Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Debkafiles: “Έρχεται πόλεμος. Η Τουρκία, χειρότερη από το Ιράν”!


Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν αυτή την εβδομάδα κάνει βήματα προς μια ένοπλη σύγκρουση με το Ισραήλ , όχι για το παλαιστινιακό ζήτημα, αλλά επειδή εποφθαλμιά τις πηγές φυσικού αερίου και πετρελαίου της ανατολικής Μεσογείου, απέναντι από τις ακτές του Ισραήλ.

Την Πέμπτη το βράδυ, ανακοίνωσε ότι τουρκικά πολεμικά πλοία θα συνοδεύσουν οποιοδήποτε τουρκικό σκάφος μεταφέρει βοήθεια για τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας. Στην ομιλία του στην τηλεόραση του Αλ Τζαζίρα, ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε επίσης ότι έχει λάβει μέτρα για “να σταματήσει το Ισραήλ από την μονομερή εκμετάλλευση των φυσικών πόρων στην ανατολική Μεσόγειο».

Δεν είπε τι μέτρα έχει λάβει.

Αν τουρκικά πλοία παραβιάσουν τον ισραηλινό ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, ο Ερντογάν θα γίνει ο πρώτος μουσουλμάνος ηγέτης που θα ξεκινήσει στρατιωτική δράση στην παλαιστινιακή υπόθεση… Σ΄ αυτή τη περίπτωση ακόμα και το Ιράν θα τεθεί σε δεύτερη μοίρα αφού ποτέ κανείς δεν τόλμησε να προκαλέσει το Ισραήλ τον τρόπο που η Τουρκία το έχει κάνει.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός έχει την πεποίθηση ότι οι αραβικές δυνάμεις, η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία, οι οποίες παρακολουθούν τους ελιγμούς του με βαθιά καχυποψία,δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να “παίξουν μπάλα” μαζί του τώρα που έχει αντιμετωπίσει το Ισραήλ.

Ο Ερντογάν σχεδιάζει να στείλει πολεμικά πλοία του στη περιοχή για δύο αποστολές:

1. Για να διασπάσει το μικρό αριθμητικά ναυτικό του Ισραήλ σε δύο μέτωπα – ένα για τη διατήρηση του εμπάργκο κατά της Γάζας και ένα για τη διαφύλαξη του φυσικού αερίου και τις εξέδρες άντλησης πετρελαίου απέναντι από τις ακτές του.

2. Για να “τρομάξει” το Ισραήλ με τον πλήρη ή μερικό αποκλεισμό του από την ανοικτή θαλάσσα και την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα να το αποκλείσει από την ενέργεια και από σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Στρατιωτικές πηγές του DEBKAfile αναφέρουν ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να βάλει στη γωνία το Ισραήλ ακόμη και με μια αναπόφευκτη στρατιωτική αντιπαράθεση, η οποία θα συμβεί πολύ πιο σύντομα απ΄ όσο πιστεύουν Ισραηλινοί πολιτικοί και στρατιωτικοί.

Ο χαμένος Ερντογάν

Ο Ερντογάν οδηγείται σ΄ αυτή τη πολιτική υψηλότατου ρίσκου έχοντας ήδη υποστεί ήττα στη Λιβύη, όπου η Άγκυρα επένδυσε μεγάλα ποσά για την υποστήριξη των ανταρτών. Από την Άγκυρα, ο Τούρκος πρωθυπουργός παρακολουθεί την κατανομή του πετρελαίου της Λιβύης, ανάμεσα στις δυτικές δυνάμεις και το Κατάρ. Η Τουρκία έμεινε πίσω.

Ο στόχος του να βάλει χέρι στα αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στην ανατολική Μεσόγειο, δεν έχει να κάνει μόνο με το Ισραήλ, αλλά και με την Ελλάδα η οποία έχει πλέον στενούς στρατιωτικούς δεσμούς με το Ισραήλ.

Όσο για την Ουάσιγκτον, ο Ερντογάν υπολογίζει για την υποστήριξη του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα σε μια στρατιωτική σύγκρουση με το Ισραήλ. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ είναι λιγότερο βέβαιοι για την υποστήριξη των ΗΠΑ.
Πηγη 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Τουρκία, καλώς κάνει τον νταή στην περιοχή αφού κανείς (από τους άμεσα εμπλεκόμενους) δεν πρόκειται να την κοντράρει. Ποιοι είναι οι άμεσα εμπλεκόμενοι; Το Ισραήλ και κατ' επέκταση οι Ηνωμένες Πολιτείες. Ας μην τρέφουμε αυταπάτες ότι δήθεν το Ισραήλ είναι με το μέρος μας και ότι δήθεν θα συμπαρασταθεί στην Κύπρο και σε εμάς σε ενδεχόμενο σύρραξης διότι απλά δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο. Τους θεατρινισμούς για τις δήθεν κακές μεταξύ τους σχέσεις, ας τους πιστεύουν οι χαζοί...

Ανώνυμος είπε...

Το παιχνιδι που παιζεται δε το ξερει κανεις.Πρεπει να ειμαστε ετοιμοι για ολα αδελφια.Μη μασατε τιποτα.Και κατι ακομα, εγω δε νιωθω συμμαχος με κανεναν ξυπνατε

Ανώνυμος είπε...

Παραμαγαζο της Μοσαντ ειναι το DEBKA. Προσοχή στην εξαπατηση. Ξερετε τι σκεφτομαι, μπας και μας βαλουν σε καμια περιπετεια με τους Τουρκους οι Εβραιοι και το φυσαμε και δεν κρυωνει. Ο διεθνης παραγων ειναι εις βαρος μας, η 5η φαλαγγα μεσα μας και δεν υπαρχει και σαλιο.....

ΑΖ

Ανώνυμος είπε...

φωναζει ο κλεφτης για να φοβηθει ο νοικοκυρης... την ελλαδα παει να '' ψαρωσει '' και οχι το πανισχυρο ισραηλ .

Σαλονικιος είπε...

Θα φανε καλα σε λιγο αν νομιζουν οτι οι ελληνες κοιμουνται! Εχουμαι σχεδων το ειδειο σε εισχυη Ναυτικο και πολυ καλυτερο, αλλα και η Αεροπορια μας ειναι πολυ πιο καλη απο αφτην που διαθετουν οι γειτονες! Το επομενο καλο ειναι οτι οι Ελληνες Βλεπουν καθε κηνιση που κανουν οι γειτονες μας μεσο Δορυφορου που αφτοι δεν μπορουν ακομα παρα σε περιπου κανα 2-3 χρονια αργοτερα! Τα Νησια μας εχουν ειδη Πυραβλους και αλλα διαφορα καλα πραγματα ωστε να μην ειναι εφκολα σε κανεναν να εισελθη χωρις προβλημα ωσπου να ερθη μεγαλυτερη Βοηθεια.