Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Σκόπια: Πρώτα συγχαρητήρια από την Ελλάδα: Ο Ψωμιάδης συνεχάρη τον Γκρούεφσκι




Σεπτέμβριος 8, 2011.
Τα πρώτα συγχαρητήρια έφθασαν από την Ελλάδα. Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης συνεχάρη τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι για την επέτειο των 20 ετών της ανεξαρτησίας της.... χώρας.

«Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την εικοστή επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας σας και εύχομαι μια γρήγορη ανάπτυξη στη χώρα σας για την ευημερία των πολιτών στο πλαίσιο της καλής γειτονίας, αμοιβαίου σεβασμού και συνεργασίας των δύο λαών μας», γράφει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Προσθέτει, ακόμη, ότι πολύ περισσότερα είναι τα πράγματα που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν και πιστεύει ότι η συνεργασία μπορεί να δημιουργήσει μια ισχυρή συμμαχία που θα βοηθήσει τη χώρα μας για την ταχεία είσοδο στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Επεξηγεί ότι πολλοί από τους ξένους επενδυτές στην πΓΔΜ είναι ελληνικές εταιρείες και αυτό, σύμφωνα με τον Ψωμιάδη, αποδεικνύει ότι η Ελλάδα δεν είναι εχθρός και ότι η ελληνικές κόκκινες γραμμές αποδεικνύουν, επίσης,  ότι η Αθήνα  έχει μια λύση. 

Ωστόσο διευκρινίζει ότι είναι απαράδεκτη η παραποίηση και ιδιοποίηση της ιστορίας με μνημεία του Αλεξάνδρου και του Φιλίππου, μιλώντας για ‘Μακεδονία του Αιγαίου’ και ‘μακεδονική μειονότητα’ στην Ελλάδα και ότι αυτά αποτελούν μια πρόκληση που δεν οδηγούν πουθενά.
«Είμαστε άνθρωποι της ίδιας θρησκείας, οι δύο λαοί μπορούν και πρέπει να ξεπεράσουν τις δυσκολίες για να χτίσουμε όλοι μαζί το μέλλον μέσα από μια προοπτική συνεργασίας, εταιρικής σχέσης και σεβασμού», προσθέτει ο Ψωμιάδης.

Η επιστολή, σύμφωνα με πληροφορίες που λαμβάνονται από το ‘Κανάλ 5’, η σκοπιανή κυβέρνηση, ακόμη, δεν την έχει λάβει. Το γραφείο του Ψωμιάδη, ωστόσο, μας πληροφόρησε ότι η επιστολή παραδόθηκε σήμερα το πρωί στο σκοπιανό προξενείο στη Θεσσαλονίκη και από εκεί – λόγω της αργίας- αύριο πιθανό θα σταλεί στον πρωθυπουργό.
--
Πηγή: Канал 5

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο ψωμιάδης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ περιφερειάρχης πλέον και δεν εκπροσωπεί κανέναν!

είναι έκπτωτος και θα παραμείνει για τις λαμογιές που έκανε.

αν έστειλε συγχαρητήρια στον Γρουέφσκι το έκανε ως πολίτης, όπως και άλλοι Έλληνες πολίτες μπορεί να έκαναν.

Ανώνυμος είπε...

12.42 ΜΑΖΙ ΣΟΥ , ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΙΝΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

αα ρε ζορο..και σε ειχα για πιο σοβαρο πολιτικο...

ΕΛΛΑΝΙΟΣ13 είπε...

Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΡΟΤΑΡΥ ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑ!!!!ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ!!!!ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

γαμω το σοϊ του ολο παλιολαμογιο του κερατα!!!