Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Τα Σκόπια ως «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» σε προϊόντα ξένης αλυσίδας super-market



Click to open image!Ένα ζήτημα εθνικής σημασίας το οποίο, ελέω οικονομικών εξελίξεων βρίσκεται στο περιθώριο της πολιτικής, μας υπενθυμίζει ...
ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Γόμφων και πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Δροσερού κ. Παναγιώτης Νταλούκας .Μια.... δυσάρεστη έκπληξη, λοιπόν, τον περίμενε σήμερα κάνοντας τα ψώνια του από γνωστής αλυσίδας super-market γερμανικών συμφερόντων. Κοιτάζοντας την απόδειξη και τους κωδικούς που αντιστοιχούν σε κάθε ένα από τα προϊόντα που αγόρασε, διαπίστωσε ότι σε αρκετά από αυτά η χώρα προέλευσης αναγράφεται όχι ως Σκόπια αλλά ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!! 

Ο κ.Νταλούκας σκάναρε την απόδειξη και την επίμαχη ετικέτα και την έστειλε στο trikalaola.gr, για να υπενθυμίσουμε σε κυβερνώντες και μη ,ότι η χώρα μας βάλλεται πανταχόθεν!!! 


Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com/2011/06/super-market.html#ixzz1PgglLfOh

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΤΟ ΦΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΤΕ,,,Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

gtpwiz είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=E5PCpxV2Imw

είναι η απάντηση στους σκοπιανούς
στους αμερικάνους
στους εβραίους
σε όλους

τι πιο χειροπιαστό

Ανώνυμος είπε...

Μήπως να φαίνεται καθαρά το super market και η ονομασία των Σκοπίων για να τα αντιστοιχίσουμε, να περάσει σε chain mail και στις ελληνικές σελίδες για να μποϋκοτάρουμε το super market;

Όλα τα άλλα είναι απλώς για να γκρινιάζουμε στο web και να περνά η ώρα!

Ανώνυμος είπε...

gtpwiz ise theos xaxaxaxa eeeeeeeeetsi na akougode ke i alithes epitelous
exoume mipos dikatous site na tous to valoume padou na to vlepoun? xaxaxaxaxaxa
(sorry pou grafo etsi ine logo pc)

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ LIDL ΕΙΝΑΙ.ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΑΣΠΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Αδέρφια συγγνώμη που σας την χαλάω, αλλά ο καιρός περνά και όσο και αν εμείς βρίσκουμε επιχειρήματα αυτοί την δουλίτσα τους την κάνουν. Σας κάνει εντύπωση που βρίσκετε ένα προϊόν με όνομα "Μακεδονία" και νομίζετε ότι αποτελεί εξαίρεση, αλλά εγώ που ζω στο εξωτερικό (Ρουμανία), ξέρω οτι στην Ελλάδα ζούμε λίγο στον κόσμο μας.

Εδώ βρίσκω ακόμα περισσότερα προϊόντα "μακεδονικά", εδώ όταν μιλάω με κάποιον πάντα θα τους αποκαλέσει "Μακεδόνες" και θα πρέπει να τον διορθώσω (ακόμα και αν δεν καταλαβαίνει καν γιατί) και όποιον χάρτη και να αγοράσω θα τους δω ως "Μακεδονία"ή στην χειρότερη "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Προσέξτε, αυτά στη Ρουμανία, που είναι από τις χώρες που δε τους έχουν αναγνωρίσει ως "Republic of Macedonia". Δε θέλω καν να φανταστώ τι θα γίνεται στις 131 χώρες (τα 2/3 των Ηνωμένων Εθνών) που τους έχουν αναγνωρίσει κιόλας.

Το χειρότερο λοιπόν δεν είναι μόνο ότι απο το '91 που σέρνεται το θέμα, πλέον, 20 χρόνια μετά υπάρχει απέναντί μας μιά ολόκληρη γενιά ανθρώπων, που πραγματικά πιστεύει ότι προέρχεται από τον Μέγα Αλέξανδρο, γιατί έτσι της μάθανε (Σκεφτείτε το λίγο. Ένας νέος 20-25 ετών έχει απλά μεγαλώσει έτσι). Το χειρότερο είναι πως και το μέσο Αμερικανάκι, Γαλλάκι, Ρουμανάκι, Κινεζάκι, Βραζιλιανάκι κ.ο.κ. μεγαλώνει θεωρώντας το φυσιολογικό. Και μετά έπονται και τα αγάλματα στο κέντρο των Σκοπίων, έπονται και οι δρόμοι και τα λοιπά.

Οι τύποι απέναντι κάνανε καταπληκτική δουλειά με το FYROM, γιατί ήξεραν ότι κανείς δε θα τους λέει FYROMians και έτσι σιγά σιγά χτίζουν το μύθο τους. Γενιά γενιά. Τον γάιδαρο (που ήταν η δημιουργία μιας ολόκληρης νέας γενιάς) τον φάγανε. Στην ουρά θα κολλήσουν?

Και εδώ τι κάνουμε? Απλά τα μέσα μας το παρουσιάζουν ως αφύσικο, κάνοντας μας να πιστέψουμε πως και όλη η υφήλιος το βλέπει έτσι. Ένα πρωί όμως θα ξυπνήσουμε και θα συνειδητοποιήσουμε πώς όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν απλά μας κοίμιζαν και μας τύφλωναν, να μην αντιλαμβανόμαστε το πως η προπαγάνδα ποτίζεται και διογκώνεται παγκοσμίως. Και αν συνεχίσουμε έτσι θα έρθει η μέρα που τα παιδιά μας θα μας πουν (δεδομένης και της τραγικής ιστορικής εκμάθησης που λαμβάνουν στα σχολεία): "Τι λες ρε πατέρα, που η Μακεδονία είναι Ελληνική; Εδώ όλος ο κόσμος το βλεπει αλλιώς και μόνο εμείς έχουμε δίκιο;

Αλλά πραγματικά πόσοι Έλληνες είναι σε θέση να απαντήσουν στην απέναντι προπαγάνδα με σοβαρά, μεστά, και ορθολογικά επιχειρήματα. Σας βάζω εδώ 2 συνδέσμους, αφενός για να δείτε τι δουλειά κάνουν οι απέναντι την ώρα που εμείς ασχολούμαστε με τα προϊόντα τους και αφετέρου για να απαντήσετε με ειλικρίνεια στον εαυτό σας, εάν και εσείς ακόμα μπορείτε να απαντήσετε όχι με ουρλιαχτά και φωνές, αλλά με σοβαρά επιχειρήματα. Γιατί φίλοι δεν σας το κρύβω ότι εγώ χρειάστηκε να ψάξω αρκετά για να μπορέσω να απαντήσω σοβαρά μέχρι και στο τελευταίο από αυτά. Και μέσα από αυτή τη διαδικασία κατάλαβα και καλύτερα ότι απλά είχα "ξύσει" την ιστορία, αλλά βαθειά γνώση δεν είχα.

http://www.historyofmacedonia.org/MacedonianGreekConflict/conflict.html

http://www.macedoniaisnotgreek.blogspot.com/

Διογένης είπε...

Η Πελαγονία, που καταλαμβάνει το νοτιοδυτικό τμήμα του κράτους των Σκοπίων, θεωρείται από πολλούς ιστορικούς η κοιτίδα των Αχαιών και των Αιολέων. Στο Μοναστήρι –δεύτερο σημαντικότερο διοικητικό και πληθυσμιακό κέντρο του κράτους των Σκοπίων– βρίσκεται η αρχαία Ηράκλεια, πόλη που ίδρυσε ο Φίλιππος Β' o Μακεδών. Το Μοναστήρι πριν από έναν αιώνα ήταν κέντρο Ελληνισμού.

Το 1903, σε υπόμνημα που απέστειλε η Ελληνική Κοινότητα της Πελαγονίας προς τις Μεγάλες Δυνάμεις, περιγράφεται με σαφήνεια η πολιτιστική και εθνική κατάσταση μεγάλου μέρους του πληθυσμού της περιοχής: "…λαλούμεν ελληνιστί, βουλγαριστί, βλαχιστί, αλβανιστί αλλ’ αυδέν ήττον εσμέν άπαντες Έλληνες και ουδενί επιτρέπομεν ν’ αμφισβητεί προς ημάς τούτο."

Το 1872 ο Έλληνας πρόξενος του Μοναστηρίου, Π. Λογοθέτης, με υπόμνημά του προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, εμφανίζει τους Έλληνες (ελληνόφωνους και μη) που κατοικούσαν στο βιλαέτι του Μοναστηρίου να ανέρχονται σε 320.000, τους μουσουλμάνους Οθωμανούς σε 100.000, τους Βουσιολογικό. Και μετά έπονται και τα αγάλματα στο κέντρο των Σκοπίων, έπονται κυλγάρους σε 100.000 (80.000 μόνιμοι κάτοικοι και 20.000 παρεπίδημοι), τους Ιουδαίους σε 10.000 και τους Αθίγγανους σε 5.000. Σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του Χιλμή πασά στα 1904, στο βιλαέτι του Μοναστηρίου υπήρχαν 261.283 Έλληνες και 178.412 Βούλγαροι, ανάμεσα στους άλλους πληθυσμούς. Για το βιλαέτι του Μοναστηρίου έχουμε και την αναλυτική "Ελληνική στατιστική του πληθυσμού της Μακεδονίας κατ’ εθνότητας" του 1905, από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας. Σύμφωνα με αυτήν, οι Έλληνες στην περιοχή του Μοναστηρίου ήταν 279.964, οι μουσουλμάνοι 217.115, οι Βούλγαροι 142.715 και όλοι οι υπόλοιποι περίπου 20.000. (Οι "Μακεδόνες", τότε, ήταν πολύ "φρέσκο φρούτο" για να αναφέρονται στα στατιστικά στοιχεία…) Δηλαδή, πριν από 100 χρόνια οι Έλληνες της περιοχής του Μοναστηρίου ήταν σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον 250.000. Τί απέγιναν όλοι αυτοί; Σκοτώθηκαν στους πολέμους; Μήπως μετανάστευσαν όλοι τους; Μήπως εξαϋλώθηκαν; Οι ελληνικές κυβερνήσεις αποφεύγουν να κάνουν λόγο για τους Έλληνες που κατοικούν στη γείτονα χώρα. Μήπως όντως δεν υπάρχουν; Εγώ πάντως, που είμαι από αυτά τα μέρη, γνωρίζω κόσμο άλλα έχω και συγγενείς στο Μοναστήρι και αλλού στο κράτος των Σκοπίων – πολύ πιο Έλληνες από πολλούς Έλληνες πολίτες.

Σήμερα, σε αρκετές πόλεις των Σκοπίων δημιουργούνται ιδιωτικά φροντιστήρια εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας… Ο πρόεδρος του συλλόγου των Σαρακατσάνων που ζουν στα Σκόπια, Δημήτρης Αποστόλου, περιγράφει την κατάσταση ως εξής: "Εδώ υπάρχουν πολλές οικογένειες Σαρακατσάνων και πολλά νέα παιδιά, που θέλουν να μάθουν την ελληνική γλώσσα, αλλά δεν έχουμε δάσκαλο. Τόσα χρόνια, υποσχέσεις μόνο στα λόγια. Σβήνουμε. Μην εκπλαγείτε αν δείτε Σαρακατσάνους με βουλγαρική υπηκοότητα. Η απόγνωση θα οδηγήσει πολλούς στην αγκαλιά της Βουλγαρίας… Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 10.000 πολίτες της ΠΓΔΜ, έλαβαν την βουλγαρική υπηκοότητα, μεταξύ των οποίων και ο τέως πρωθυπουργός της χώρας (1998-2002) Λιούπσο Γκεοργκιέφσκι… Ζητάμε από την Ελλάδα να μας παραχωρήσει διπλή υπηκοότητα, όπως έγινε με τους Βορειοηπειρώτες. Είμαστε Έλληνες και θέλουμε να παραμείνουμε Έλληνες, στα χώματα που γεννηθήκαμε." Και, ασφαλώς, δεν είναι μόνο οι Σαρακατσάνοι…

Ορίστε και οι εξαφανισμένοι Έλληνες του κράτους των Σκοπίων:
http://www.youtube.com/watch?v=EEywo-Freyk
http://www.youtube.com/watch?v=KLfPoaQIeKM&feature=player_embedded
http://history-of-macedonia.com/wordpress/2010/05/18/gligorov-cesky-denik-meionotita-100000-ellines-skopia/

Ανώνυμος είπε...

Σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη , εκτός απο την Ελλάδα, τα Σκόπια λέγονται Μακεδονία.
Οταν έπρεπε να ασχοληθούμε, ασχολούμασταν με το πως θα πάρουμε Μερσεντέ! , πως θα παίξουμε πρέφα, πώς θα πάμε στο καφενείο, και στην συνέχεια πώς θα αγοράσουμε iphone, gucci, cayene.
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ!