Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ο Παπανδρέου… σβήνει τα «παλιά τζάκια»


Ο Παπανδρέου… σβήνει τα «παλιά τζάκια» Η απόφαση του Γ. Παπανδρέου να επιλέξει άνθρωπο του Σπ. Λάτση της Ελβετίας για την εταιρεία αποκρατικοποιήσεων επιβεβαίωσε στους εν Αθήναις επιχειρηματίες πως δεν πρόκειται να δουν φως. Δηλαδή, δημόσιο χρήμα. Ο πρωθυπουργός τους θεωρεί μέρος του παλαιού συστήματος, από το οποίο, όπως έχει δηλώσει, θέλει να απαλλαγεί.


Άνθρωποι με μεγάλη επιρροή στα δημόσια πράγματα τα προηγούμενα χρόνια, με κορυφαίους τον Β. Βαρδινογιάννη και τον Γ. Μπόμπολα, μεγαλομέτοχοι του ΜΕΓΚΑ αμφότεροι, κρατούσαν μέχρι σήμερα μια στάση αναμονής. Περίμεναν ότι θα αλλάξει κάτι με τον ανασχηματισμό. Ότι ο Γ. Παπανδρέου θα τους δείξει τον προσήκοντα σεβασμό.

Ο πρωθυπουργός, όμως, ευνοεί κοσμοπολίτικες λύσεις. Έτσι, και αυτοί, θα ανέβουν στα κότερα για τις καλοκαιρινές τους εξορμήσεις και από εκεί θα κατευθύνουν τα «στρατά» στην Αθήνα. Στόχος τους είναι να πιέσουν την κυβέρνηση, ώστε να τους βάλει στο παιχνίδι της μοιρασιάς, έργων και περιουσίας. Αν δεν τα καταφέρουν, ξέρουν ότι η ώρα που θα αντικατασταθούν από νέα τζάκια δε θα είναι μακριά.

Για αυτό και θα τα παίξουν όλα για όλα. «Πιέζουν ήδη για εκλογές τον Σεπτέμβριο» υπογράμμισε στο Newpost.gr συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός έχει πει στους επιτελείς του ότι δε θα δεχθεί εκβιασμούς. Πως δε θα υποκύψει σε τελεσίγραφα. Άλλωστε, έχει συνηθίσει να είναι αυτός που θέτει τα διλήμματα.

Στο παρασκήνιο ετοιμάζεται για να αναδείξει, αν προλάβει, νέα «τζάκια», κάτι που είχε κάνει και ο πατέρας του. Επιχειρηματίες με ρευστότητα και νεανική ορμή για να καθοδηγήσουν τη χώρα στη νέα εποχή. Και οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στον χώρο του εφοπλισμού, στον οποίο η χώρα μας διαπρέπει.

Ξέρει, όμως, ότι δεν έχει χρόνο. Ότι όσοι απεργάζονται σενάρια πολυδιάσπασης του πολιτικού σκηνικού θα εκμεταλλευτούν και την παραμικρή καθυστέρηση. Ξέρει, ακόμη, πως θα δημιουργήσουν κλίμα σκανδαλολογίας, για να παρεμβάλουν εμπόδια στην προσπάθεια της κυβέρνησης.
πηγη

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ;
Ο ΤΖΕΦΡΥ ΣΤΗΝΕΙ ΚΑΙ ΚΩ ΛΟ ΣΤΟ ΛΑΤΣΗ.
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ανεβαστετο και στο blog...

Ο καζατζιδης μιλαει για τους Εβραιους...

http://www.youtube.com/watch?v=YGXfPhZmSm4

Ειναι κριμα να εχει μονο 49 views...!

Δειτε το...Νομιζω μας αφορα αμεσα...Συγνωμη για το σπαμ...

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ O JEFRI
ΜΠΡΑΒΟ