Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Σπάνε κάθε ρεκόρ τα CDS – Στις 3.000 μ.β. το ελληνικό spread στη 2ετία!



EΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Στα ύψη τα ελληνικά CDS και spreads!

Κοιτάξτε να δείτε τι γίνεται με την αγορά ομολόγων σε όλη την Ευρωπαϊκή περιφέρεια, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για μετάδοση της κρίσης και σε άλλες οικονομίες της ευρωζώνης.

Λέτε να έχει καμία σχέση με τις αποκαλύψεις του ΟΛΥΜΠΙΑ και την επιβεβαίωση από το σημερινό δημοσίευμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ; Το spread του ελληνικού 10ετούς ομολόγου κινείται προς τις 1.447 μ.β., του 5ετούς στις 2.518 μ.β. ενώ του 2ετούς ομολόγου “έπιασε”…
αισίως τις 3.000 μονάδες βάσης.

Το CDS του ελληνικού 5ετούς ομολόγου “έπιασε” το επίπεδο ρεκόρ των 2.300 μονάδων βάσης, ενώ του ισπανικού φτάνει τις 338 μ.β., του ιρλανδικού στις 970 μ.β., του πορτογαλικού στις 1.090 μ.β. και του ιταλικού στις 279 μονάδες βάσης.

Το spread του ιταλικού 10ετούς τίτλου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού σκαρφάλωσε στις 277μονάδες βάσης, του ισπανικού στις 317 μ.β., ενώ το πορτογαλικό και το ιρλανδικό spread διαμορφώνεται σταθερά πάνω από τις 1.000 μονάδες βάσης, στις 1.066 μ.β. και 1.086 μ.β. αντίστοιχα.

Μιλάμε για εκτίναξη των spreads και των CDS, λίγες ώρες πριν συνεδριάσει και πάλι το Eurogroup σήμερα το απόγευμα.

Το πρωί υπήρχε έκτακτη συνάντηση των Ρομπάι, Μπαρόζο, Γιούνκερ, Ρεν για την Ελλάδα, ενώ πριν από λίγο η Α. Μέρκελ ζήτησε το νέο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας να δοθεί άμεσα, και η απόφαση να έρθει νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί από την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup πριν από περίπου μια εβδομάδα.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανεβαστετο και στο blog...

Ο καζατζιδης μιλαει για τους Εβραιους...

http://www.youtube.com/watch?v=YGXfPhZmSm4

Ειναι κριμα να εχει μονο 49 views...!

Δειτε το...Νομιζω μας αφορα αμεσα...Συγνωμη για το σπαμ...