Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Αδήλωτο το εκατομμύριο του Κούβελου!


Νέες διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση με το έμβασμα του ενός εκατομμυρίου δολαρίων προς το εξωτερικό καθώς σύμφωνα με το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών η συγκεκριμένη τραπεζική κίνηση αλλά και ο τραπεζικός λογαριασμός όπου κατέληξε δεν ήταν δηλωμένα στο σχετικό «πόθεν έσχες».



Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου «πόθεν έσχες» Βαγγέλης Αργύρης «από τον έλεγχο προέκυψε ότι η δήλωση περιουσιακής κατάστασης που υποβλήθηκε στις 30/6/2011 δεν αναφέρθηκε ο τραπεζικός λογαριασμός του κ. Κούβελου στον οποίο πήγε το 1.000.000 δολάρια στις 4/3/2011».

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος «αδήλωτος» λογαριασμός διατηρείται σε τράπεζα του Λονδίνου και ότι εκτός του ενός εκατ. δολαρίων προϋπήρχαν περίπου 12.000 λίρες Αγγλίας. Σύμφωνα δε με τον κ. Κούβελο, ο λογαριασμός χρησιμοποιούνταν κυρίως από τον γιό του, ο οποίος σπουδάζει στην βρετανική πρωτεύουσα.

Επιπροσθέτως, ο κ. Αργύρης σημείωσε ότι «με επιστολή του προς την επιτροπή ο κ. Κούβελος δηλώνει ότι : “εκ παραδρομής δεν αναφέρεται στην δήλωσή μου καθότι η κίνηση του ποσού έγινε από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ για συμμετοχή σε αγορά ποσοστού σε υπο ναυπήγηση πλοίου».

Πάντως, ο κ. Αργύρης επισήμανε ότι «από τον έλεγχο του πόθεν έσχες οικονομικού έτους 2011, χρήσης 2010, δεν προκύπτει αύξηση της περιουσιακής κατάστασης που δεν δικαιολογείται». Πρόσθεσε όμως ότι «η επιτροπή αφού έλαβε υποψη τις εξηγήσεις του κ. Κούβελου κρίνει ότι ανακύπτει ζήτημα εφαρμογής του άρθρου.3 παρ. 3,4 του Νόμου 3213/2003».

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας μιλούσε στην Βουλή για «επιχειρηματική δραστηριότητα του συζύγου μου, γνωστή μέχρι το 2009-2010 που δημοσιεύθηκε το πόθεν έσχες, δηλαδή και οι μετοχές του και τα πάντα". Η ίδια προσέθετε ότι "η δουλειά του κυρίου Νικολούδη είναι να ψάχνει το «βρώμικο» χρήμα. Αυτήν τη στιγμή μιλάμε για γνωστοποιημένη επιχειρηματική δράση, δημοσιοποιημένη στα πόθεν έσχες»...

Ανάλογα, ο κ. Κούβελος υποστήριζε ότι «τα χρήματα του εμβάσματος είναι προϊόν ναυτιλιακού συναλλάγματος σε δολάρια ΗΠΑ και όχι σε ευρώ, δηλωμένα νομίμως στο πόθεν έσχες μου»

Προσέθετε, δε, ότι το συγκεκριμένο ποσό ήταν μέρος, μόνο, των χρημάτων.
πηγη

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σκροφα Μητσοτακιενα .....Μητσοτακιενα...κορη του γερμανοτσολια μασονομητσοτακη.Φανταστειται οτι ουτε η ιδια δεν αντεχει το πραγματικο της επιθετο και εχεικρατησει για παραπλανιτικους λογους το επιθετο του πρωην αντρα της .Μηπως και με το Μπακογιανη ψαρεψει κανενα θυμα περισσοτερο.ΚΑΙ ΤΟ θλιβερο ειναι οτι υπαρχουν ακομα μερικα θυματα που την πιστευουν.

Ανώνυμος είπε...

Το εκατομυριο μπορει να ηταν αδυλωτο αλλα εσυ εισαι δηλωμενη πουτανα..ξεκωλιαρα πιπα.

Ανώνυμος είπε...

Να και αλλες αληθειες. Δειτε το αληθινο προσωπο καποιων που το παιζουν πατριωτες.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xB1jHhU2OZQ

Ανώνυμος είπε...

alitia o anthropos ine efoplistis ferni sinalagma exei lefta ta diloni den ta krivi stin elvetia k diokete k vgeni to blog sas me titlo olo iponooumeno............(adiloto to ekatomirio) ntropi ntropi ayti i elada aksizi ston neoelina toy tsipra k toy kamenou