Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Eρντογάν: "δεν αναγνωρίζουμε την ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ, το Ναυτικό μας θα βρεθεί εκεί"



MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ - Ξεκάθαρη απειλή σε Ισραήλ και Κύπρο εξαπέλυσε ο Ερντογάν για την έκταση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης τους δείχνοντας ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει ακόμη και το Ναυτικό για να δείξει πως θα εμποδίσει τις υποθαλάσσιες έρευνες. Ουσιαστικός στόχος της Τουρκίας είναι η συμφωνία της Κύπρου με το Ισραήλ για την ΑΟΖ «Το Ισραήλ κατα τη δική του άποψη άρχισε να ανακοινώνει τη δική του ΑΟΖ όμως θα δει πως ποτέ δεν... θα έχει αυτό το δικαίωμα. Διότι και η Τουρκία έχει δικαίωμα στην ΑΟΖ εκεί, ως εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο.

Έχουν γίνει τα απαραίτητα βήματα της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» και η Τουρκία χάρη στα βήματα αυτά, θα δείξει την αποφασιστικότητα της στο θέμα αυτό και θα εξασφαλίσει συνέχεια την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στην περιοχή.» δήλωσε ο Ερντογάν.
Ο τούρκος πρωθυπουργός στη μπερδεμένη αυτή δήλωση του ουσιαστικά ανακοίνωσε ότι η Τουρκία διεκδικεί μερίδιο από την ΑΟΖ της Κύπρου και απειλεί με συνεχόμενη παρουσία του τουρκικού Ναυτικού στις περιοχές όπου θα γίνουν οι υποθαλάσσιες έρευνες. Το «θερμό επεισόδιο» στην Ανατολική Μεσόγειεο πλησιάζει όλο και περισσότερο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οσοι ενοχολούνται από τα λόγια των Αγίων Γερόντων της Ορθοδοξίας μας, παρακαλούνται να αγνοήσουν το σχόλιο...

http://www.youtube.com/watch?v=xsJYLaMv8mc

http://www.pentapostagma.gr/2011/01/blog-post_9492.html

Ανώνυμος είπε...

re mipos exoume enan polemo metaxi ton 12 filwn tou israel???poli mperdema h istoria