Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Δεν τολμούν να... ξεμυτίσουν οι βουλευτές


Δεν τολμούν να... ξεμυτίσουν οι βουλευτέςΤο χρονικό των διαμαρτυριών μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου

«Θύελλα» στο πολιτικό σκηνικό αλλά και έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει τα απανωτά επεισόδια βίας και εκφοβισμού κυβερνητικών βουλευτών, μετά την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.


Οι βουλευτές πλέον γίνονται καθημερινά δέκτες απειλών, αλλά και προπηλακισμών από πολίτες. Τα διαδοχικά περιστατικά έχουν σημάνει συναγερμό στην κυβέρνηση, η οποία εξακολουθεί να θεωρεί το ΣΥΡΙΖΑ σαν υποκινητή των επεισοδίων.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό σημειώθηκε χτες το απόγευμα με θύμα τον αναπληρωτή υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Σωκράτη Ξυνίδη, που δέχθηκε έντονη φραστική επίθεση από αγανακτισμένους πολίτες σε κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη.








Την ίδια μέρα, αγανακτισμένοι πολίτες έκαναν «ντου» σε τηλεοπτικό στούντιο των Τρικάλων, διακόπτοντας την συνέντευξη της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Σούλας Μερεντίτη μην αντέχοντας άλλο, όπως φώναζαν, τα «ψέματά» τους.

 

Οι αγανακτισμένοι με συνθήματα «ψωμί – παιδεία – ελευθερία, η χούντα δεν σταμάτησε το '73», «Αλήτες πολιτικοί» και με ιαχές αποδοκιμασίας όπως «κλέφτες κλέφτες» και προτροπής να πάρει το ελικόπτερο και να φύγει από δω, κατάφεραν να διώξουν τη βουλευτή από τον σταθμό. 

Το βράδυ της Παρασκευής, στη Λαμία, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Τσώνης, δέχτηκε επίθεση με καφέδες, μπουκάλια και αυγά ενώ απειλήθηκε με λυντσάρισμα από τους αγανακτισμένους συμπολίτες.

Πολίτες μπουγέλωσαν προ ημερών στη Βαλαωρίτου τον κυβερνητικό βουλευτή Αλέκο Αθανασιάδη, μετά την αλλαγή στάσης του και το «ναι» που είπε τελικά στο Μεσοπρόθεσμο.



 

Τα παραπάνω περιστατικά δεν είναι τα μόνα: Με συνθήματα και φωνές αποδοκίμασαν τον περασμένο μήνα εκατοντάδες Κερκυραίοι υπουργούς της κυβέρνησης και βουλευτές οι οποίοι δειπνούσαν στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο στο Παλαιό Φρούριο, με αποτέλεσμα εν τέλει να φυγαδευτούν με καΐκι καθώς ήταν αδύνατο να φύγουν από το δρόμο.




Η Ροδούλα Ζήση και ο Κώστας Καρτάλης αποκλείστηκαν πριν από λίγες ημέρες στα σπίτια τους στον Βόλο που τα πολιορκούσαν εξαγριωμένοι διαδηλωτές. 

Η Άννα Νταλάρα, δέχτηκε πέτρες και πλαστικά μπουκάλια έξω από το Πνευματικό Κέντρο Ζωγράφου, το οποίο επισκέφτηκε για προγραμματισμένη ομιλία της και αναγκάστηκε να φυγαδευτεί από την αστυνομία προκειμένου να ξεφύγει από το εξαγριωμένο πλήθος. 

Από τους αγανακτισμένους πολίτες δε γλίτωσε ούτε ο Νίκος Σηφουνάκης που δέχθηκε τις έντονες αποδοκιμασίες κατοίκων της Μυτιλήνης. Απειλητικά σημειώματα έχουν φτάσει στα γραφεία της Κατερίνας Περλεπέ και του Σίμου Κεδίκογλου, βουλευτών Ευβοίας. 

Το γραφείο του βουλευτή Χρήστου Μαρκογιαννάκη υπέστη, την περασμένη εβδομάδα, σοβαρές ζημιές, καθώς εισβολείς έσπασαν την κεντρική είσοδο του γραφείου του κατέστρεψαν γραφεία, τηλεοράσεις έπιπλα ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ντουλάπες έσπασαν τζάμια, ενώ διέλυσαν μέχρι και τα είδη υγιεινής στην τουαλέτα. 

Στα Τρίκαλα και την Αλεξανδρούπολη στόχος έγιναν τα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ όπου είδαν στα πολιτικά τους γραφεία γραμμένα συνθήματα με μπογιές. 


15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και λίγα ειναι. Τιποτα δεν επαθαν. Και θα φύγουν με τις λιμουζίνες τους οταν πεσουν απο την κυβέρνηση.
Εμεις τι θα κάνουμε που με την δική τους προδοσια μας εχουν κάψει και μας εχουν κυριολεκτικα κατακλέψει ανεπανορθωτα. ΑΥΤΗ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

επιτελους ξυπνησαμε!!! αλλα αργησαμε το μεσοπροθεσμο περασε...

Ανώνυμος είπε...

gamiste tous PRODOTES

Ανώνυμος είπε...

Τιποτα δεν επαθαν ακομα.
Οταν αρχισει η πεινα να δεις τι θα γινει.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΚΥΝΗΓΗΣΤΕ ΤΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ

Ανώνυμος είπε...

thelw ekkloges kai proeklogikes sygkentrwseis tou pasok....e re gelio pou tha pesei...

Ανώνυμος είπε...

Περιμένετε να σφίξουν λίγο ακόμα τα πράγματα.Εκεί να δείτε φάπες και χλέπες..

Ανώνυμος είπε...

Εμείς ξέρουμε θα φτιάξουμε νέα πολιτεία απο την αρχή όπως στην αρχαία Αθήνα.Θα κάνει χρέη προέδρου ένας απο μας και για 1 εβδομάδα το ίδιο και τα υπουργεία και στις άλλες θέσεις εξουσίας , θα γίνουμε απλοί διαχειριστές και όχι σημερινοί κλέφτες.
Θα διώξουμε τα εβραιομασωνάκια μαζί με τους ντόπιους λακέδες και δεν θα πληρώσουμε μία -έτσι και αλλοιώς λογιστικά τερτίπια είναι- για να απαλλαγούμε οριστικά απο αυτή την διαχρονική αρρώστια.
Να θυμάστε πρέπει να σκεφτόμαστε και να λειτουργούμε σαν πραγματικοί ΕΛΛΗΝΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΜΗΣΤΕ ΤΙΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΣΟΝΟΙ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΡΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Επικυρήξτε του όλους.
5 ευρώ αμοιβή (γιατί τόσο αξίζουν) σε όποιον φέρει κεφάλι βουλευτή κομμένο από τη ρίζα.
Και δημόσια προβολή των κεφαλιών τους στο Σύνταγμα προς παραδειγματισμό της προδοσίας.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΡΜΑΤΑ, ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΣΤΡΑΤΕ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΤΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΝ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΟΥΝ; ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ, ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ "ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ" ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΑΝ;
ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ. ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ. ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ .....

Ανώνυμος είπε...

"Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΣΙΧΑΘΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ" "ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ" "ΤΟΤΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΞΑΜΙΛΙΑ(6 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ)" ΜΟΝΑΧΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
Υ.Γ:ΞΑΝΑΒΑΛΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ,ΜΑΣΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΕΠΑΝΩ.ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΓΑΛΑΤΕ?ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ?