Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

"Με το πιστόλι στο κρόταφο" σπρώχνουν τη Κύπρο σε αντεθνική λύση


Ασφυκτικές είναι οι πιέσεις για κλείσιμο του Κυπριακού σε βάρος φυσικά της ελληνοκυπριακής πλευράς, η οποία συζητεί με τους εισβολείς-θύτες πλήρως εξισωμένη.
"Μέσα σ΄ ένα χρόνο, πριν δηλαδή την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την Κύπρο, το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Ηνωμένα Εθνη, αλλά και Ευρωπαϊκή Ενωση (και κυρίως η Βρετανία), πιέζουν ώστε να υπάρξει πρόοδος σ΄ όλα τα κεφάλαια, με στόχο να κλείσει όπως-όπως η υπόθεση.

Και όλα αυτά ενώ οι προκλήσεις συνεχίζονται σε πολιτικό επίπεδο: Το Σάββατο καταφτάνει στα κατεχόμενα και ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου για συνομιλίες με τον τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Ντερβίς Ερογλου, μόλις δύο ημέρες μετά την τριμερή συνάντηση της Γενεύης και περίπου μία εβδομάδα πριν από την επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού κ. Ταγίπ Ερντογάν στην κατεχόμενη Λευκωσία, για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Είναι το πρώτο ταξίδι του κ. Νταβούτογλου μετά τον επαναδιορισμό του στο υπουργείο Εξωτερικών.

Γιαν τον ερχόμενο Οκτώβριο προγραμματίζεται τριμερής διάσκεψη για το κυπριακό υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν και αυτή τη φορά οι δύο ηγέτες είναι αναγκασμένοι να παρουσιάζουν τα σημεία που έχουν συμφωνήσει. Στην έκθεσή του ο γενικός γραμματέας θα επιρρίψει ευθύνες για το ποιος φταίει και οι συνομιλίες δεν έχουν προχωρήσει.

Ενδεικτικό της πίεσης που δέχεται η Λευκωσία είναι και το γεγονός ότι αποφασίσθηκε τα Ηνωμένα Εθνη να έχουν ενεργότερο ρόλο στις απευθείας διαπραγματεύσεις, θέμα για το οποίο ορισμένοι στην Κύπρο (κυρίως η αντιπολίτευση) εξέφρασαν το ερώτημα εάν βρισκόμαστε στην αρχή κάποιας επιδιαιτησίας, για την οποία οι Κύπριοι έχουν οδυνηρή πείρα γιατί έφερε το σχέδιο Ανάν. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στ. Στεφάνου απέρριψε τις εκτιμήσεις περί επιδιαιτησίας, λέγοντας ότι ο ρόλος των Ηνωμένων Εθνών θα έχει τη μορφή προσφοράς υπηρεσιών σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων. Επανέλαβε μάλιστα ότι οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται πρέπει να είναι κυπριακής ιδιοκτησίας.
Η αντιπολίτευση καταγγέλει ότι βρισκόμαστε ενώπιον χρονοδιαγράμματος αναγκαστικής λύσης που έχει επιβληθεί έως τον Οκτώβριο, θέμα όμως που επίσης απέρριψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λέγοντας ότι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ αναμένει από τους δύο ηγέτες να πετύχουν έως τον Οκτώβριο σύγκλιση σε όλα τα βασικά κεφάλαια.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γι'αυτο ερχεται η Κλίντον στην Ελλάδα. Θελει οικοπεδα στην Κυπρο και μερικά νησάκια στην Ελλάδα. Μεταξύ αλλων ειναι και μεσητρια η μανταμ!
Με το αζημίωτο, φυσικά.

Δημήτρης είπε...

ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕ......
Τα περισσοτερα οικοπεδα "φιλετα" στη κατεχομενη Κυπρο μας, ανηκουν σε αγγλικο μεσιτικο γραφειο ιδιοκτησιας της συζυγου του Τονι Μπλερ.
Βοηθα Θεε μου να διωξουμε τους βαρβαρους

Ανώνυμος είπε...

Βρωμάει η υπόθεση.Έτσι ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος για την κύπρο;
Μήπως έχει σχέση με πλούσια κοιτάσματα που βρέθηκαν ; Λέω εγώ με το φτωχό μου μυαλό..
Την ώρα που εμείς έχουμε την πιο ανίκανη_προδοτική κυβέρνηση όλων των ΕΠΟΧΩΝ..

Ανώνυμος είπε...

..........ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑΙ!!!! ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ

Ανώνυμος είπε...

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση.....Ασ μας βοηθήσει ο Θεός!!!!

Ανώνυμος είπε...

Υποθέτω ότι πρώτος που βάζει πλάτη θα είναι ο δικός μας ο πανίβλακας, ο αξιόπουστος.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=EnNazaU8qiE

http://www.youtube.com/watch?v=xAu6YKEANpg