Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Φήμες για χρεοκοπία της Ελλάδας μέσα στο Σαββατοκύριακο - Ανάστατη η κυβέρνηση στη ΔΕΘ


Η είδηση αυτή προκάλεσε αναστάτωση στα κυβερνητικά στελέχη στη ΔΕΘ
- Email δημοσιογράφου που διέρρευσε σε blog προκάλεσε το χάος στις αγορές
- Βενιζέλος: "Κακόγουστο παιχνίδι και οργανωμένη σπέκουκλα" χαρακτήρισε τις φήμες
- Το Bloomerg μιλά για γερμανικό σχέδιο σε πιθανό κούρεμα των ελληνικών ομολόγων
Σκουπίδια χαρακτηρίζουν κυβερνητικά στελέχη τις φήμες που βλέπουν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες το ελληνικό δημόσιο ίσως να....
κηρύξει στάση πληρωμών ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Τόσο τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου όσο και του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών διαψεύδουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τέτοιου είδους φήμες στα πρακτορεία Bloomberg και Dow Jones Newswires τις οποίες αναπαρήγαγαν ειδικά γερμανικά χρηματιστηριακά site και οικονομικά blogs.

Το πλάνο περιλαμβάνει μέτρα στήριξης προς τράπεζες και ασφαλιστικές, που βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα πιθανό "κούρεμα" 50% στα ελληνικά ομόλογα που διακρατούν, εάν δεν δοθεί η επόμενη δόση του πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τρία μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία.

Η ύπαρξη ενός Plan B, αναφέρει το δημοσίευμα, υπογραμμίζει τις γερμανικές ανησυχίες ότι η αποτυχία της Ελλάδας να πετύχει τους στόχους μείωσης του ελλείμματος απειλεί τις ευρωπαϊκές προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης χρέους.
Μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η Γερμανία όπως υποστηρίζει το πρακτορείο, επεξεργάζεται σχέδιο για να καλύψει τις ζημιές στις γερμανικές τράπεζες και μάλιστα κάνει λόγο για τις ζημιές από ένα "κούρεμα" έως και 50% των ελληνικών ομολόγων που ήδη διαθέτουν.

Σημειώνεται ότι εντός της εβδομάδας, αναζωπυρώθηκαν τα σενάρια περί εξόδου της χώρας από το ευρώ, ενώ οι ευρωπαίοι έσπευσαν να δηλώσουν σε όλους τους τόνους ότι η έκτη δόση του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα δεν είναι δεδομένη, με αφορμή την ρήξη στις σχέσεις του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα.

Η είδηση αυτή προέκυψε μετά την διαρροή ενός email ενός δημοσιογράφου και από εκεί την αναδημοσίευσαν πολλά χρηματιστηριακά και ειδησεογραφικά sites.

Η είδηση αυτή προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και στα κυβερνητικά στελέχη που βρίσκονται στη ΔΕΘ και μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και πως η κυβέρνηση παραμένει πιστή στις μεταρρυθμίσεις. Μάλιστα κυβερνητικά στελέχη έκαναν λόγο για σκουπίδια.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για διάφορα σχόλια και φήμες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο περί δήθεν χρεωκοπία της Ελλάδας μέσα στο σαββατοκύριακο, δήλωσε τα εξής:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται αυτό το οργανωμένο κύμα “φημών” για δήθεν χρεωκοπία της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα κακόγουστο παιχνίδι, για μια οργανωμένη σπέκουλα, που στρέφεται κατά του ευρώ και της Ευρωζώνης συνολικά. Βασική επιλογή και προτεραιότητα της Ελλάδας είναι η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21 Ιουλίου και βεβαίως η πλήρης εφαρμογή των υποχρεώσεων της που απορρέουν από τις συμφωνίες της με τους θεσμικούς της εταίρους. Αυτή είναι η σαφής θέση της ελληνικής Κυβέρνησης που δεν λαμβάνει υπόψη της κανένα στοιχείο πολιτικού κόστους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντε να χρεωκοποισουμε να υσηχασουμε

Ανώνυμος είπε...

ΒΕΝΙΖΕΛΕ ΧΟΝΤΡΕ ΜΗΠΩΣ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΟΙΤΑΞΕΣ ΤΑ ΣΠΡΕΝΤΣ ΤΟΥ ΔΕΚΑΕΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥ, ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΤΑΧΤΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΞΩ?? 1942 ΜΟΝΑΔΕΣ !! ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?? ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΑΠΛΑ ΚΡΥΒΕΤΕ Η ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΚΡΥΒΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΣΑΣ . ΑΝ ΟΧΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ, ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ Η ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΗΔΗ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΤΟ ΣΚ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΦΗΜΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ.
ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Η ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΘΑ ΒΓΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
http://eastlarissarotaryclub.wordpress.com/

Ανώνυμος είπε...

Ευκαιρια ειναι το Σαββατοκυριακο οχι να καταλαβουμε τη βουλη ουτε να την καψουμε αλλα να την κατεδαφισουμε γιατι απο τοτε που χτιστηκε μεχρι και σημερα ενα μπουρδελο ηταν και ειναι και σαν ανακτορο παλια και σαν βουλευτηριο στα νεοτερα χρονια στα παλαιοτερα χρονια μας δαχτυλωναν καποιοι ξενοφερτοι κοπριτες βασιλιαδες καιστα νεοτερα χρονια μεχρι και σημερα μας δαχτυλωνουν καποιοι κοπριτες βουλευτες, φτανει πια το δαχτυλο τσουζει ο κωλος μας φτανει

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΤΕ ΝΑ ΒΟΥΗΞΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΠΡΕΦΑ ΑΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΜΑΤΑΔΕΣ. ΖΩΑ!

Ανώνυμος είπε...

ρε ποια βουλη να παρει πρεφα??δεν το ξερουν
εμας απο το ντερνετ περιμενουν?
δεν θα κανουμε και πολλα,παλι χημικα του χαμου
αντε να ερθει ο στρατος να τελειωνουμε

Ανώνυμος είπε...

Ρε καραγκιόζη, 11.28' τι κάνεις? Προσυλιτισμό?
Τι εισαι μασόνος?
Αυτά που βρίζουμε εδω μέσα, μας λες να δούμε? Πας καλά? Τραβα μη σου πω που, και τι να πας να κάνεις...