Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2011

Αρνηση χρέους το στοιχειώδες μέτρο άμυνας...Του Δημήτρη Καζάκη*


Η επίσημη προπαγάνδα αγωνίζεται να πείσει ότι καλύτερα νεκρός με ευρώ, παρά ζωντανός και με εθνικό νόμισμα. Πολύ σύντομα ο ελληνικός λαός θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να επιλέξει, θα τον αναγκάσει η ίδια η κατάσταση. Ό,τι κι αν λένε οι παπαγάλοι των διαπλεκομένων.

Η μόνη πραγματική εναλλακτική λύση είναι η άρνηση της πληρωμής του χρέους, η οποία δεν είναι ένα επαναστατικό μέτρο, αλλά ένα βαθιά λαϊκό δημοκρατικό μέτρο που απαντά όχι μόνο στην αδυναμία της αποπληρωμής του σημερινού δημόσιου χρέους της χώρας, αλλά και στον χαρακτήρα αυτού του χρέους. Είναι ένα στοιχειώδες μέτρο άμυνας μπροστά στη δρομολογημένη καταστροφή. Η πράξη απέδειξε ότι κανένας άλλος τρόπος δεν υπάρχει για να αντιμετωπιστεί το δημόσιο χρέος της χώρας και να αποφευχθεί η χρεοκοπία.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου ξεκίνησε με το «θα πληρώσουμε μέχρι και το τελευταίο σεντ» και οδήγησε τη χώρα στην «επιλεκτική πτώχευση». Είναι αποφασισμένη να τη φτάσει έως και στην επίσημη πτώχευση, προκειμένου να διασωθούν οι τράπεζες και οι τοκογλύφοι. Αρκεί να τα βγάλει όλα στο σφυρί.

Οι θιασώτες της αναδιάρθρωσης μπορεί να συνεχίζουν τον χαβά τους, αλλά η πράξη έχει αποδείξει ότι κάθε σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους δεν είναι παρά ένα βήμα πριν από την επίσημη πτώχευση της χώρας. Ιδίως αν αυτό επιχειρηθεί εντός του ευρώ. Μόνο η μη αναγνώριση - με βάση τις αρχές και τις προτροπές του διεθνούς δικαίου - του δημόσιου χρέους έχει μείνει για να γλιτώσουμε τη χρεοκοπία. Τέλος, η άρνηση πληρωμής του χρέους είναι μόνο η αρχή, η αναγκαία αφετηρία για μια άλλη, ριζικά διαφορετική πορεία, που απαιτεί εδώ και τώρα:

1 Απαλλαγή της χώρας από το καθεστώς της νέας κατοχής από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ με την κατάργηση του συνόλου των δεσμεύσεων που έχει υπογράψει, αποδεχθεί και νομοθετήσει η κυβέρνηση. Το σύνολο των μέτρων και παρεμβάσεων που έχουν παρθεί από την εποχή που ψηφίστηκε το μνημόνιο τον Μάιο του 2010, πρέπει να καταργηθεί.

2 Άνοιγμα όλων των δημόσιων λογαριασμών του κράτους, ώστε να δούμε τι έγιναν τα λεφτά, τι κρύβουν οι συμβάσεις δανεισμού και ποιος επωφελήθηκε από αυτές.

3 Κατάργηση κάθε έννοιας παραγραφής και ασυλίας για όλους όσοι διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα. Και μάλιστα με αναδρομική ισχύ. Όποιος, πολιτικός ή επιχειρηματίας, κόμμα ή επιχείρηση, έβαλε χέρι ή συνέργησε στη λεηλασία του δημόσιου πλούτου θα πρέπει να τιμωρηθεί και η περιουσία του να δημευθεί.

4 Έξοδος από τη ζώνη του ευρώ και επαναφορά εθνικού νομίσματος. Όσο η χώρα βρίσκεται μέσα στην ΟΝΕ είναι σαν τον μελλοθάνατο που περιμένει τη θανατηφόρα ένεση. Είναι εκτεθειμένη σε κάθε είδους πιέσεις, εκβιασμούς και επιδρομές της διεθνούς κερδοσκοπίας. Ενώ λειτουργεί ως αναλώσιμο είδος για τα διευθυντήρια της ευρωζώνης και τους αποικιοκράτες «εταίρους» της.

5 Εθνικοποίηση των μεγάλων τραπεζών, με πρώτη την Τράπεζα της Ελλάδος, για να αποκτήσει ο λαός τον έλεγχο της οικονομίας, να ξεριζώσουμε τον σαράφικο και τοκογλυφικό χαρακτήρα του τραπεζικού συστήματος και να επιβάλουμε αυστηρούς ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων.

6 Ανάδειξη του κράτους σε βασικό μοχλό της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της χώρας, με πρώτη την εθνικοποίηση των παλιών ΔΕΚΟ, όλων των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών που ιδιωτικοποιήθηκαν. Ένα κράτος που πρέπει να πάψει να αποτελεί φέουδο μιας παρασιτικής οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας η οποία σήμερα κυβερνά τη χώρα.

7 Παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μέσα από μια γενναία αναδιανομή πλούτου και εισοδημάτων υπέρ των εργαζομένων, των ατομικών παραγωγών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μόνο έτσι μπορεί να ανακάμψει γρήγορα η εσωτερική αγορά και να υπάρξουν σοβαρές επενδύσεις στην παραγωγή.

8 Απαλλαγή της χώρας από τα δεσμά που της έχουν επιβληθεί. Χρειάζεται επιτέλους η χώρα και ο λαός της να γλιτώσουν από την απομόνωση που βιώνουν εντός της ευρωζώνης και υπό καθεστώς δουλοπαροικίας του χρέους. Πρέπει να ανοιχτούν στη διεθνή ζωή, να αξιοποιήσουν όλες τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που υπάρχουν μέσα από την αναζήτηση νέων διεθνών ερεισμάτων, επαφών και σχέσεων με όλους τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου, δίχως ανισοτιμίες, καταναγκασμούς, επιβολές και υποτέλειες.
Πηγη 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΕΛΘΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΝΑ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Μετα ομως αγαπητε κ. 11.24 θα ειμαστε τοσο απασχολημενοι με την καθαρη επιβιωση μας που τοτε δεν θα γινει παλι τιποτα. Γι αυτο ο 3. κοσμος παραμενει τριτος.
Τωρα πρεπει να κανουμε οτι κανουμε, γιατι μετα η εξαχρειωση και ο αμοραλισμος που την συνοδευει, κανουν την ανατροπη του πολιτικου καταστημενου, πολυτελεια.
Τωρα πρεπει να οργανωθουμε εκτος κομματων, τωρα που εχουμε δυναμεις ακομα για να παλεψουμε.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ? ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ? ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΜΕ ΠΑΝΤΟΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΕΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ?

Comedia Finita είπε...

Δυστυχώς,το παράνομο χρέος δεν το αρνήθηκε ούτε ο Σαμαράς.
Μοναδική λύση η επιστροφή σε ένα Εθνικό Νόμισμα που θα αντικατοπτρίζει τις πραγματικές δυνατότητες της ελληνική οικονομίας. Απαραίτητο συμπλήρωμα για μια τέτοια κίνηση είναι η εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος. Τα περί ισχυρού Ευρώ αναπαράγονται από παπαγαλάκια ή άσχετους. Το πιο λυπηρό όμως είναι πως υπέρ του Ευρώ είναι και το ΚΚΕ το οποίο επίσης συμμετέχει και στις Ευρωεκλογές. Τώρα πως γίνεται ένα κόμμα να είναι κατά της Ε.Ε και κατά της Δραχμής ταυτόχρονα, είναι απορίας άξιον...

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΛΑΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΕΥΡΩ,ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΕΚΔΙΩΞΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ,ΑΡΝΗΣΗ ΛΗΣΤΡΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ,ΤΙΜΩΡΙΑ ΕΝΟΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ,ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...ΑΥΤΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ...ΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ.