θέλετε να ηθικολογείτε στο στυλ "γιατί δεν πας να πληρώσεις τα 15 ευρώ", τότε πρέπει να ηθικολογήσετε και στο στυλ "τόσα χρόνια οι τράπεζες λειτουργούσαν σαν τοκογλύφοι και με την ανοχή του κράτους κινούνταν στο όριο της ανηθικότητας και της παρανομίας".
Από οτι βλέπω όμως δεν το κάνετε.
Αυτό που θέλω να πω είναι οτι τράπεζες για δεκαετίες λειτουργούν σαν τοκογλύφοι και η τοκογλυφία είναι και ανήθικη και παράνομη.
Το γεγονός οτι τόσα χρόνια απολαμβάνουν την πολιτκή στήριξη και έτσι μπορούν να λειτουργούν νόμιμα παρόλο που στην ουσία είναι τοκογλύφοι, δεν τις νομιμοποιεί κιόλας.
Θα έρθει και η ώρα των τραπεζών, όπως θα έρθει και η ώρα των πολιτικών.
Δεν λυπάμαι για καμία τράπεζα που χάνει τα λεφτά της, στο χέρι της ήταν να έχει ανθρώπινα και φυσιολογικά επιτόκια ώστε να δίνει την δυνατότητα στους δανειστές της να την ξεπληρώνουν.

Ανώνυμος είπε...

Κατ' αρχήν, οι ίδιες τράπεζες πλέον δεν ενοχλούν. Έχουν αναθέσει σε εισπρακτικές εταιρίες την... όχληση. Πέρα του ότι είναι παράνομο αυτό, αν δεν έχετε δώσει εσείς την συγκατάθεσή σας, οι εισπρακτικές σας ζητούν να δώσετε από τηλεφώνου και προσωπικά στοιχεία, για να διαπιστώσουν - λένε - ότι μιλούν με τον οφειλέτη. Μη λέτε προσωπικά σας στοιχεία από το τηλέφωνο, ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Έχουν υπάρξει κρούσματα υποκλοπής από επιτήδειους.

Δεύτερο και σημαντικότερο. Μη πληρώνετε τις τράπεζες, ειδικά όσοι έχετε επί χρόνια πιστωτικές και δάνεια. Υπάρχουν δύο δικηγόροι στην Αθήνα (ίσως να υπάρχουν κι αλλού, δεν ξέρω), που έχουν ακυρώσει ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ τις οφειλές δανειοληπτών. Προσέξτε καλά αυτό που σας λέω. Εκατοντάδες συμπολίτες μας που χρωστούσαν λόγω πιστωτικών , ή δανείων, σταμάτησαν να πληρώνουν και όταν τους πήγαν στα δικαστήρια οι τράπεζες, αυτοί οι δύο δικηγόροι, κατάφεραν και ακύρωσαν όλα τα χρέη, μέχρι τελευταίου ευρώ. Δεν έχουν χάσει ούτε μιά υπόθεση. Είναι αλήθεια αυτό που σας λέω, πιστέψτε με. Δεν μπορώ να δώσω τα ονόματά τους από εδώ, αλλά αν ψάξετε θα τους βρείτε εύκολα.
Τώρα, όσοι φοβάστε να κάνετε το πρώτο βήμα (κι εγώ το φοβήθηκα στην αρχή, αλλά τόλμησα), τουλάχιστον διαβάστε τα δικαιώματά σας εδώ: http://daneiakartes.zedo.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF
Θα εκπλαγείτε από το πόσα δεν ξέρατε.

Ανώνυμος είπε...

Είναι αλήθεια αυτό που λέει ο 7:45 και επειδή το φαινόμενο των ακυρώσεων οφειλών παίρνει όλο και μεγαλύτερη έκταση, οι τράπεζες έχουν αρχίσει να προσφέρουν τρόπους αποπληρωμής με πολύ χαμηλότερα επιτόκια και κυρίως ΣΤΑΘΕΡΑ.
Αυτό είναι παγίδα, προσέξτε. Αν δεχτείτε μια τέτοια ρύθμιση-μεταφορά των οφειλών σας, δεν θα μπορείτε μετά να διεκδικήσετε εύκολα την ακύρωσή τους.

Ανώνυμος είπε...

καλη τραπεζα ειναι αυτη που καιγεται μαζι με τα σκουπιδια που εχει μεσα

Ανώνυμος είπε...

Εάν δεν έχετε τίποτα στο όνομά σας απλά διασκεδάστε το!!!

Ανώνυμος είπε...

τα 25 δις που πηραν οι τραπεζες απο το κρατος τι γινανε?...ας μας απαντησει καποιος...

Ανώνυμος είπε...

Ποια 25 95 απο τα 110 δις που πηραμε εχουν παρει και αν δεις την 5 δοση σφυρα μου.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΖΟΡΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=YtZ6ORhP6vg.ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ.ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΧΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΡΟΦΗ.

ANTI-NEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. είπε...

Ανώνυμε 7:45 στείλε μας ένα email στο anti-ntp@gmail.com

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΚΑΙΓΕΣΕ ΜΕΓΑΛΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ? Ε ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑΣ - ΑΓΑΜΗΤΟΣ - ΦΛΩΡΟΣ..ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ. ΠΡΟΟΡΙΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ. ΝΑΙ ΡΕ ΓΙΑ 15 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ!!!! ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΑΧΡΗΣΤΕ!!!