Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Αρχιεπίσκοπος: Πρέπει να πάψει αυτή η καχυποψία προς την εκκλησιαστική περιουσία


Αυτή είναι η αλήθεια για την εκκλησιαστική περιουσία.
Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στη συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΤ με την Έλλη Στάη τα λέει όλα χωρίς ξύλινα λόγια. Σε ερώτηση για την εκκλησιαστική εκκλησία ο Σεβασμιότατος είπε:"πρέπει να πάψει αυτή η καχυποψία της πολιτείας προς την εκκλησία", "να γίνει ένας έλεγχος μια καταγραφή και να φανεί τι έχει αυτή τη στιγμή η εκκλησία, τι.....


εισπράττει τι πληρώνει".
Τέλος ακούσαμε και από το στόμα του Σεβασμιότατου αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν " η εκκλησία έχει διασπαθίσει την περιουσία της σε συνεργασία με το κράτος, έχει μείνει σήμερα από το 100% το 4%...", άρα όσοι μιλάνε σήμερα για το διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας πρώτα θα πρέπει να σκέφτονται ποιος είναι αυτός που έχει κάνει τις περισσότερες θυσίες στη σχέση αυτή και ποιος είναι αυτός που έχει φανεί δυνατός, παρέχοντας στήριξη τις δύσκολες στιγμές...και αυτός είναι μάλλον η Εκκλησία.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

Τώρα σε πιστέψαμε. Ούτε φορολόγηση ούτε τίποτα. Δεν ανήκει τίποτε στην εκκλησία. Όσα τους έδωσαν οι Οθωμανοί για την συνεργασία τους στην υποδούλωση του έθνους να επιστραφούν στον Ελληνικό λαό. Ενώ να ελεγχθούν όλες οι εκκλησιές και όσες είναι χτισμένες σε δημόσια γη, να εισαχθούν στην ρύθμιση περί αυθαιρέτων! Η μισθοδοσία να γίνετε από όσους είναι πιστοί και πηγαίνουν στις εκκλησιές. Τους υπόλοιπους να μην μας πρήζουν. Δεν χρωστώ εγώ σε τίποτα να πληρώνω το κάθε μεταφυσικό βίτσιο, του όποιου χριστιανοκαταθλιπτικού.

Ανώνυμος είπε...

ο Ραββίνος και η Εβραία Στάιν

Να πάει όμως και οι Στάιν και στους Αρχιραββίνους του ΚΙΣ που ποτέ δεν πληρώνουν φόρους

tatoo you είπε...

ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ....ΕΚΕΙ ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821!!!!! Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΚΤΟΣ...ΠΑΓΩΣΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ!!!!!Ο ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΦΕΝΤΙΑ ΜΟΥ ΜΗ ΣΥΜΠΑΘΗΣ ΜΑΚΗΣ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΞΕ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΓΩΜΑΡΑ ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΟΡΙΑ!!!!!!!!!

Pazouzou είπε...

Παρε τον θεο που πιστευεις μαζι με την "παρθενα" γυναικα του και τον γυιοκα του και αφου στον δρομο σας βρειτε και τον συφιλιδικο Παυλαρα αντε γαμηθειτε ολοι μαζι!!Σκοταδιστες και κοπροσκυλα.
Μονο τον φοβο εχεται ενσπυρει 2011 χρονια τωρα..
Πιειτε και λιγο απο το αιμα και φατε και απο το σωμα του Θεου σας Τουρκαλβανοι που εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων τα ειχατε κανει πλακακια με τον Σουλτανο..Ευνουχισμενες παλιαδελφες!!Ουστ ρε!!!!

Ανώνυμος είπε...

Λύσσαξαν κάποιοι, ακόμα δεν έχουν ξυπνήσει. Όσοι τάχα μου προοδευτικοί ξεκίνησαν εναντίον της εκκλησίας κατέληξαν να καταφέρονται εναντίον της πατρίδας. Έχουν ακόμα πολλά να δουν για να καταλάβουν, εκτός αν ο ρόλος τους είναι συγκεκριμένος και διασπείρουν ένα σωρό ψεύδη μας λένε και καταθλιπτικούς, ενώ η ζωή του προσευχόμενου χριστιανού είναι γεμάτη χαρά, σε εμάς βρίσκει καταφύγιο ο κάθε πονεμένος για λόγια παρηγοριάς γιατί ξέρουν στα δύσκολα να βρουν αυτόν που τους δείχνει πραγματική αγάπη. Πόσο λυπάμαι που είναι μερικοί μακριά από την πηγή της ευτυχίας. Νομίζουν πως ο χριστιανός ζει με φόβο, ενώ ποτέ δεν αισθανόμουν πιο ελεύθερη και μόνο ευνουχισμός δεν είναι η δύναμη της ψυχής να στρέφεται προς τον Θεό και τον πλησίον, ενώ η δήθεν απελευθέρωσή σας συνέχεια πληγωμένες υπάρξεις παράγει, άντε να παρηγορείς μετά...

Ανώνυμος είπε...

Ειναι Μακαριοτατος, οχι Σεβασμιωτατος. Και ετσι που γινανε τα πραματα δεν επρεπε τιποτα να δωσει η Εκκλησια στο ελεεινο ψευδοκρατος μας, που μοιραζει τα καλυτερα φιλετα της ποτισμενης με αιμα γης των ελληνων στα σκυλια. Κι αν το καλοσκεφτεις, καλα εκανε ο Εφραιμ και καβαντζωσε τις εκτασεις στη Θρακη. Για ελατε να δειτε εδω στην Ξανθη πως οι τουρκοι αγοραζουν οτι κινειται και οτι δεν κινειται. Απο αυτον θα τα παρουμε πισω οποτε θελουμε, απο τους τουρκους; θα στειλουμε τον αθεο Τζεφριλο να παει να τα ζητησει πισω εις το ονομα της καλης μας γειτνιασης; ή θα βαλουμε τους αγανακτισμενους να τους χτυπανε παλαμακια και να φυγουν στην κοκκινη μηλια; Μας διαλυουν αδελφια και μεις τρωγομαστε ακομα. Αφηστε τα ολα κατα μερος και σοβαρευτειτε.

Ανώνυμος είπε...

@ 8 Ιουλίου 2011 3:31 μ.μ.
Και οι παπάδες Τούρκοι είναι, με Εβραϊκό θρήσκευμα. Πήγαινε να τους τα πάρεις πίσω όποτε θέλεις. Για να σε δω; Ότι Τουρκεύει άστα να πάνε...
Να σοβαρευτούμε; Δηλαδή αν τα χαρίσουμε σε αυτούς τους αμπρακατάμπρες θα είμαστε σοβαροί; Από την μία βρίζεις τον Παπανδρέου και καλά κάνεις και από την άλλη μακαρίζεις τους χειρότερους κλέφτες από τον ΠΑπανδρέου.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΟΙ 3.29 ΚΑΙ 3.31 ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΑΠΗΚΕ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΤΟΥ "ΚΡΑΤΟΥΣ" ΜΑΣ,ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ , ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟ.

Ανώνυμος είπε...

kai mesa se ola afta NA ANAGNORHSTEI H GENNOKTONEIA TON ELLHNON APO TOUS XRISTIANOUS ORTHODOKSOUS kai dhmefsh ths eklhsiastikhs periousias, arketa eglhmata ekanan se baros tou ellhnismou

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια το τελευταιο πραγμα που θα επρεπε να συζηταει ο Ιερωνυμος ειναι αυτο..Αυτη τη στιγμη θα επρεπε να βρισκεται στην πρωτη γραμμη μαχης απεναντι απο την κυβερνηση και να συμβουλευει ακομα και να ξεσηκωνει το ποιμνιο του για να σωθει η Ελλαδα.
Αλλα σορρυ,προφανως αναφερομαι σε εναν ακομα ΠΑΣΟΚΤΖΗ ο οποιος ταιριαζει γαντι στην κυβερνηση στην περιοδο που δινει τις τελευταιες μαχαιριες στον ελληνισμο.

Ανώνυμος είπε...

προς καθε αθεο
στην χωρα μου οι ποιο πολλοι ειμαστε ορθοδοξοι εξου και το κρατος αν δε το αντεχεις καλο ταξιδι!!!!!
(να πας ΗΠΑ που δεν εχουν καμια θρησκεια ...σε εκφραζει η κατασταση τους)

προς καθε παγανιστη-ολυμπιστη-12θειστη κ τα σχετικα... (αυτα που μονο στις μασονικες στοες ζουσαν κ ζουν)
πανε κατι χιλιετιες ανθρωπε μου που οι θεοι δεν εκαναν τπτ κ οι ανθρωποι επαψαν να τους πιστευουν! ανοιξε κανα βιβλιο να δεις πως το πανθεον αλλαζε ανα εποχες και τι πιστευαν οι φιλοσοφοι για τους θεους........

ΚΕΛΣΟΣ είπε...

@10 Ιουλίου 2011 12:38 μ.μ.
Για πες μας; Τι πίστευαν οι φιλόσοφοι; Στον Γιαχβέ; Στον Αδάμ και στην Εύα; Σε έναν θεό που κάρφωνε αστέρια με το σφυρί; Στον προπάτορα Αβραάμ; Αυνάν; Μαλαχία; Μήπως πίστευαν στον "παρά Ιουδαίοις τιμωμένω θεώ";
Σταματήστε να βαφτίζετε το κρέας, ψάρι. Το ότι δεν μπορείτε να ξεκολλήσετε από την εβραϊκή δεισιδαιμονία που σας φύτεψαν είναι δικαίωμά σας, αλλά να "μας την λέτε" και από πάνω, γιατί δεν είμαστε και εμείς Εβραιολάτρες και δεισιδαίμονες, πάει πολύ.
Αλληλούια, δόξα τον Γιαχβέ!