Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Θα ξεσκονίσουν τα «πόθεν έσχες» ΟΛΩΝ των πολιτικών από το 1974 μέχρι σήμερα


Με την μορφή του κατεπείγοντος θα συζητηθεί η πρόταση του πρώην προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη και άλλων 74 βουλευτών, για τροποποίηση του νόμου περί «πόθεν έσχες», σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμφώνησαν να...
διαμορφώσουν από κοινού προτάσεις, σε ό,τι αφορά τον αναδρομικό έλεγχο των «πόθεν έσχες» όλων των πολιτικών προσώπων που ανέλαβαν αξίωμα από το 1974 μέχρι σήμερα, την ανάρτηση των δηλώσεων περιουσιακής τους κατάστασης στο διαδίκτυο και την πρόβλεψη να κατάσχεται υπέρ του δημοσίου οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο έχει παραλειφθεί στη δήλωση του «πόθεν έσχες», αν μέσα σε τρεις μήνες δεν έχει αποδειχθεί ότι νομίμως έχει αποκτηθεί.

«Για πρώτη φορά βρισκόμαστε μπροστά στην υιοθέτηση πρότασης νόμου που φαίνεται ότι επί της αρχής έχει καθολική αποδοχή και η κυβέρνηση αναμένει τις προτάσεις όλων των κομμάτων», τόνισε ο κ. Ρέππας κατά τη συζήτηση της πρότασης νόμου των 75 βουλευτών στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Η νέα διαμορφωμένη πρόταση, που θα έχει ενσωματωμένες και τις προτάσεις των άλλων κομμάτων, θα κατατεθεί με τη μορφή νομοσχεδίου και θα συζητηθεί με τον χαρακτήρα του επείγοντος.

Όλα τα κόμματα, σύμφωνα με το iefimerida.gr, παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις τους, τάχθηκαν υπέρ της αρχής της πρότασης, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» διευκρινίζοντας πάντως ότι θα στηρίξει και θα υπερψηφίσει ορισμένες διατάξεις που ενισχύουν τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο.
πηγή

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι που μονο απο το πολυ ξεσκονισμα πολυ φοβαμαι οτι θα εξαφανιστουν και ολα τα ενοχοποιητικα στοιχεια...ασε ρε για χαζους μας περνατε..κοπροσκυλα.

Ανώνυμος είπε...

Ναι καλαααααααααααααα !!!!!!!
Για ποσο ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ????

Ανώνυμος είπε...

Καταργειστε πρωτα την ασυλια σας και την ευθυνη υπουργων και μετα χοντρολαμογια ολα σας ξεσκονιστε και τα ποθεν αισχη σας αλλα καυκαλα δεν εχετε ταχετε βαλει στον αποπατο σας λαμογια κρρααααααα ρεεεεε.

Ανώνυμος είπε...

Πως θα γίνει ο έλεγχος και η διασταύρωση των ποθεν εσχες αφού τα περισσότερα αρχεία της εφορίας πριν το 2000 έχουν καταστραφεί?...οεοοο?

ΟΡΟΣΕΙΒΙΟΣ είπε...

Πολυ σωστά. Ξεσκόνισμα = εξαφάνιση τυχόν ξεχασμένων ενοχοποιητικών στοιχείων. Καλά γιά τόσο κάφρους, μας περνάνε τελικά; Να πιστέψει ο λαός ότι θα ψαχτούν αναμεταξύ τους για το ποιός έκλεψε τα περισσότερα.Έλα Παναγία μου,τι άλλο έχουμε ν'ακούσουμε από αυτά τα άθλια δίποδα όντα; Που στο διάολο τους βρήκαμε όλους ωρε συνέλληνες; Τι σόϊ άνθρωποι ειναι αυτοί και από πού βρέθηκαν στην Ελλάδα γαμώ το κερατό μου; Μήπως τελικά 11 εκατομύρια λαός έχουμε παλαβώσει κι αυτοί μόνο είναι στα καλά τους; Πως ανεχόμαστε αυτά τα καθάρματα,αυτή τη ληστοσυμμορία να μας δουλεύει και να μας ληστεύει επί καθημερινής βάσεως; Να με ληστέψει ένας μια φορά,μπορεί να το δεχτώ,,άντε δύο.365 ημέρες του χρόνου όμως,τελικά εγώ είμαι ο μαλάκας,που πάω και του λέω,καλημέρα, ήρθα να με ληστέψεις,έχω κάτι ψιλά ακόμα κι αν δεν έχω πάρε μου το σπίστι.Τελικά θέλουμε όλοι μας ψυχίατρο ή τον Γερμανό μας.

Ανώνυμος είπε...

ΟΡΟΣΕΒΙΟΣ
παρακολουθω οσα λες κ συμφωνω μαζι σου
εκτος απο το κομματι των υβρεων πολλες φορες σου εγραψα οτι με ξεκουραζεις ωστε δεν χρειαζεται να σχολιασω τωρα ομως με αφορμη την ερωτηση σου απαντω ουτε ψυχιατρο ουτε γερμανο εναν καποδιστρια
πηγα πολυ μακρια ε;;ναι ε τοτε λιγο πιο κοντα
εναν ΓΙΩΡΓΟ Παπαδοπουλο θελουμε!ωρε!!
με τα σεβη μου

ΗΓΕΤΗΣ