Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Η τρόικα θέλει να σας κλέψει το εφάπαξ που έχετε πληρώσει. Γι’ αυτό, ψηφίστε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Μ’ αυτούς μπορεί!


Μετά τη μείωση του κατώτερου μισθού και τη βίαιη αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις, τον Ιούνιο αναμένεται να αρχίσει η συζήτηση για τα νέα μέτρα που ζητά η τρόικα και που αφορούν τη μείωση του εφάπαξ και την περικοπή στις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης ή...
συνταξιοδότησης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Πέραν αυτών, στην ατζέντα της τρόικας παραμένει η μείωση του 13ου και 14ου μισθού, περαιτέρω περικοπές στους μισθούς και καθιέρωση ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος της Κυριακής, σύμφωνα με το σχέδιο των δανειστών, το εφάπαξ που χορηγούν τα Ταμεία στους ασφαλισμένους που βγαίνουν στη σύνταξη θα περικοπεί έως και 30% σε πρώτη φάση, με στόχο την ολοσχερή κατάργησή του σε μεταγενέστερο χρόνο.

Παράλληλα, το σχέδιο προβλέπει δραστική μείωση στις αποζημιώσεις απόλυσης ή συνταξιοδότησης, με τη θέσπιση πλαφόν που δεν θα ξεπερνά τοςυ τέσσερις με πέντε μηνιαίους μισθούς.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, από τις περικοπές δεν θα γλιτώσουν ούτε όσοι έχουν καταθέσει αίτηση, αλλά θα δεν έχουν πάρει μέχρι τον Ιούνιο το εφάπαξ, λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται.

Εκτιμάται ότι σε αυτήν την κατηγορία βρίσκονται 55.000 ασφαλισμένοι -κυρίως δημόσιοι υπάλληλοι- των οποίων οι αιτήσεις για το εφάπαξ είναι σε αναμονή.

Τα ζητήματα αυτά τέθηκαν από την τρόικα το προηγούμενο διάστημα και όπως ειπώθηκε θα επανέλθουν για εξειδίκευση τον Ιούνιο. Η τρόικα θεωρεί το εφάπαξ και το ύψος των αποζημιώσεων «ελληνικό παράδοξο», καθώς θεωρεί αδιανόητο το ελλειμματικό ασφαλιστικό σύστημα να δίνει τέτοιες παχυλές παροχές στους ασφαλισμένους.

Πέραν αυτών, στην ατζέντα της τρόικας παραμένει η μείωση του 13ου και του 14ου μισθού, περαιτέρω περικοπές στους μισθούς και καθιέρωση ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, εάν τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα έως το τέλος του 2012, θα εξετασθούν πιο άμεσες παρεμβάσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η τρόικα έχει προτείνει:

-Περαιτέρω μείωση του κατώτερου μισθού
-Περικοπή ή και κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού
-Επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης με γενικευμένη εφαρμογή συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή εκ περιτροπής εργασία, που αναμένεται να επιφέρει δραστική μείωση των βασικών αποδοχών και κατάργηση πρόσθετων αμοιβών, για υπερωριακή απασχόληση, Κυριακές και αργίες.
 parapolitika
filologos10

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά τώρα αυτή η παπάρια με το εφάπαξ πρέπει να τελειώση σύντομα,και δεν κατάλαβα για να με πείτε πως τα πλήρωσαν? από την τσέπη τους τα βάζαν οι Δ.Υ? Παίρναν ένα σωρό λεφτά και ταχαμου κάναν παρακράτησεις για το εφάπαξ,και ανάλογα τι θέση παίρναν από 50.000ευρώπουλα μέχρι 300.000ευρωπουλα έλεος δηλαδή με το εφάπαξ.

Ανώνυμος είπε...

Οι ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πριν ψηφισουν τα μνημονια και τις συμβασεις με τους δανειστες-ευρωπαιους γνωριζαν οτι θα πεφταν τοσο πολυ... τι νομιζετε αυτοι δεν ξερουν οτι αυτα που ψηφισαν ειναι καταστροφικα για την χωρα και τους πολιτες? απλα τους πιεζουν οι Ευρωπαιοι (απο πληροφοριες ακουστηκε οτι μεχρι και απειλες δεχτηκανε για την οικογενεια τους και τα παιδια τους)... Οποτε σε συνεργασια με τους ευρωπαιους και γνωριζοντας και οι 2 τους οτι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα σβηναν (το ΠΑΣΟΚ οπως φαινεται και στις δημοσκπησεις 6% παιρνει και η ΝΔ 12%) δημιουργησαν νεα κομματα, πολλες μετακινησεις βουλευτων απο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στα νεα αυτα κομματα.... δημιουργηθηκαν πολλα κομματα για να διερεθει ο κοσμος... Οπως ειδαμε προσφατα στις δημοσκοπησεις 10 κομματα μπαινουν στην βουλη... Εχουμε το κομμα του Καμμενου, του Καζακη, της Μπακογιαννη, του Κουβελη, την Χρυση Αυγη, την ΑΝΤΑΡΣΙΑ και αλλα πολλα νεα κομματα και καποια που υπηρχαν και αναδειχθηκαν τωρα... ο κοσμος δεν ξερει τι του γινεται...
Θα σας πω εγω τι γινεται... Ολα αυτα τα κομματα αμα ψαξετε τις θεσεις του καθενος κομματος ΟΛΑ ειναι υπερ της Ευρωπαικης Ενωσης και του ευρω εκτος απ τον ΕΠΑΜ του Καζακη)...Δηλαδη αυτο τι σημαινει? Οτι τα κομματα εχουν αυτο το κοινο... Αυτα που περασαν οι Ευρωπαιοι (μνημονια, συμβασεις κ.τ.λ.) για να μας εξαγορασουν τα παντα στη χωρα μας και να μας ελεγχουν θελουν να ισχυουν για δεκαετιες στην Ελλαδα... Αφου τα φιλαρακια τους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δυσκολα θα ξανα κυβερνησουν, δημιουργηθηκαν νεα κομματα με τις ιδιες θεσεις... Αλλωστε τελειωσε η αποστολη που ειχαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αφου πλεον μπηκαμε στο ΔΝΤ, ψηφισηκαν τα μνημονια, δανειακη συμβαση και psi και σε λιγο θα χασουμε και την εθνικη μας κυριαρχια... Τελειωσε η αποστολη τους.

Οι ευρωπαιοι αυτο που φοβουνται ειναι να μην βγει καποιος πολιτικος με παπαρια που θα τους πεταξει ολους εξω απ τη χωρα, κι αυτους και τα χρεη τους και θα βγει απο Ε.Ε. και ευρω... αυτο φοβουνται...

Ανώνυμος είπε...

Προσεξτε τι θα ψηφισετε.. ανοιξτε τα ματια σας Ελληνες... Ο επομενος που θα κυβερνησει πρεπει να τους πεταξει ολους εξω απ την χωρα.. Να βγουμε απο Ε.Ε. και ευρω και να γυρισουμε στην δραχμη.. Αλλιως μαγκες την βαψαμε... Ερχονται κι αλλα μνημονια... ερχονται και χειροτερα μετρα... επισης θα χασουμε ολο τον δημοσιο και ορυκτο πλουτο μας και την εθνικη μας κυριαρχια... Ολα αυτα ειναι στο προγραμμα... Προσεξτε τι θα ψηφισετε... αυτο σας λεω μονο.. τιποτα αλλο... Eμεις δεν εχουμε πολλα χρονια ζωης... Καντε το για τα παιδια σας.. Σκεφτειτε το μελλον τους...

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΘΛΙΑ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΦΑΠΑΞ ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ . ΑΚΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΑΝΕ....... ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ...ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΠΑΣΟΚ ΜΕ Ν.Δ. , ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ Ν.Δ. ΜΕ ΠΑΣΟΚ ......
ΤΑ ΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΑΥΤΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ...

Ανώνυμος είπε...

θα ηταν πολυ καλα να τους τιμωρουσαμε σαν λαος αλλα....οσο ακους ΑΚΟΜΗ ανθρωπους να υποστιριζουν και τους μεν και τους δε...δε νομιζω να κανουμε προκοπη!!!!