Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Αλέκος vs. Σπύρου Χαλβατζή στο ΚΚΕ


Αλέκος vs. Σπύρου Χαλβατζή στο ΚΚΕΗ ταινία "Εις το όνομα του πατρός ", είναι από τα κυρίαρχα θέματα που συζητιούνται αυτές τις ημέρες στο Περισσό.
Αιτία αποτελεί η δημόσια κόντρα πλέον του υιού Αλέκου Χαλβατζή με τον πατέρα και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Σπύρο Χαλβατζή.

Εδώ και μέρες στο Διαδίκτυο, το πρώην στέλεχος του κόμματος Αλέκος Χαλβατζής, δημοσιοποίησε κείμενο, σύμφωνα με το οποίο στη σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ βρίσκονται "λαθρεπιβάτες".
Συγκεκριμένα ο υιός Χαλβατζής ανάρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο κείμενο 11.000 λέξεων, στο οποίο περιλαμβάνονται παρατηρήσεις για τη δράση και λειτουργία του ΚΚΕ, την επιστολή που είχε στείλει στην Κ.Ε. του κόμματος με τίτλο "για την ανησυχητική κατάσταση και πορεία του Κόμματος, για την κυριολεκτικά τρομακτική προοπτική του, όπως προδιαγράφεται", καθώς και τωρινές απόψεις, οι οποίες, υποστηρίζει, τον δικαιώνουν.
Όπως δημοσιεύεται και στο "Εθνος της Κιυριακής", ο Αλέκος Χαλβατζής κάνει λόγο για "σοβαρή εκτροπή και βαθιά κρίση του ΚΚΕ" και επιτίθεται ευθέως στην Αλέκα Παπαρήγα, καθώς, όπως υποστηρίζει, "τα τελευταία χρόνια με δόλια μέσα λαθρεπιβάτες στο ΚΚΕ έχουν μετατραπεί σε τιμονιέρηδες και κουμανταδόρους".
Ο Αλέκος Χαλβατζής πριν από 21 μήνες, τον Μάιο του 2010, έστειλε γράμμα στην Κ.Ε. του ΚΚΕ, μετά από 4 μήνες, τον Σεπτέμβριο του 2010, ενημερώθηκε για τις απαντήσεις της ηγεσίας, τις οποίες χαρακτηρίζει συκοφαντικές, και στη συνέχεια αποχώρησε από το κόμμα. Ο κ. Χαλβατζής είναι πρώην μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και μετά του τμήματος Διαφώτισης της Κεντρικής Επιτροπής (μέχρι τον Ιούνιο του 2009) και, όπως γράφει, είχε πλήρη άποψη και γνώση για τα τεκταινόμενα στον Περισσό.
Στο κείμενο-γράμμα προς την ηγεσία του κόμματος, ο κ. Χαλβατζής κάνει λόγο για αθόρυβη εσωκομματική κρίση, καθώς και ότι στα ερωτήματα που έθετε έπαιρνε γενικόλογες απαντήσεις, μετά την υπεκφυγή, αργότερα τη συγκάλυψη και τέλος τον παραπληροφορούσαν. Τις απαντήσεις αυτές έδιναν ακόμη στελέχη του Πολιτικού Γραφείου και η γ.γ. Αλέκα Παπαρήγα.
Για τον λόγο αυτόν, άλλωστε, σε άλλο σημείο του κειμένου του υποστηρίζει ότι "σίγουρα υπάρχει όχι μόνο ευθύνη αλλά και πρωταγωνιστική εμπλοκή στην εκτροπή της γ.γ. της ΚΕ, Α. Παπαρήγα". Στα συμπεράσματα που καταλήγει είναι ότι η "εκτροπή προωθείται εδώ και καιρό "από μέσα" και "από πάνω"», καθώς και ότι στελέχη "επέδειχναν υπερβάλλοντα ζήλο, ιδιαίτερο φανατισμό, πλειοδοτώντας σε επαναστατικότητα".
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώην στέλεχος του ΚΚΕ εκτιμά πως τα δύο τελευταία χρόνια -της κρίσης- το ΚΚΕ κάθε άλλο παρά κατάφερε να σφραγίσει τις εξελίξεις με την παρουσία του και αυτό υποδηλώνει πλήρη αδυναμία ή και ανυπαρξία της πολιτικής πρωτοπορίας.
Πυρά κατά ΠΑΜΕ
Σκληρή κριτική για τον τρόπο λειτουργίας του ΠΑΜΕ ασκεί ο κ. Χαλβατζής, καθώς υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να λειτουργεί ως κομματικό παράρτημα και για να αιτιολογήσει τη θέση αυτή λέει ότι το κόμμα αποφασίζει και οι συνδιασκέψεις του ΠΑΜΕ αποφασίζουν δια βοής!
Αναφέρει δε ότι έγιναν τον χειμώνα 2009-2010 συνδιασκέψεις του ΠΑΜΕ αλλά τις μάθαμε εκ των υστέρων και όπου ρώτησε του απάντησαν "δεν ξέρουμε αν και σε ποιους έγιναν οι διαδικασίες στη βάση".
Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον κ. Χαλβατζή, ότι αποφασίζει το ΠΑΜΕ και να καλεί σε απεργία, χωρίς αποφάσεις των σωματείων και στη συνέχεια ανάλογα με την αντίδραση του κόσμου είτε να χαιρετίζει είτε να καταγγέλλει τον κόσμο ως απεργοσπάστες ή "αντικειμενικά συμμάχους της αστικής τάξης".
Για τις ακτιβίστικες ενέργειες του ΠΑΜΕ σημειώνει ότι στέλεχος του κόμματος ανέφερε "έτσι μας φοβούνται", καθώς και ότι σε αυτές συμμετέχουν επαγγελματικά στελέχη και ένας μικρός σκληρός πυρήνας φοιτητών που έχουν μετατραπεί σε... "εργάτες".
Ένα ακόμη παράδειγμα που αναφέρει είναι κινητοποιήσεις που χαρακτηρίζονται ως "ορόσημα", με ντουντούκες να... φωνάζουν για τόσο μεγάλο πλήθος κόσμου που καλύπτει την περιοχή από "Ομόνοια, Σύνταγμα και πάλι στην Ομόνοια", αλλά να βλέπει ότι αυτό δεν ισχύει. "Με αυτά η κομματική καθοδήγηση βλογάει τα γένια της" γράφει ο κ. Αλέκος Χαλβατζής.
Κριτική και για ΜΑΣ
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), το χαρακτηρίζει "εξάμβλωμα", για να προσθέσει ότι η ΚΝΕ "στην ουσία έχει χάσει σχεδόν κάθε νεολαιίστικο χαρακτηριστικό και έχει μετατραπεί σε μια συρρικνούμενη εκτελεστική ομάδα για το χαμαλίκι".
"Κάπου κάπου η ΚΝΕ κάνει συναυλίες, πικετοφορίες, αποκλείει τα διόδια ή διοργανώνει αντιπολεμικές εκδηλώσεις για τα μάτια του κόσμου", γράφει στην επιστολή του προς την Κεντρική Επιτροπή ο κ. Χαλβατζής,
Και με σημείο αναφοράς τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008, υποστηρίζει ότι αναπτύχθηκαν απαράδεκτες αντιλήψεις, κάθε λογής τυχοδιωκτισμός και αυθαιρεσίες στο όνομα των φοιτητών.
Τα σκιάχτρα και η εκτροπή
Ο Αλέκος Χαλβατζής στο γράμμα προς την ηγεσία του ΚΚΕ μιλά για... "σκιάχτρα". "Oποιος ρωτάει πολλά είναι περίεργος, όποιος είναι περίεργος μάλλον διαφωνεί, όποιος διαφωνεί μάλλον επηρεάζεται, όποιος επηρεάζεται είναι τελικά οπορτουνιστής, αν είσαι οπορτουνιστής ''προφανώς'' θα γίνεις και φραξιονιστής και όλοι ξέρουμε ότι από φραξιονιστής λίγο θες για να γίνεις πράκτορας, αν δεν είσαι ήδη".
Η Κ.Ε. του ΚΚΕ με βάση το γράμμα του Α. Χαλβατζή κατέληξε σε απόφαση 7 σελίδων -φλύαρη, αστήρικτη και συκοφαντική τη χαρακτηρίζει ο ίδιος- και έπειτα από διευκρινίσεις που ζήτησε το πρώην στέλεχος του ΚΚΕ (καθώς κατηγορούνταν ότι καλεί τα μέλη για "δράση ενάντια στις αποφάσεις"), μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος του είπε ξερά "έτσι έκρινε η Κεντρική Επιτροπή".
Εμμέσως πλην σαφώς στην απάντηση που έδωσε η ηγεσία του ΚΚΕ διατυπωνόταν η θέση ότι ο κ. Χαλβατζής εκφράζει απόψεις φραξιονιστικές που απορρίφθηκαν πριν από 2 χρόνια. 'Οπως διευκρινίζει ο Α. Χαλβατζής ενημερώθηκε σε δεύτερη συνάντηση ότι το κείμενο υπερψηφίστηκε από όλα τα παρόντα μέλη στη Σύνοδο της ΚΕ του ΚΚΕ πλην ενός. Όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με τον κ. Χαλβατζή, καταδεικνύουν ότι "η εκτροπή του ΚΚΕ παίρνει διαστάσεις και ρυθμούς κατρακύλας, χιονοστιβάδας και μάλιστα σε διεθνείς και εσωτερικές συνθήκες μπερδεμένες και εκρηκτικές".

8 σχόλια:

Οβελίξ είπε...

Να τα βλέπουν αυτά όλοι αυτοί που ελπίζουν στο ΚΚΕ και στην αριστερά γενικά!!!Του συστήματος είναι όλοι αυτοί!!!Δεν πιστεύουν πουθενά!!!Μόνο στην τσέπη τους!!!

ΕΛΛΑΝΙΟΣ13 είπε...

ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΣΤΟ 1Ο Ν.ΙΩΝΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΘΑΡΜΑ.......

Ανώνυμος είπε...

Εγω συμφωνω με τον νεαρο και δεν ειμαι ουτε ανθελληνας ουτε καθαρμα,ουτε διεκρινα στην σταση του κατι απο αυτα που λες 2¨54.Κάποτε μικρος στα 16 μου, ημουν γιαχωβας και αντιμετωπιζα την ιδια κατασταση απο την οργανωση ,στις ερωτησεις μου μεχρι που εφυγα.Μηπως εισαι του ΠΑΜΕ γιατι λυπαμαι που το λεω αλλα δεν απεχουν πολυ απο τους γιαχωβαδες μπορει να ειναι και πιο στραβοι.Και εχω ψηφισει ΚΚΕ αλλα παπαρηγισμο με τιποτα.

Ανώνυμος είπε...

για συνελθετε ρε παιδια. ολοι οι αριστεροι ειναι ανθελληνες και γενικα του συστηματος;
μηπως κυβερνουσε η αριστερα απο συστασεως του ελληνικου κρατους και δωθε;μηπως η αριστερα χρεωκοπησε τοσες φορες τη χωρα για να γεμιζουν τα σεντουκια τους ντοπια τζακια και ξενοι αφενταδες;η αριστερα ειναι ανεπαρκης αλλα να αποδιδουμε τα του καισαρος τω καισαρι.
οποιος θελει τους ελληνες διαιρεμενους τουτη την ωρα και μοιραζει τετοιους χαρακτηρισμους αν δεν το κανει με συγκεκριμενο σκοπο ας προσεξει να μην το κανει. αν ξερει γιατι το κανει αξιος ο μισθος του.εγω το χαρακτηρισμο ανθελληνας και καθαρμα δεν τον δεχομαι για τον εαυτο μου ουτε για την αριστερα συληβδην, και τον επιστρεφω αν ειπωθηκε με συνειδηση του τι λεει αυτος που τον ειπε.αυτους που φεραν την πατριδα μας σ αυτο το χαλι συγχωρατε με ουτε η αριστερα τους προτεινε, ουτε αριστερος κοσμος τους ψηφιζε και τους ανεχοταν τοσες δεκαετιες. ας κοιταξει λοιπον ο καθενας τις ευθυνες του (επαναλαμβανω αν ειναι καλοπροαιρετος-γιατι αν δεν ειναι, τοτε οι κατηγοριες κατα των αριστερων ειναι εκτελεση διατεταγμενης υπηρεσιας και προσπαθεια διαιρεσης του ελληνικου λαου που μονο την πατριδα δεν εξυπηρετει αλλα τους εχθρους της)

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΦΙΛΕ 4:27

ΑΛΛΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΛΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ..
ΠΑΝΤΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΜΠΟΔΙΖΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ..
Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ "ΓΕΡΜΑΝΟΣ" ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΟΤΕ!
Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟ...(ΜΟΝΟ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ)...

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ 4Κ42....

ΞΕΚΟΛΛΑ απ τον απαρχαιομένο τρόπο σκέψεως....

και σας τους δεξιους και ακροδεξιους σας χρησιμοποιουν αναλογα με τις αναγκές τους για να κάνουν αυτό που θέλουν...

απλά σας δίνουν την ψευδαίσθηση ...και στους αριστερούς-ακρο , και δεξιους και ακροδεξιους οτι ταχα μαχεστε για κάτι...

ενω τα σχεδια τους εξυπηρετειτε ολοι σας...

μια ζωη τα πουτανακια τους ειστε...και οι μεν και οι δε...

αν θελετε να ξεβρωμισει ο τοπος πρεπει να υπαρχει ενωση ολων χωρις καμια ταμπελα...και μονο υπο την Ελληνικη σημαια...

τωρα ειναι μερικα παπαγαλακια που θα πουν...οτι οι αριστεροι ειναι ανθελληνες...σαν κατι προηγουμενος πανιβλακες...και κατι αριστερα φυντανια που θα πουν οτι η Ελληνικη σημαια ειναι...''εθνικιστικό'' συμβολο...

κατι τέτοια άτομα απλά ζουν όπως οι ρουφιανοι της κατοχης απ τους ταγους που τους τάζουν λαγους και πετραχιλια ....

ξυπνατεεεεεεε...και μην γυρισει κανεις και πει ''εσυ εξυπνε τι εισαι''...

δεν πειραζει αν θιχτει ο εγωισμος καποιον...

καλο θα ειναι να κοψουν τις μαλακιουλες τους επιτελους....

και αμα θελουν να βγουμε απ τον βουρκο..να αρχισουν να συνεργαζονται και να αφησουν τα αριστερα δεξια και πλαγια κομματα....

γκεγκε;

αλλιως αντε στα λαγουμια σας....και μην γκρινιαζετε...απλα βγαλτε τον σκασμο...γιατι ειστε ολοι σας σιχαματα οσο στηριζετε κομματα και ολες τις πιπες που υποσητριζουν το διαιρει και βασιλευε του συστηματος...

αντε παπαγαλακια και πρακτορακια...καλο σκυλιασμα...και συντομα θα σας στειλουμε όλους στο διαολο μαζι με τους ταγους σας...μαλακες.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΟΥΣ 554 ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΣΟΒΙΕΤ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1917 ΟΙ 447 ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ...Μεγαλύτερη απάτη από τον κουμμουνισμό δεν υπάρχει στην ανθρωπότητα.
Ο Πρέσβυς των Ηνωμένων Πολιτειών στη Ρωσία. ο David R. Francis, ανέφερε παρομοίως :
"Οι Μπολσεβίκοι ηγέτες εδώ, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι εβραίοι και το 90% των οποίων είναι εξόριστοι που έχουν επιστρέψει, ελάχιστα ενδιαφέρονται για τη Ρωσία ή για οποιαδήποτε άλλη χώρα. Είναι όμως διεθνιστές, και προσπαθούν να ξεκινήσουν μια παγκόσμια κοινωνική επανάσταση".
Ταυτόχρονα, οι ίδιοι οι εβραίοι περηφανεύονταν για ότι είχαν καταφέρει στη Ρωσία. Το 1917, οι "New York Times" ανέφεραν από το διάσημο εβραίο ηγέτη της Αμερικής, Rabbi Stephen Wise :
"Πιστεύω ότι από όλα τα κατορθώματα του λαού μου, κανένα δεν είναι ευγενέστερο από το ρόλο που οι υιοί και οι κόρες του Ισραήλ έχουν αποκορυφώσει στην ελεύθερη Ρωσία".
'Ενας άλλος εξέχων εβραίος της Αμερικής που κόμπαζε για τη Ρωσική Επανάσταση ήταν ο Jacob H. Schiff, κύριος συνεργάτης της πλουσιότατης τραπεζικής φίρμας Kuhn, Loeb & Co. Διακήρυξε δημοσίως ότι χάρη στη δική του οικονομική βοήθεια είχε επιτύχει η Επανάσταση. Σύμφωνα με το "New York Journal-American" της 3ης Φεβρουαρίου 1949 :
"Υπολογίζεται σήμερα από τον εγγονό του Jacob, John Schiff, ότι ο παππούς του ξόδεψε περίπου 20.000.000 δολλάρια για τον τελικό θρίαμβο των Μπολσεβίκων στη Ρωσία".
Η εβραϊκή φύση του νέου καθεστώτος αποκαλυπτόταν από επίσημες πληροφορίες που αναδύονταν από τη Ρωσία και που πληροφορούσαν τον κόσμο ότι ο 'περίφημος' Κομμουνισμός, ενώ αντιτίθετο με βαρβαρικό μένος σε κάθε μορφή χριστιανισμού, μετέτρεψε σε ποινικό αδίκημα για κάθε σύντροφο το να προφέρει έστω και μια λέξη ψέγους ενάντια στους εβραίους! Η ανατίναξη εκκλησιών με δυναμίτη, η διάλυση του χριστιανικού κλήρου και η εγκατάσταση άθεου και αντίθεου μουσείου στον καθεδρικό του Αγίου Βασιλείου απεκάλυψε πόσο αντίχριστη ήταν αυτή η διοικούμενη και υποστηριζόμενη από εβραίους επανάσταση.
Είναι άραγε τυχαίο που η κομμουνιστική αλλά και η Γαλλική επανάσταση ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ μια αθειστική και ανιεκκλησιαστική επανάσταση; Μάλλον όχι αν λάβουμε υπόψη μας οτι καμία Συναγωγή δεν επειράχθη ενώ δεν συνέβη το ίδιο με τις εκκλησίες...

Ανώνυμος είπε...

για τον 6.00 που επιμενει να πεταει την μπαλα εκει που του ειπανε:
την πατριδα μας και τη ζωη μας δεν την ξεσκισαν οι μπολσεβικοι αλλα οι απογονοι των ναζι..
"παψτε επιτελους να ειστε προσκολλημενοι στον τοπο σας" δεν μας το ειπε ο Λενιν αλλα η Μερκελ.
τα παιδια μας τα ετοιμαζουν για σκλαβους τους οι "επιχειρηματιες-επενδυτες" της φασιστικης Ευρωπαϊκης Ενωσης.
ο Ελληνικος Λαος στο συνολο του (αριστεροι και δεξιοι) πληττεται απο πολιτικες που εκπορευονται απο αυτο που καποτε λεγοταν "ελευθερος κοσμος"
προφανως τα ξερεις αυτα , δεν ζεις σε αλλη χωρα.
εκτος και θελεις να μας πεις οτι πισω απο ολα αυτα ειναι οι μπολσεβικοι...