Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Eρντογάν:"Δεν υπάρχει ΑΟΖ Κύπρου - Ισραήλ: Θα είμαστε εκεί"!



Ξεκάθαρη απειλή σε Ισραήλ και Κύπρο εξαπέλυσε ο Ερντογάν για την έκταση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης τους δείχνοντας ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει ακόμη και το Ναυτικό για να δείξει πως θα εμποδίσει τις υποθαλάσσιες έρευνες. Ουσιαστικός στόχος της Τουρκίας είναι η συμφωνία της Κύπρου με το Ισραήλ για την ΑΟΖ
« Το Ισραήλ κατα τη δική του άποψη άρχισε να ανακοινώνει τη δική του ΑΟΖ όμως θα δει πως ποτέ δεν θα....
έχει αυτό το δικαίωμα. Διότι και η Τουρκία έχει δικαίωμα στην ΑΟΖ εκεί, ως εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο. Έχουν γίνει τα απαραίτητα βήματα της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» και η Τουρκία χάρη στα βήματα αυτά, θα δείξει την αποφασιστικότητα της στο θέμα αυτό και θα εξασφαλίσει συνέχεια την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στην περιοχή.» δήλωσε ο Ερντογάν.
Ο τούρκος πρωθυπουργός στη μπερδεμένη αυτή δήλωση του ουσιαστικά ανακοίνωσε ότι η Τουρκία διεκδικεί μερίδιο από την ΑΟΖ της Κύπρου και απειλεί με συνεχόμενη παρουσία του τουρκικού Ναυτικού στις περιοχές όπου θα γίνουν οι υποθαλάσσιες έρευνες.
Το «θερμό επεισόδιο» στην Ανατολική Μεσόγειεο πλησιάζει όλο και περισσότερο.
Αντίποινα από το Ισραήλ;
Η ισραηλινή εφημερίδα “Yedioth Ahronoth” ισχυρίζεται πως το Tελ Αβίβ, συζητά ήδη το θέμα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας και ετοιμάζει αντίποινα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Υπουργός Εξωτερικών Λίμπερμαν ετοιμάζεται να ξεκινήσει επαφές με το λόμπι των Αρμενίων για να στηρίξει της προσπάθειες της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους.
Επίσης το Ισραήλ ενδέχεται να ζητήσει από τους πολίτες του να αποφύγουν της επισκέψεις τους στην Τουρκία και να μην χρησιμοποιούν τη χώρα αυτή ως ενδιάμεσο σταθμό. Η ισραηλινή εφημερίδα αναφέρεται και σε πιθανές επαφές του Ισραήλ με την ηγεσία του PKK.

"Δεν πιάνουν οι τουρκικές απειλές. Αρχίζουμε εξορύξεις", λέει η ΥΠΕΞ της Κύπρου

«Η Κυπριακή Δημοκρατία θα προχωρήσει με βάση τους σχεδιασμούς της στην εξόρυξη υδρογονανθράκων από την αποκλειστική οικονομική της ζώνη (ΑΟΖ) και δεν υπάρχει καμία περίπτωση αναβολής ή αναστολής τους, λόγω των τουρκικών απειλών».

Αυτό δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ η υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, προσθέτοντας ότι γίνονται συνεχείς επαφές για παρέμβαση δυνάμεων, οι οποίες έχουν επιρροή στην Τουρκία.

Η κ. Μαρκουλλή χαρακτήρισε αρκετά ικανοποιητικές τις δηλώσεις της εκπροσώπου της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι στέλλουν στην Τουρκία το μήνυμα πως θα πρέπει να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο.

 Είπε ακόμη ότι η Ουάσιγκτον δίνει στήριξη στην αμερικανική εταιρεία Noble Energy, ενώ ταυτόχρονα προχωρεί με διπλωματικές ενέργειες προς την Τουρκία, τόσο για τις σχέσεις της με το Ισραήλ, αλλά και σε ότι αφορά στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι το θέμα των τουρκικών απειλών θα τεθεί κατά τις επαφές που θα έχουν, τόσο ο Πρόεδρος Χριστόφιας, όσο και η ίδια, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

 Η κ. Μαρκουλλή χαρακτήρισε σενάρια φαντασίας δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, σύμφωνα με τα οποία η Τουρκία, σε συνεργασία με το ψευδοκράτος και τον Λίβανο, θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις βορείως της Πάφου.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο μαλάκας ο ερντογάν θα κάψει την περιοχή με τις μαλακίες του. Πολλές φορές οι τούρκοι λένε λένε "άδειες" για να πιάσουν "γεμάτες" πιάνοντας κορόιδο όποιον τους φοβηθεί. Αν βγάλει στόλο πρέπει να είναι άμεσο το κτύπημα και θα τρέχουν πάλι να χωθούν στα δαρδανέλια .
Αν αργήσουν και δώσουν δικαίωμα στους τούρκους να προχωρήσουν τότε μπορεί να χαθεί η υπόθεση.
Άμεσο κτύπημα να τους δείς να χεστούν σαν πουτάνες που είναι.Κάτι που δεν έκαναν στην Κύπρο το 1974 να τους στείλουν στο πάτο πρίν καν πλησιάσουν στην Κύπρο .

Ετεός

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΡΚΑΚΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΦΑΤΕ ΤΗΝ ΠΟΥΤΣΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΝΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΥΛΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΜΟΓΓΟΛΟΜΕΜΕΤΙΑ......

Ανώνυμος είπε...

Ρε τριβω τα χερια μου σας λεω!!!!!!!!!!!
δεν βλεπω την ωρα να αρχισει το πανηγυρι....
Φωτια και τσεκυρι σε οποιον κουνηθει...
Αμην ΠΑΝΑΓΙΑ μου!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι Εβραιομασώνοι σιγά μην αφήσουν τους βρωμότουρκους να παίξουν το παιχνίδι τους..............Το Ισραήλ δεν είναι Ελλάδα με τους πουλημενους πολιτικούς να στήνουν κώλο σε κάθε μαλάκα......Τα εβραιομασωνάκια όταν μυριστούν χρήμα δεν κολώνουν κι εδώ υπάρχει μπόλικο.............

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΧΩΡΑ ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΙΑΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ..ΑΦΕΡΙΜ ΤΑΓΙΠ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κωλοτουρκη εφτασε ο καταληλος χρονος να πληρωσεται το αιμα αθωον βοα

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΩ Σ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΧΘΟΥΜΕ ΠΩς ΕΧΕΙ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΘΡΑΣΟΣ, ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΜΠΛΟΦΑΡΕΙ η ΟΧΙ !!!!

Ανώνυμος είπε...

4:31 αυτό φαίνεται στο προσκήνιο διότι είναι σκηνοθετημένο.