Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Νέο ξεκίνημα στην διαδικασία πώλησης και προώθησης του `Ρυζιού Χαλάστρας`


Στο 1/3 της τιμής που πωλείται στα ράφια των πολυκαταστημάτων διαθέτει το τυποποιημένο ρύζι ο Α' Αγροτικός Συνεταιρισμός Χαλάστρας Θεσσαλονίκης, ο οποίος εδώ και δύο χρόνια έβγαλε από τη μέση τους μεσάζοντες, διαθέτοντας τα προϊόντα του χωρίς διαμεσολάβηση στην κατανάλωση. Ένα κιλό ρυζιού δίνεται από τους παραγωγούς λιανικά προς 1,2 ευρώ, την ώρα που...
στα σουπερμάρκετ η μέση τιμή είναι 3,5 ευρώ το κιλό, ενώ η συσκευασία των πέντε κιλών πωλείται προς 5 ευρώ.
Ο Α' Συνεταιρισμός Χαλάστρας διαθέτει δύο σουπερμάρκετ με τα προϊόντα του, ένα στο κέντρο και ένα στα όρια της δημοτικής κοινότητας. Παράλληλα, διανέμει στην ελληνική αγορά τις συσκευασίες ρυζιού, αποκλείοντας τις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ. "Δίνουμε την τυποποίηση φασόν και σε δύο μήνες θα έχουμε το δικό μας τυποποιητήριο.
Προσπαθούμε να βγάλουμε τους μεσάζοντες από τη μέση και έχουμε συμφωνίες σε όλη την Ελλάδα με μικρομάγαζα. Δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με τα καρτέλ των πολυκαταστημάτων που ζητούν μεγάλα ποσοστά για να βάλουν το προϊόν στο ράφι", αναφέρει στη "ΜτΚ" ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Λεωνίδας Κουιμτζής.

Ο συνεταιρισμός πρόσφατα συνήψε συμφωνία με την "Ελληνική Διατροφή", για να διατίθεται το τυποποιημένο ρύζι μέσα από τα καταστήματα της εταιρείας.
Ο συνεταιρισμός αριθμεί 525 μέλη, διαθέτει παραγωγή περίπου 40.000 τόνους, το 80% της οποίας εξάγεται, καθώς "οι Έλληνες φαίνεται ότι δεν τρώνε ρύζι, μόνο πατάτες και κρέας» αναφέρει ο κ. Κουιμτζής. Το ακατέργαστο ρύζι πωλείται προς 25 με 26 λεπτά το κιλό, ενώ κάποιες ποικιλίες, όπως το Καρολίνα, φθάνουν τα 35 λεπτά το κιλό. Το τυποποιημένο περνά από συγκεκριμένη επεξεργασία. Σημειώνεται ότι από το νομό Θεσσαλονίκης προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής παραγωγής ρυζιού, καθώς καλλιεργούνται 260.000 με 270.000 στρέμματα, όταν η συνολική έκταση ρυζοκαλλιέργειας στην χώρα μας είναι περί τις 300.000 στρέμματα.
Πηγή: Δημοσιογραφικό Συγκρότημα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Πόλη Εταιρεία : ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ Α' 
Νομός Νομός : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πόλη Πόλη : ΧΑΛΑΣΤΡΑ
Πόλη T.K. : 57300
Πόλη Τηλέφωνο : 2310792243
URL Κατηγορία : ΕΜΠΟΡΙΟ (ΑΓΡΟΤΙΚΑ - ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ)