Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΧΤΗΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ. ΠΗΡΑΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑΜΑΤΑ!


Anti-ntp:Αυτός που παρέδωσε το σπαθί είχε πει ρητά ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει τίποτα γύρω από το σπαθί.. όποιος δεν ακούει αυτά παθαίνει..
Αγνωστοι διέρρηξαν πλαϊνή πόρτα του καθολικού της Μονής και αφαίρεσαν, από τέσσερις προθήκες, κοσμήματα - αφιερώματα πιστών, άγνωστης μέχρι στιγμής αξίας.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το συμβάν έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του...
προσκυνήματος.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι δράστες ήταν τρεις και φορούσαν κουκούλες ενώ ο χρόνος της επιχείρησης, δεδομένου του συναγερμού που χτύπησε, κράτησε όχι περισσότερο από τέσσερα λεπτά.

Σημειωτέον, ότι πέρα των τεσσάρων προθηκών υπήρχαν άλλες έξι τις οποίες οι διαρρήκτες δεν πρόλαβαν να σπάσουν και να αφαιρέσουν το περιεχόμενο.

Ο ιερέας π. Χρήστος έκανε έκκληση στους διαρρήκτες να επιστρέψουν τα αφιερώματα καθώς αυτά είναι η ιστορία του ναού και έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία, και το μοναστήρι προτίθεται να τους δώσει τα χρήματα που εκείνοι θα εκτιμήσουν.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

δεν σταναχωριεμαι ο αγιος παλι πισω θα τα επιστρεψει λυπαμαι εκεινον τον κακομοιρο που το εκανε αν θα ειναι καλα σε λιγο......ΣΑΛΩΜΗ

arxos είπε...

ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕ?? ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ Κ ΕΦΥΓΑΝ?? ΠΩΣ Κ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΟΨΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ??

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός και οι άγιοί του δεν είναι εκδικητές.
Θα παρότρυνα τούς...αδελφούς σε πλάνη πού έκαναν ότι έκαναν, να το ξανασκεφτούν πολλές φορές, να διαβάσουν για τον Αγιο, πρίν τούς...επισκεφτεί ο Αγιος Ταξιάρχης και τούς τα ζητήσει πίσω.
Ο Θεός να τούς φωτίσει και να τούς ελεήσει.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμην δια το επεμβαίνειν,

αλλά εφόσον το επέτρεψε αυτό

ο άγιος Αρχάγγελος Μιχαήλ

εσάς τί σας κόφτει
και ρίχνετε κατάρες;

ε;

μπαγάσικα χριστιανόπουλα
στην κατάκριση και τις κατάρες πρώτοι...



για μερικούς λέω όχι για όλους.

χριστιανόπουλο-ς

Ανώνυμος είπε...

GRider77
ας προσεξουν εκεινοι που θα επιλεξουν στρατοπεδο...γιατι μετα θα ειναι αργα...μην υποτιμας 'φιλε'αρχος τη δυναμη του Θεου γιατι θα τη δεις ενωπιον σου...ελπιζω να μην ειναι πολυ αργα για σενα..ΠΙΣΤΕΥΟΥΣΙ ΕΙΣ ΣΕΝΑ ΚΥΡΙΕ,ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ...ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΚΕΙΝΗ...

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΛΩΜΗ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΟΡΙΤΣΑΡΑ ΜΟΥ!!!!!!!

ΑΡΧΟΣ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΣ ΣΗΜΕΡΑ!!!!ειμαι εγω που σε παρακαλαω παντα!που μου ειπες γ τον ξαδελφο στο ορος ετσι γ να θυμηθεις απλα υπαρχει ενα μικρο μπερδεμα με το ψευδωνυμο εχω δυο αλλωτε ειμαι ο ......κ αλλωτε η
χριστιανοπουλο-ς
δικιο εχεις!
μπορει να ειναι κ πραξη απελπησιας κ αυτος που το εκανε κ πολλα δακρια να εριξε κ συγχωρεση να ζητησε πριν το κανει λογαριασμος δικος του κ του ΤΑΞΙΑΡΧΗ να μας εχει κ μας κατω απ τα φτερα του

*ΣΚΙΑ*

Anestis Zioulis είπε...

Σας χαίρομαι εσάς ορέ Έλληνες που έχετε ανοιχτό μυαλό. Εσείς που τιμάτε τους προγόνους σας και τα πιστεύω τους, εσείς που είστε ανεξίθρησκοι και φιλόξενοι στο πνεύμα.

Α ναι ξέχασα, στάζετε δηλητήριο προς μια θρησκεία μιας και οι χριστιανοί φταίνε για όλα.

Λυπάμαι για την κακία που εμποδίζει την ελεύθερη σκέψη σας. Τρώτε κουτόχορτο και αφήνετε τους πραγματικούς εχθρούς μας να αλωνίζουν.

Ανώνυμος είπε...

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012
ΧΤΗΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ. ΠΗΡΑΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑΜΑΤΑ! ...Μήπως από τό 392 μ.χ.χ. συμβαίνει τό αντίστροφο;

Ανώνυμος είπε...

Μπαίνουμε στο Τριώδιο!!!!!!!!!!!!
Δηλαδή Νηστεία, αγρυπνία,τάματα,παραφηνοκέρια,ευχές.. κατάρες αναθέματα καί άλλα χριστιανικά θεάρεστα!!!!
«Τοις ευσεβείν μεν επαγγελλομένοις, τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα
τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων,
και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς
ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα τρις».
Τα παρακάτω αναθέματα καταγράφονται στο «Τριώδιον», τα οποία περιέχονται στο «Συνοδικόν της Αγίας Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου υπέρ της Ορθοδοξίας».
Από την «Παρακλητικήν» λαμβάνεται επίσης ένα τροπάριο και ένας μακαρισμός.
1. «Επί τοις φρονούσι και λέγουσι κτιστήν είναι πάσαν φυσικήν δύναμιν και ενέργειαν της τρισυποστάτου θεότητος, ως κτιστήν εκ τούτου πάντως και αυτήν την θείαν ουσίαν αναγκαζομένοις δοξάζειν. Κτιστή γαρ κατά τους Αγίους ενέργεια, κτιστήν δηλώσει και φύσιν, άκτιστον δε χαρακτηρίζει ουσίαν,καντεύθεν ήδη κινδυνεύουσι εις αθεΐαν παντελή περιπίπτειν, και την ελληνικήν μυθολογίαν και τοις την των κτισμάτων λατρείαν, τη καθαρά και αμώμω των χριστιανών πίστει προστριβομένοις, μη ομολογούσι δε κατά τας αγίας θεοπνεύστους θεολογίας και το της Εκκλησίας ευσεβές φρόνημα, άκτιστον είναι πάσαν φυσικήν δύναμιν και ενέργειαν της τρισυποστάτου θεότητος ανάθεμα τρις».
Δηλαδή, ανάθεμα τρεις φορές στους Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.ά.
2. «Τοις τα ελληνικά διεξιούσι μαθήματα, και μη διά παίδευσιν μόνον ταύτα παιδευομένοις, αλλά και ταις δόξαις αυτών ταις ματαίαις επομένοις, και ως αληθέσι πιστεύουσι και ούτως αυταίς ως το βέβαιον εχούσαις εγκειμένοις, ώστε ετέρους ποτέ μεν λάθρα, ποτέ δε φανερώς ενάγειν αυταίς και διδάσκειν ανενδοιάστως ανάθεμα τρις».
3. «Τοις μετά των άλλων μυθικών πλασμάτων, αφ’ εαυτών και την καθ’ ημάς κλίσιν μεταπλάττουσι, και τας πλατωνικάς ιδέας ως αληθείς δεχομένοις και ως αυθυπόστατον την ύλην παρά των ιδίων μορφούσθαι λέγουσι, και προφανώς διαβάλλουσι το αυτεξούσιον του Δημιουργού, του από του μη όντος εις το είναι παραγαγόντος τα πάντα, και ως ποιητού πάσιν αρχήν και τέλος επιτιθέντος εξουσιαστικώς και δεσποτικώς ανάθεμα τρις».
4. «Τοις δεχομένοις και παραδιδούσι τα μάταια και ελληνικά ρήματα, ότι τε προϋπαρξίς εστι των ψυχών, και ουκ εκ του μη όντος τα πάντα εγένετο και παρήχθησαν, ότι τέλος εστι της κολάσεως ή αποκατάστασις αύθις της κτίσεως, και των ανθρωπίνων πραγμάτων, και διά των τοιούτων λόγων την βασιλείαν των ουρανών λυομένην πάντως, και παράγουσαν εισάγουσιν, ην αιωνίαν και ακατάλυτον αυτός τε ο Χριστός και Θεός ημών εδίδαξε και παρέδοτο και διά πάσης της Παλαιάς και Νέας Γραφής ημείς παρελάβομεν ότι και η κόλασις ατελεύτητος και η βασιλεία αϊδιος, διά δε των τοιούτων λόγων εαυτούς τε απολλύουσι, και ετέροις αιωνίας καταδίκης προξένους γενομένοις ανάθεμα τρις».
5. «Τοις ευσεβείν μεν επαγγελλομένοις, τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα τρις».
6. «Τοις την μωράν των έξωθεν (= Ελλήνων) φιλοσόφων λεγομένην σοφίαν προτιμώσι, και τοις καθηγηταίς αυτών επομένοις, και τας τε μετεμψυχώσεις των ανθρωπίνων ψυχών, ή και ομοίως τοις αλόγοις ζώοις ταύτας απόλλυσθαι, και εις το μηδέν χωρείν δεχομένοις και διά τούτο ανάστασιν, και κρίσιν, και την τελευταίαν των βεβιωμένων ανταπόδοσιν αθετούσιν ανάθεμα τρις».
7. «Τοις λέγουσιν ότι οι των Ελλήνων σοφοί και πρώτοι των αιρεσιαρχών, οι παρά των επτά αγίων και καθολικών συνόδων, και παρά πάντων των εν Ορθοδοξία λαμψάντων πατέρων αναθέματι καθυποβληθέντας, ως αλλότριοι της καθολικής εκκλησίας διά την εν λόγοις αυτών κίβδηλον και ρυπαράν περιουσίαν κρείττονές εισι κατά πολύ, και ενταύθα και εν τη μελλούση κρίσει, και των ευσεβών μεν και ορθοδόξων ανδρών, άλλως δε κατά πάθος ανθρώπινον ή αγνόημα πλημμελησάντων ανάθεμα τρις».....τού κηρίου δεηθείτε. ΔιΕυχών «Των αγίων πατέρων ημών, Αβραάμ, Ισαάκ και Ιακώβ»΄κλπ κλπ κλπ...... είς προσδοκίαν αναστάσεως

Unknown είπε...

Τωρα σκεφτομαι απο που να πρωτοαρχισω!!
Πως να σας δωσω να καταλαβετε τι ακριβως συμβαινει με το σπαθι.
Το θεμα το ανεφερε την τριτη ο Λιακο!
Οπου συμφωνησε μαζι μου ο Δημοσθενης!!
.......................
.............
ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΣΤΟΝ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ ΚΑΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΑΜΑΤΑ
Πριν αλέκτωρ λαλήσει, από την χθεσινοβραδινή μου εκπομπή, κατά την οποία είπα για μία ακόμη φορά ότι κακώς βάζουν τάματα και μπιχλιμπίδια κοντά στο ιερό σπαθί στη μονή του Μανταμάδου, ο Θεός επέτρεψε σε ληστές να εισβάλουν και να αφαιρέσουν "αντικείμενα", άγνωστο ποιά, από τέσσερεις, όπως λένε, προθήκες.
Οι όροι παράδοσης του σπαθιού στον Μανταμάδο ήτανε σαφείς. Δεν θα έχει δίπλα του τίποτε.
Μέχρι και τηλέφωνο πήρα πριν καιρό στον σεβάσμιο ιερέα και του είχα πει να μην βάζουν ψεύτικα σπαθιά και μπιχλιμπίδια δίπλα στο ιερό σπαθί, γιατι το σπαθί στο τέλος θα φύγει.
Οι ληστές μπήκαν σπάζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, την πόρτα με λοστό. Τους κατέγραψε κύκλωμα τηλεόρασης και το υλικό μελετάται από την αστυνομία.
Όποιος έπιασεν έπιασεν.
.....................................
...................
-(ΜΟΡΦΕΑΣ) Καταρχην! Το προσωπο συμβολιζει αυτον με τα μαυρα που εμφανιστηκε συμφωνα με την παραδοση, η οχι;
Ο μοναχος εκεινης της εποχης επλασε με τα χερια του το προσωπο που ειδε, ναι η οχι;
Αναφερεται πουθενα πως ηταν ο Αρχαγγελος Μιχαηλ η οχι;
Ποιος ηταν; Και γιατι δεν μας το αναφερουν;
Μονο ο Δημοσθενης το γνωριζει;
Και αν το γνωριζουν κι αλλοι, τοτε γιατι δεν μας λενε την αληθεια;
Παρα μας αφηνουν να νομιζουμε πως η εικονα συμβολιζει τον Αρχαγγελο Μιχαηλ;(Ταξιαρχη).
Γιατι δεν τολμα να βγαλει το σπαθι η Εκκλησια,εφοσον ειναι εναντια στους κανονες της;
Γιατι κανει το κοροιδο η Εκκλησια;;;
Γιατι οι πιστοι δεν εχουν ενδιαφερον να μαθουν τι ρολο παιζει ενα Ιαπωνεζικο σπαθι τυπου Τατσι, σε εναν Ορθοδοξο Ναο;
Τι κανει η Εκκλησια γι'αυτο;; Γιατι δεν μιλαει; Τι φοβαται;
Γνωριζει την αληθεια; Κανει πως δεν ξερει την αληθεια;
Και ποια ειναι η αληθεια;
Μηπως φοβουνται αυτο που μας ανακαλυψε ο Δημοσθενης;
Και αν ναι, τοτε θα πρεπει να αλλαξει αρδην ολη την αληθεια του Ιησου και των Ιερων μας βιβλιων η Εκκλησια!!!
Διοτι, αυτα που μας λενε, δεν ισχυουν!!!
..........
Δικη μου αποψη ειναι, πως το σπαθι, δεν θα τολμησει να το κλεψει κανεις!!!
Και προκαλω τον οποιονδηποτε να παει να το παρει εαν ειναι μαγκας!!!
Μονο να προσεξει στο τελος μην του λειπει το κεφαλι του!!

Αυτα!!
........................
...............................................
Τεταρτη συνεχεια σε καινουρια αναρτηση!
Επειδή στις μέρες της μνημονιακής αλλά και αντιμνημονιακής τρέλας που μας έχει καταλάβει, λίγο σκεφτόμαστε τον Θεό και το σχεδιό Του, δείτε την μαρτυρία του ανθρώπου που όταν ζήτησε από τον Αρχάγγελο Μιχαήλ βο'ήθεια ο Ταξιάρχης του είπε, ναι αλλάθα μου φέρεις εδώ στο ναό ένα σπαθί.
Ο ιερέας όπως ήταν αυτονόητο, δεν ήθελε να βάλειο μέσα στο ναό και μάλιστα στην εικόνα ένα γιαπωνέζικο, βουδιστικό ουσιαστικά σπαθί και όχι ρομφαία βυζαντινή, όπως θα πίστευαν μερικοί ότι θα έπρεπε να κρατάει ο Αρχάγγελος Μιχαήλ.
Μόνο που ο λεγόμενος Αράπης ή Μαυροφορεμένος του Μανταμάδου δεν ήτανε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, αλλά ο Πολέμαρχος του Θεού, που παρέδωσε τελικά στον πιστό άνδρα το σπαθί για να το πάει στην Λέσβο.
Δείτε στα βίντεο τι έγινε.
Όλα τα δυσάρεαστα έγιναν επειδή το ιερό σπαθί δεν το αφήνουν μόνο του μπροστά στην εικόνα, όπως είχε οριστεί εξ αρχής, αλλά άρχισαν να βάζουν μαζί του διάφορα τάματα, ψεύτικα σπαθιά, πλαστικές και τσίγκινες ασπιδούλες και άλλα συναφή.
Ο σεβ'άσμιος ιερέας πάντως είχε λάβει ειδοποίηση, ότι δεν θα πρέπει να βάζουν κι άλλα αντικείμενα δίπλα στο σπαθί, αλλά από ότι φαίνεται, δεν έλαβε σοβαρά υπόψιν του, αυτά που του είχαμε, με τον πρέποντα σεβασμό, πει.
Στην φωτογραφία του άρθρου βλέπετε ότι το ιερό σπαθί ούτε καν φαίνεται από τα "τάματα" και τα μπιλτζίκια και το μόνο που βλέπει κανείς είναι ένα τεράστιο ψεύτικο φράγκικο σπαθί αριστερά να στέκει όρθιο.
Δείτε και το βιντεο της κλοπής. ΚΑΝΕΊΣ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΟ ΣΠΑΘΙ

Μεγαγιάννης Αδάμ είπε...

Μην βιάζεσται και για τους ληστές και για τα τάματα θα φροντίσει ο Ταξιάρχης.Υπομονή και τα ξανα λέμε.

Ανώνυμος είπε...

πωπω ρε μορφεας........τι πινεις ρε αγορι μου;.. καλα ολοι οι λιακοπουλοβαρεμενοι την εχετε ακουσει κανονικα ετσι; εμ βεβαια αφου αντι να πιστευετε στην αγια γραφη και την ιερα παραδοση πιστευετε στον μπουρδολογο τηλεπλασιε...ειστε αξιοι της μοιρας σας

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΡΦΕΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΙΑΚΟ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΕΜΕΙΝΕΣ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΦΡΟΝ ΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ