Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΡΙΟ ΑΝ ΔΕΝ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!


Τα Ασφαλιστικά μας Ταμεία, εκείνα που δίνουν σύνταξη στις μανάδες και πατεράδες μας, στους παππούδες και γιαγιάδες, εκείνα που μας προσφέρουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μία “ασφάλεια” για όταν θα είμαστε και εμείς παλαίμαχοι της ζωής, αυτά τα Ασφαλιστικά Ταμεία...

αποφασίζουν ΣΗΜΕΡΑ Τρίτη και ΑΥΡΙΟ Τετάρτη για το αν θα συμμετέχουν στο PSI, κοινώς στο ΚΟΥΡΕΜΑ των αποθεματικών τους.
Μάλιστα δεν αποφασίζουν ΚΑΝ για το σύνολο των χρημάτων ΜΑΣ (σύνολο 24,8 ΔΙΣεκατομμύρια) γιατί τα 17ΔΙΣ θα τα “διαχειριστεί” η Τράπεζα της “Ελλάδος” που θα τα κουρέψει με το στανιό χωρίς να ρωτήσει κανέναν.
Αν ρωτήσετε πως γίνεται αυτό, είναι παλιός νόμος πριν το 1997 ότι η ΙΔΙΩΤΙΚΗ τράπεζα της Ελλάδος θα διαχειρίζεται τα αποθεματικά των ΔΗΜΟΣΙΩΝ δικών μας Ταμείων.
Αρκετά Ταμεία έχουν κινηθεί δικαστικά εναντίον της υποτιθέμενης ελληνικής τραπέζης (όπως το ΕΤΑΑ) γιατί οι κύριοι Παπαδήμος και Προβόπουλος αυθαίρετα έκαναν τα χρήματά μας ελληνικά ομόλογα χωρίς να μας ρωτήσουν.

Για τα υπόλοιπα 7,8ΔΙΣ λοιπόν σήμερα και αύριο αποφασίζουν τα Διοικητικά Συμβούλια να κόψουν εθελοντικά τα αποθεματικά τους κατά 70%!!! (συνυπολογίζοντας την επιμήκυνση). Με το που θα συμβεί αυτό, και αργότερα τον Ιούνιο οι συνενώσεις ταμείων (υγειών με τα ελλειμματικά), η κοινωνική ασφάλιση θα είναι de facto χρεοκοπημένη!
Θα χρειαστεί περικοπή συντάξεων 75% και πάνω για να είναι βιώσιμα, που μας φέρνει στην “προφητική” δήλωση του Γιωργάκη Παπανδρέου για βασική “κρατική” σύνταξη 360 euro.
Οι τράπεζες που συμμετέχουν στο κούρεμα επιδοτούνται με 50ΔΙΣ (πέραν των 100+ΔΙΣ που πήραν ήδη). Τζάμπα μάγκες δηλ. Ας συμμετάσχουν ΜΟΝΟΝ οι τράπεζες λοιπόν αφού μόνον αυτές καλύπτουν και με το παραπάνω της ζημιές τους. Αν οι τράπεζες καλύψουν το 90% των ιδιωτικών ομολογιούχων που θέλει το PSI, τότε γλιτώνουμε τουλάχιστον τα 7,8ΔΙΣ και κυνηγάμε δικαστικά τα άλλα από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Αν δεν καλυφθούν τα 90% και πάει άπατο το PSI, γλιτώνουμε (ή καθυστερούμε) το 2ο Μνημόνιο με την παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Κυρίες και κύριοι δεν υπάρχει αύριο να περιμένουμε, να οργανωθούμε για να αντιδράσουμε. Αν περάσει αυτό το κούρεμα σε ελάχιστους μήνες θα ζήσουμε την άμεση εξαθλίωση των συνταξιούχων, δηλ των γονιών και των παππούδων μας και την καταστροφή της δημόσιας υγείας.
Αν ψηφίσουν τα Διοικητικά Συμβούλια να συμμετάσχουν στη σφαγή, κανένα Δικαστήριο δεν θα επαναφέρει τα αποθεματικά μας. Το πολύ να τιμωρήσουν κανένα κομματικό κορόιδο που υπέγραψε, νομίζοντας ότι θα τον προστατέψουν οι εν ασυλία βουλευτές.

Τί κάνουμε;
Εδώ δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και απομηχανείς θεοί.
Ας ενημερώσει ο καθένας τους δικούς του ανθρώπους, τη μάνα του, τον πατέρα του, ας διαδώσει το νέο, ας ψάξει να βρει που είναι το ταμείο του, και να πάμε όλοι αύριο να διεκδικήσουμε ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ των Ταμείων μας.
Τα Ταμεία μας αποκαλούν μερισματούχους και όχι τυχαία. ΣΕ ΕΜΑΣ ανήκουν τα αποθεματικά ωσάν να είμαστε μέτοχοι και σε κανέναν άλλον.
Εδώ είναι οι διευθύνσεις τους:
Κύριοι φορείς
http://www.ggka.gr/sy_main_ka.htm
Επικουρικοί
http://www.ggka.gr/sy_main_ea.htm

Ασφαλιστικά Ταμεία ώρα Μηδέν!

Νέα ενημέρωση:
Καληνύχτα στο ΙΚΑ και το Επικουρικό Ταμείο του ΙΚΑ, τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου, (ΟΠΑΔ), τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), το Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) και την Ανώνυμη Εταιρεία Διαχειρίσεως Αμοιβαίων Κεφαλαίων Ασφαλιστικών Οργανισμών (ΑΕΔΑΚ). Αυτά τα Ταμεία συμφώνησαν.
Ύψος ομολόγων 2,7 δισ.

Αρνητική ήταν η απάντηση από τις διοικήσεις του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ), στο οποίο ασφαλίζονται νομικοί, υγειονομικοί υπάλληλοι κ.ά., του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ), του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ), του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας των Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ).
Η ονομαστική αξία των ομολόγων τους ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ περίπου

Αύριο αποφασίζουν τα Διοικητικά Συμβούλια δύο Ταμείων, του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ). (ύψος ομολόγων 1,7!)

ΤΕΑΔΥ (Σταδίου 24)
ΟΑΕΕ (Ακαδημίας 22)

Το ωραίο; Αν προχωρήσει το PSI, όποια Ταμεία πουν ΌΧΙ, δεν θα περικοπούν τα αποθεματικά τους!
πηγη