Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Από πού βρέθηκαν 600 δις ΕΥΡΩ Ελλήνων στην Ελβετία;;


Εμβρόντητος ο ελληνικός λαός πληροφορήθηκε μόλις χθες από το περιοδικό Spiegel (εδώ), γιατί από τα ελληνικά ΜΜΕ μην περιμένετε τίποτα, ότι οι Έλληνες (όχι προφανώς οι μισθοσυντήρητοι, αλλά η άρχουσα τάξη της χώρας), έχουν καταθέσεις στην Ελβετία περί τα 600 δις ΕΥΡΩ. Ναι καλά διαβάσατε. Περί τα 600 δις ΕΥΡΩ, σχεδόν διπλάσια από....
το χρέος της χώρας, για το οποίο κινδυνεύουμε να πτωχεύσουμε και επίσημα και για το οποίο έχουμε χάσει την εθνική μας κυριαρχία. Και αυτά τα χρήματα είναι μόνο στην Ελβετία. Βάλτε με το νου σας τι χρήματα είναι κατατεθειμένα σε άλλες χώρες (π.χ. Κύπρος, Αγγλία, ΗΠΑ κ.λ.π.).

Εδώ είναι να τρελαίνεται κανείς. Δηλαδή, με το ίδιο το ελληνικό χρήμα, οι λεγόμενες αγορές δανείζουν την ίδια τη χώρα μας με εξωφρενικά επιτόκια.

Αναρωτιόμαστε: Αν αυτό το χρήμα ήταν μέσα στην ελληνική επικράτεια και επενδυόταν εδώ, δεν θα ζούσαμε όλοι πλούσια; Γιατί θα πρέπει να εξαθλιωθούμε όλοι μας προκειμένου ο ελληνικός πλούτος να πλουτίζει την κάθε Ελβετία;;

Επιπλέον αναρωτιόμαστε: Όλα αυτά τα χρήματα από πού βρέθηκαν; Είναι από την υπεραξία της εργασίας του Έλληνα; Είναι από κρατικές προμήθειες; Είναι μήπως από διάφορες αδιαφανείς διαδικασίες; Έχει μήπως φορολογηθεί αυτό το χρήμα; Μπορεί άραγε να δικαιολογηθεί το «πόθεν έσχες» αυτού του χρήματος;;

Δεν ξέρουμε τι θα κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που δεν νομίζουμε να κάνει κάτι, αλλά ορίστε κ. Παπανδρέου «λεφτά υπάρχουν». Το καλύτερο που έχεις να κάνεις τουλάχιστον, είναι να βρεις τρόπους και κίνητρα επαναπατρισμού αυτού του χρήματος.
Πάντως ο τρόπος με τον οποίο προσπαθείς, δηλαδή μειώνοντας τους μισθούς, δεν είναι ο ενδεδειγμένος, ούτε συγκινεί τους μεγαλοκαταθέτες, αφού μπορούν να βγάζουν περισσότερα μόνο από τους τόκους.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι στο σχέδιο οικονομικής υποδούλωσης της χώρας οι απαντήσεις που ζητάς γραμμένες.

Ανώνυμος είπε...

To perisotero xrima einai ´´mavro xrima´´ kai o pio asxetos mporei na to katalavei, kai egw mporw na sas pw oti kapoios ´´filos´´ afise prin paei pros ´´kyrion 10.000.000 euro se logariasmo se trapeza Elvetias.

Ανώνυμος είπε...

Δικά μου δικά μου είναι.
Είναι αυτά που μάζευα για τις δύσκολες στιγμές από την δουλειά μου στο δημόσιο τόσα χρόνια ή μήπως κάνω λάθος και είναι από αυτά που έκλεψαν ο κάθε αλητήριος ( ΦΤΩΧΟΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΒΟΛΕΥΤΗΣ ) απ΄τον πατέρα μου που σάπισε στην οικοδομή από τον φίλο μου που πέθανε από καρκίνο στα καρβουνο-ντάμαρα μήπως απο του γείτονα που δούλευε 45 χρόνια για να πάρει 620 ευρώ και επειδή ήταν στα ψηλά κλιμάκια της μισθοδοσίας του έκοψαν το δώρο εορτών και δεν έχει να βάλει πετρέλαιο ή μήπως τις ασφαλιστικές εισφορές που επενδύθηκαν σε ομόλογα και ταξίδεψαν σε ρέπος χωρίς διαβατήριο ή μήπως....
Οποιος μάθει σας παρακαλώ να ενημερώσετε τα εγγόνια μου απο κάποιο blog γιατί αν περιμένει τότε από την tv η κανέναν δημοσιογράφο μαύρο φίδι που τον έφαγε.
ΕΓΩ ΠΑΝΤΟΣ ΝΟΙΩΘΩ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΖΗΣΑ.

x-diavolos είπε...

Έψαξα στο περιοδικό Spiegel και δεν βρήκα πουθενά το άρθρο. Η Βιβή Παπαναγιώτου σαφώς και ωραία επιμελήθηκε το συγκεκριμένο άρθρο... αλλά ακόμα το ψάχνω.

http://www.spiegel.de/international/

Όποιος το βρει ας απαντήσει από κάτω με link