Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

Άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα μέτρα Λίμπερμαν κατά της Τουρκίας!


Σύμφωνα με το Israel International News, ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν αναλαμβάνει δράση εναντίον της Τουρκίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν όχι μόνο να ανακοινώνονται αλλά και να πραγματοποιούνται τα ακόλουθα μέτρα ενάντια στη τουρκική
προκλητικότητα:

- Ταξιδιωτική οδηγία ώστε να μην επισκέπτονται τη Τουρκία, οι Ισραηλινοί πολίτες.

- Στενότερη συνεργασία με την Αρμενία και ταξίδι του Ισραλινού ΥΠΕΞ στις ΗΠΑ ώστε να συναντηθεί με το εκεί αρμενικό λόμπι.

- Ανοιχτό το ενδεχόμενο το Ισραήλ να αναγνωρίσει την Αρμενική Γενοκτονία από τους Τούρκους.

- Συνάντηση με επικεφαλείς του Κουρδικού PKK ώστε να ξεκινήσει μεταξύ τους συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

- Ανοιχτό το ενδεχόμενο εκπαίδευσης των ανταρτών του PKK από Ισραηλινούς, όπως επίσης και παροχή στρατιωτικής εξοπλιστικής βοήθειας.

- Ισραηλινή διπλωματική εκστρατεία υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όσον αφορά τις μειονότητες που ζούνε στη Τουρκία.

Τέλος, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, το ερχόμενο χρονικό διάστημα η Τουρκία θα έρθει αντιμέτωπη με πολλά προβλήματα μιας και έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν μέσα σε αυτά βρίσκεται και η χώρα μας, ενώ είναι θέμα χρόνου να έρθει σε αντιπαράθεση με Συρία και Ιράν.
Πηγη 

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΝΔούλα χρηματοδοτούσε ΜΚΟ της Margaret Chant, ε ρε γλέντια.

http://www.newpost.gr/post/72975/%CE%A3%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%9C%CE%9A%CE%9F-%CE%B5%CE%B4%CF%89%CF%83%CE%B5-%C2%AB%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B9%CE%BA%CE%B1%C2%BB-%CE%B7-%CE%9D%CE%AD%CE%B1-%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1/

Ανώνυμος είπε...

Ναι στο τζαμί και με τις ψήφους της ΝΔ

http://www.e-grammes.gr/article.php?id=4944

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΤΡΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΑΡΘΡΑ ( ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ) ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
.....
a
ΕΡΝΤΟΓΑΝ : ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ .
Φωτογραφία στο διαδίκτυο :
http://pnyka21os.files.wordpress.com/2011/02/slide34.jpg

From HEIL GAP ( or mind the GAP )
“ Τούρκικο σκυλί που γαυγίζει μη το φοβάσαι ”
Η τελευταία κλιμάκωση ξεσπάσματος της τούρκικης ιδιοσυγκρασίας: Ο Ερντογάν δήλωσε δημοσίως: "Τουρκικά πολεμικά πλοία θα συνοδεύουν τα σκάφη βοήθειας στη Γάζα .
CAIRO (Reuters) - Η Τουρκία δήλωσε την Πέμπτη ότι θα συνοδεύει τα πλοία βοήθειας στη Γάζα και δεν θα επιτρέψει την επανάληψη της ισραηλινής επιδρομής του περασμένου έτους , όπου σκοτώθηκαν εννέα Τούρκοι, θέτοντας τις βάσεις για μια πιθανή ναυτική σύγκρουση με το πρώην σύμμαχό της το Ισραήλ .
Τα "τουρκικά θωρηκτά, κατά κύριο λόγο, εξουσιοδοτούνται να προστατεύσουν τα σκάφη μας που μεταφέρουν την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα," δήλωσε ο Ερντογάν στη συνέντευξη, που μεταδόθηκε από το Al Jazeera με αραβική μετάφραση.
«Από τώρα και στο εξής, δεν θα αφήσουμε τα πλοία αυτά να δεχθούν επίθεση από το Ισραήλ, όπως αυτό που συνέβη με τον Στόλου της Ελευθερίας", συμπλήρωσε ο Ερντογάν.

Ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε επίσης στην τηλεόραση Αλ Τζαζίρα ότι η Τουρκία έλαβε μέτρα για να σταματήσει το Ισραήλ μονομερώς από την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων στη Μεσόγειο.
Αναφερόμενος στα σχόλια του Ερντογάν, ο Ισραηλινός εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιγκάλ Palmor, δήλωσε: «Πρόκειται για μια δήλωση που δεν αξίζει να σχολιασμού."

Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, δύο στενών σύμμαχων των ΗΠΑ στην περιοχή, έχουν κλονιστεί από τότε που οι ισραηλινές δυνάμεις επιβιβάστηκαν και χτύπησαν το πλοίο Mavi Marmara που μετέφερε βοήθεια με προορισμό τη Γάζα το Μάιο του 2010. Η Τουρκία έχει ήδη μειώσει σημαντικά τους στρατιωτικούς δεσμούς της με το Τελ Αβίβ και έχει απελαθεί τον πρέσβη του Ισραήλ.
Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ, δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη ότι το Ισραήλ και η Τουρκία θα διορθώσουν τελικά θα διορθώσουν τις περιφράξεις των ΑΟΖ και δεν θα γίνουν εχθροί, αν και περιγράφοντας πρωτοφανή διαφωνία τους σχετικά με τη Γάζα είπε " το γάλα έχει πια χυθεί ."

Ανώνυμος είπε...

b
Ωστόσο, η εμφάνιση του Ερντογάν αυξάνει την ένταση καθώς δηλώνει ότι η Τουρκία ως μέλος του ΝΑΤΟ έχει λάβει τα μέτρα της ώστε για να περιπολεί στη Μεσόγειο, και υποσχέθηκε να σταματήσει το εβραϊκό κράτος από την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της περιοχής.
Αλλά ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν , ίσως και να στέλνει τα τουρκικά πολεμικά πλοία ώστε να εισέλθουν στην ανατολική Μεσόγειο , με την πεποίθηση ότι με το σπάσιμο του αποκλεισμό της Γάζας από το Ισραήλ, θα κερδίσει επαίνους ως ο πρώτος Μουσουλμάνος ηγέτης που μπορεί να αμφισβητήσει ξανά στρατιωτικά το Ισραήλ για λογαριασμό των Παλαιστινίων και των Αράβων και τελικά να αναγνωριστεί ως η μεγάλη προσωπικότητα της περιοχής. ( διότι ο HEIL GAP σκεφτεται τώρα , μήπως μετά τα προσκυνήματα και τα κωλο-γλειψίματα του ΓΑΠα τον σήκωσε πολύ ψηλά τον αμανέ ο Τούρκος και άρχισαν τα φάλτσα ; Λέμε τώρα )
Φωτογραφία στο διαδίκτυο :
http://comicstrades.files.wordpress.com/2010/10/iznogood-ataka.jpg
«Ξέρετε ότι το Ισραήλ έχει αρχίσει και δηλώνει ότι έχει το δικαίωμα να ενεργεί στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Μεσογείου», δήλωσε ο Ερντογάν, προφανώς αναφερόμενο στο Ισραήλ , που σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί «offshore» αποθέματα φυσικού αερίου που βρίσκονται σε περιοχές που είναι διεκδικούμενες επίσης από τον Λίβανο. ( εδώ ο HEIL GAP θα ήθελε να υπενθυμίσει στους φίλους του που τον διαβάζουν ότι ο αντιπαθέστατος Ερντογάν , προ μηνός , αναφερόμενος στην Ελληνική ΑΟΖ του Καστελόριζου , την χαρακτήριζε επίσης ως «ΑΟΖ της Μεσογείου »)

Επίσης συμπλήρωσε "Θα δείτε ότι δεν θα είναι ο ιδιοκτήτης του εν λόγω δικαιώματος, επειδή η Τουρκία, ως εγγυητής της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρος, έχει προβεί σε ενέργειες στην περιοχή, που θα είναι καθοριστικές , διεκδικώντας γρήγορα και το δικαίωμα να παρακολουθεί τα διεθνείς ύδατα της ανατολικής Μεσογείου » .
( και ο Έλληνας ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΦΟ , συνεχίζοντας να παίζει με το ποδηλατάκι του και να κάνει διακοπές με το υστέρημα του Ελληνικού λαού.
HEIL GAP ( or mind the GAP )
Φωτογραφία στο διαδίκτυο :
http://pnyka21os.files.wordpress.com/2011/02/israel-oil.jpg

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ
a

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.
From HEIL GAP ( or mind the GAP )
Φωτογραφία στο διαδίκτυο :
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTzhgZUuFBl_QmQF8pi_BTfQl5LXp0cxPZg6t7-7osbm9kHie56

From HEIL GAP ( or mind the GAP )
Η Τουρκία απειλεί τώρα με στρατιωτική δράση εναντίον ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι κλόουν στις Βρυξέλλες φυσικά προσποιούνται ότι δεν κατάλαβαν καλά αυτές τις απειλές και το ενδιαφέρον τους εστιάζεται μόνον στο πως θα απολύσουν τους δημοσίους υπάλληλους της χώρας μας και να βάλουν στο χέρι ,( για πενταροδεκάρες ) την περιουσία του ελληνικού λαού . Τώρα για τους αρλεκίνους της κυβέρνησης μας και των ΜΜΕ δεν γίνεται λόγος . Πραγματικά σε αυτούς φαίνεται ότι πλέον δεν έχει απομείνει ουδέν ίχνος αξιοπρεπείας .
Φωτογραφία στο διαδίκτυο :
http://1.bp.blogspot.com/-ex4urgKN5S4/TiaNb8vuTmI/AAAAAAAARsM/ilPTMUPLWL8/s1600/CYPRUS-IS-GREEK-amp-MUST-BE-FREE-_3511_s.jpg
Οι εντάσεις, μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας έχουν αυξηθεί καθώς ετοιμάζονται να ξεκινήσουν οι γεωλογικές έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα.

Η Διάτρηση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει μέσα σε μόλις τέσσερις εβδομάδες.

Ο Τούρκος Υπουργός ο επί των Ευρωπαϊκών υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγκίς, , δήλωσε ότι αν η Δημοκρατία της Κύπρου προχωρεί στην ανίχνευση της για υδρογονάνθρακες, η Άγκυρα μπορεί να στείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή της γεώτρησης.
Σε δηλώσεις του προς εφημερίδα Zaman, ο Μπαγίς είπε ότι όταν στο παρελθόν έγιναν τέτοιες γεωλογικές έρευνες , τα πλοία του τούρκικου πολεμικού στόλου έσπευσαν στην περιοχή να κάνουν το καθήκον τους.
«Για το λόγο αυτό έχουμε τον στρατό μας και γι αυτό εκπαιδεύονται οι στρατιώτες μας", δήλωσε ο Μπαγκίς, υποστηρίζοντας ότι «είναι παράνομο να εξερευνούν τα ύδατα που δεν ανήκουν σε αυτούς."

Ο Μπαγίς είπε επίσης ότι η Τουρκία θα κάνει χρήση όλων των δικαιωμάτων της βάσει του διεθνούς δικαίου και θα ενεργήσει αναλόγως.
«Ξέρουν ότι η Τουρκία είναι σοβαρή και ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι», είπε.

Τον Νοέμβριο του 2008, όταν η Κυπριακή κυβέρνηση κατηγόρησε την Τουρκία ότι παρενοχλεί δύο πλοία με σημαία Παναμά σε διεθνή ύδατα , Τουρκία επέμενε ότι με την διερεύνηση αυτή , θίγεται η ηπειρωτική υφαλοκρηπίδα της, ενώ η Κύπρος, δήλωσε ότι τα περιστατικά συνέβησαν σε μια θαλάσσια ζώνη που έχει αποκλειστικά δικαιώματα επάνω της .

Ανώνυμος είπε...

b
Τώρα ο HEIL GAP θα πρέπει να σας υπενθυμίσει ότι η Κύπρος ήδη υπέγραψε σύμβαση με την εταιρία Noble Energy , που έχει έδρα τις ΗΠΑ , για την έναρξη των δραστηριοτήτων εξερεύνησης , σε ένα κομμάτι οικονομικής ζώνης 324.00 εκτάριων , νοτιοανατολικά του νησιού, η οποία συνορεύει με τα ισραηλινά ύδατα , όπου κάτω από το βυθό της θάλασσας βρέθηκαν τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου , οπότε η Noble Energy και η Hillary Clinton , μάλλον καλοβλέπουν και τις υπόλοιπες Κυπριακές ΑΟΖ και όπως αντιλαμβάνεστε δεν θα τις αφήσουν απροστάτευτες , όποτε ας αφήσουμε την Τουρκιά να γαυγίζει .
Χα, Χα, Χα .
HEIL GAP ( or mind the GAP )
Φωτογραφία στο διαδίκτυο :
http://pnyka21os.files.wordpress.com/2011/02/kypros_oikopeda.png?w=490&h=278

Και δίπλα της ακριβώς αυτή η Φωτογραφία από το διαδίκτυο :
http://4.bp.blogspot.com/_CswEfc9aGOU/Rxern_eDbpI/AAAAAAAAEqY/5IwvHb5xIGk/s1600/HCrackA.jpg

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΤΡΙΤΟ MOY ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ( ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΗΘΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ)
a
ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΜΥΘΟΣ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΔΥΝΑΜΗ .
From HEIL GAP ( or mind the GAP )
Φωτογραφία στο διαδίκτυο :
http://www.iisis.net/uploads/images/10%20Turkish%20Cases%20New/IISIS4PastLifeRegressionTherapyTurkeyFall.JPG

Παρά 80 εκατομμύρια πολίτες της, την ταχύτατα αναπτυσσόμενη οικονομία της και τον μεγάλο της στρατό , η Τουρκία απέτυχε να εδραιωθεί ως ένα ισχυρό περιφερειακό στοιχείο. Η νέα πολιτική της ισλαμικής κυβέρνησης, η οποία θέτει ως βάση τον λεγόμενο Νέο-Οθωμανισμό (μια επιστροφή στις δοξασμένες της ημέρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας,) κατέγραψε μια σειρά από διπλωματικές αποτυχίες κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών.

Το μόνο επίτευγμα της πολιτικής αυτής είναι η οικονομία, η οποία επέτρεψε στον Ερντογάν και το κόμμα του να ενισχύσει τον πολιτικό του καθεστώς στο εσωτερικό της Τουρκίας. Ωστόσο, η επιρροή της Τουρκίας στο διεθνές θέατρο είναι λεπτή. Παρακάτω υπάρχουν μερικές υπενθυμίσεις:

α) Οι προσπάθειες της Τουρκίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση απέτυχαν ( προς το παρόν ).
Ο Ερντογάν, ο οποίος έχει ορίσει το θέμα αυτό ως την κορυφαία προτεραιότητα για την τουρκική διπλωματία , κάνει σαρωτικές αλλαγές σε νόμους και συντάγματα της Τουρκίας και επίσης παρέχει εκτεταμένες παραχωρήσεις προς τους Κούρδους. Ωστόσο, η Γαλλία και η Γερμανία τον εξαπέστειλαν μακριά , με ένα μάλλον προσβλητικό τρόπο.
Φωτογραφία στο διαδίκτυο :
http://studentthinktank.eu/wp-content/uploads/2011/04/Plaatje-Serkan.jpg

β) Με εξαίρεση την ιδία την Τουρκίας, κανένα άλλο κράτος στον κόσμο δεν αναγνωρίζει πλέον την Βόρεια Κύπρο , την ψευτοδημοκρατία που συστάθηκε από την Άγκυρα μετά από εισβολή της στην Κύπρο το 1974 . Και τούτο συμβαίνει παρά τις προσπάθειες που έγιναν από την Άγκυρα για σχεδόν 40 χρόνια , ωστε να αποσπάσει τη διεθνή αναγνώριση της τουρκικής οντότητας , δια τους οικισμούς που έχουν εγκατασταθεί εκεί. Από την άλλη πλευρά, η Ελληνική Κύπρος έγινε δεκτή ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Φωτογραφία στο διαδίκτυο :
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTBrwZwbCPUdU-Ni41XFovVYhtrnWmCw8b-mE14XjKaWQ2J1X8Y

γ) Κατόπιν αμερικανικών πιέσεων , η Τουρκία συμφώνησε στη συμφιλίωση της με την Αρμενία, υπό τον όρο ότι η τελευταία θα θέσει τέρμα στις κατηγορίες σχετικά με το αρμενικό ολοκαύτωμα. Ωστόσο, το αρμενικό κοινοβούλιο αρνήθηκε να επικυρώσει τη συμφωνία. Ακόμα ένα χαστούκι «κατά πρόσωπο» για την Τουρκία.
Παιδιά για σκεφτείτε λίγο τι εξευτελισμός ήταν κι αυτός για το φιλαράκι του ΓΑΠα .
Φωτογραφία στο διαδίκτυο :
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/d/dc/Izno01.gif

δ) Η Τουρκία ήταν ο πιο σημαντικός σύμμαχος του Μουαμάρ Καντάφι στα χρόνια πριν από «την λεγομένη Λιβυκή εξέγερση ». Τουρκικές εταιρείες επένδυσαν δισεκατομμύρια στην πλούσια σε πετρέλαιο Λιβύη. Ως εκ τούτου, όταν η εξέγερση ξεκίνησε η Τουρκία προσπάθησε να το έχει καλά και με τους δύο : - από τη μία πλευρά προσπάθησε να αποτρέψει μια επιχείρηση του ΝΑΤΟ εναντίον Καντάφι και τους υποστηρικτές του , αλλά από την άλλη πλευρά, καταδίκασε τις δολοφονίες αμάχων. Ωστόσο, τα μέλη του ΝΑΤΟ και ο ΟΗΕ αγνόησαν «επιδεικτικά» την ένσταση της Τουρκίας ως γειτνιάζουσα περιφερειακή δύναμη του ΝΑΤΟ και ξεκίνησαν μια εναέρια δολοφονική επίθεση κατά του Λιβυκού λαού – κυρίως κατά των άμαχων - που προκάλεσε ανατροπή του Καντάφι.
Φωτογραφία στο διαδίκτυο :
http://www.outraspalavras.net/files/2011/03/Tomahawk-launch-on-Libyan-Military-Installations-650x3932.jpg

Ανώνυμος είπε...

b
ε) Το 2009, η Τουρκία αναθερμαίνει τους δεσμούς της με το Ιράν, όμως πρόσφατα η σχέση αυτή έχει παγώσει . Οι σιίτες αγιατολάχ στην Τεχεράνη συνειδητοποίησαν πόσο κερδίζουν οι Σουνίτες της Τουρκίας από τις εμπορικές σχέσεις με το Ιράν. Τώρα επίσης βλέπουν πλέον την Άγκυρα ως ένα επικίνδυνο αντίπαλο και απειλή για την περιφερειακή ηγεμονία , που το Ιράν προσπαθεί να εξασφαλίσει. Τους τελευταίους δύο μήνες, η δυσαρέσκεια της Τεχεράνης μετατράπηκε σε οργή, χάρη στην εχθρική, πατερναλιστική και αλαζονική στάση του Ερντογάν απέναντι στο καθεστώς του Ασαντ στη Συρία, τον σημαντικότερο στρατηγικό σύμμαχο του Ιράν στην περιοχή . Το Ιράν εξαγριώθηκε επίσης από την κατάσχεση μιας αποστολής όπλων , που Τεχεράνη προσπάθησε να μεταφέρει στη Συρία, μέσω του τουρκικού εναέριου χώρου.

ζ) Στο παλαιστινιακό μέτωπο , οι ηγέτες της Τουρκίας απέτυχαν πριν από μερικές εβδομάδες στην προώθηση της διαδικασίας συμφιλίωσης μεταξύ της Χαμάς και της Φατάχ.
Ο Αμπάς και ο Μασχάαλ ήρθαν στην Κωνσταντινούπολη, αλλά οι Τούρκοι απέτυχαν να οργανώσουν ακόμη και μια συνάντηση μεταξύ τους. Δεν υπήρχε ουδείς απολύτως διάλογος με βάση τις τουρκικές προτάσεις. ( μα πως είναι δυνατόν να γίνουν τέτοια πράγματα , όταν ακόμη και η σημαία των Παλαιστινίων δεν είναι άλλη από την σημαία των επαναστατημένων αράβων κατά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας ( Παιδιά απόψε όλοι στα βίντεο κλαμπ για τον «Λόρενς της Αραβίας »)

Φωτογραφία στο διαδίκτυο :
http://3.bp.blogspot.com/_I4L7d3QLoyQ/TU-q44hiJkI/AAAAAAAABxo/OgTWzi8Za08/s400/georgakis-of-arabia.jpg

Ε ΜΑΣΤΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΗΚΕΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ #@^>*@ ΒΑΛΕ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ
Φωτογραφία στο διαδίκτυο :
http://www.tvzapping.gr/userfiles/73274b5c-a96f-4093-8c58-b41e67a129f9/LAWRENCE_-OF_-ARABIA_1.gif

η) Η πιο κολοσσιαία αποτυχία της τουρκικής πολιτικής , έχει να κάνει με τους δεσμούς της με τη Συρία. Η Τουρκία απειλεί , ο Ασαντ την αγνοεί, αλλά η Άγκυρα δεν κάνει τίποτα.
Δεν επέβαλε ακόμη και τις επίπονες αλλά αποτελεσματικές οικονομικές κυρώσεις στη Συρία, παρά το γεγονός ότι το καθεστώς των Αλεβιτων- σιιτών του Ασαντ , κατασφάζει σουνίτες Συρίους, φυσικούς σύμμαχους της Τουρκίας.

Δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να σημειώσουμε εδώ τις διπλωματικές αποτυχίες της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια στο περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο . Αλλά γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί είναι ένα μεγάλο, ισχυρό και οικονομικά επιτυχές κράτος , αποτυγχάνει να μεταφράσει αυτές τις ιδιότητες του ώστε να γίνει ένα σημαντικό περιφερειακό στοιχείο;

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα μπορεί να συνοψιστεί σε τρεις λέξεις: Η έλλειψη αξιοπιστίας. Η Τουρκία υπό την ηγεσία του Ερντογάν δεν είναι ούτε ένας αξιόπιστος σύμμαχος ούτε καν ένας αξιόπιστος αντίπαλος.

Ανώνυμος είπε...

c
Όσον αφορά την αξιοπιστία έναντι των αντιπάλων της , τα τρέχοντα γεγονότα στην αρένα Συρίας-Τουρκίας μιλούν από μόνα τους. Η έλλειψη αξιοπιστία της κυβέρνησης Ερντογάν φαίνεται και από τις συνεχείς τουρκικές προσπάθειες ώστε να θέλουν να τα έχουν όλα και να μεταπηδούν από τη μία πολιτική θέση στην επόμενη , με βάση τα βραχυπρόθεσμα συμφέροντα .

Επιπλέον, θα πρέπει να σημειώσουμε το στυλ της τουρκικής πολιτικής με επικεφαλής τον Ερντογάν. Αντί της συγκράτησης και ορθής κρίση, όπως θα περίμενε κανείς από τον ηγέτη μιας μεγάλης δύναμης, Ο παθιασμένος για μεγαλεία , «μικρός» Ερντογάν , με περίσσιο ζήλο απειλεί όλες τις γειτονικές του χώρες , σαν να ήταν ο αλβανός κακοποιός της γειτονιά.
Ο Ερντογάν μετά την Ελλάδα και την Κύπρο μας , τώρα κάνει ακραίες δηλώσεις εναντία στο κράτος του Ισραήλ , την στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι δεν έχει καμία στρατιωτική ή πολιτική δυνατότητα να πραγματοποιήσει και να εφαρμόσει όλα αυτά που επιθυμήσει.
Φωτογραφία στο διαδίκτυο :
http://3.bp.blogspot.com/_CswEfc9aGOU/RxeoIveDbhI/AAAAAAAAEpY/R63vtIanlmM/s320/bullshit_protector_large.jpg

Απλώς ο Ερντογάν αργεί να συνειδητοποιήσει τη ζημία των πράξεων του , οπότε αργότερα ως ανατολίτης προσπαθεί να την ελαχιστοποιήσει , γελοιοποιούμενος έτι περισσότερο .

θ) "Παρά ... τα παραμύθια της Χαλιμάς ότι η χώρα των «μεμετιδων» αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς στην οικονομία …." ( ! ) "Δημοσιεύματα για τους εντυπωσιακούς ρυθμούς της Άγκυρας στην αύξηση του ΑΕΠ κατά 11 τοις εκατό που όμως είναι τεχνητοί μέσω πιστωτικού out-of- έλεγχου που αντλείται από την κεντρική τράπεζα της ώστε να δημιουργήσει μια βραχυπρόθεσμη φούσκα. Στην πραγματικότητα, η Τουρκία βαίνει με ταχεία ολίσθηση σε μια βαθιά οικονομική ύφεση. Το Έλλειμμα δε των τρεχουσών συναλλαγών της έχει φτάσει σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με εκείνα της κρίση στην Ελλάδα και την Πορτογαλία και το νόμισμά της αντιμετωπίζει υποτίμηση. "

ΤΕΛΟΣ From HEIL GAP ( or mind the GAP )
Φωτογραφία στο διαδίκτυο :

http://3.bp.blogspot.com/-2O7Bx1sfqSA/Tk986JtNHkI/AAAAAAAAA-w/GiTtjFAawyE/s400/izno-thumb-large.jpg

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
http://eastlarissarotaryclub.wordpress.com/

Ανώνυμος είπε...

μάλλον είναι από το HEIL ISRAEL

Ανώνυμος είπε...

Ο ΛΗΜΠΕΡΜΑΝ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΑ @ΡΧΙΔΙ@
ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΥΤΣΑ