Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Όταν ο Ανδρέας μπινελίκωνε τον Πάγκαλο και παρέδιδε μαθήματα διαπραγμάτευσης…



http://olympiada.files.wordpress.com/2011/09/06.jpg?w=400&h=300Δουβίνο, 1985.
Σύνοδος κορυφής των ηγετών της ΕΟΚ.
Ο Ανδρέας στα ντουζένια του. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, υφ. ΥΠΕΞ.
Η συνάντηση ήταν πραγματικά εξαιρετικής σημασίας αφού το θέμα ήταν τα περιβόητα πακέτα Ντελορ και η διασπορά τους. Η μάχη ξεκινούσε στις 10 το βράδυ. Έξω από την αίθουσα, στεκόταν ο πλέον αμφιλεγόμενος ηγέτης της ....
μεταπολίτευσης. Και λέμε “αμφιλεγόμενος” διότι οι διάδοχοι του θα κοντράρονται εις το διηνεκές της ιστορίας για το ποιός θα κατακτήσει τον πάτο της πολιτικής αχρειότητας.

Εμφανίζεται λοιπόν ο Πάγκαλος. Με την χαρακτηριστική κοιλιά του να προεξέχει. Τα κουμπιά του πουκαμίσου του έδιναν την επική μάχη για να κρατηθούν στις αγαπημένες τους κουμπότρυπες, όπως η μικρασιάτισα μάνα κρατούσε την κόρη της για να μην πέσει στα χέρια του Τσέτη.
Ακριβώς στο μέρος της κοιλιάς, υπήρχαν δύο κηλίδες μεγάλου μεγέθους, που θύμιζαν σχηματική απεικόνιση μαύρης τρύπας στο σκηνικό του αξέχαστου σήριαλ “Γκαλάκτικα”…
Ήταν κηλίδες απο λάδι. Όσοι έχουν μεγάλη κοιλιά, θα μπορούσαν να καταλάβουν το δράμα του Θόδωρου. Όταν τρως, αναγκαστικά αυτή η άτιμη απόσταση που σε χωρίζει από το τραπέζι, κάνει την κοιλιά συλλέκτη όλων των υγρών που θα δραπετεύσουν από το κουτάλι κατά την δύσκολη αυτή διαδρομή τραπέζι – στόμα.
-Πάλι έτρωγες ρε; Αναφώνησε ο Ανδρέας μόλις τον είδε…
-Μα αφού πείνασα πρόεδρε, τι να κάνω; Απάντησε ο Θόδωρος, ενώ τα μεγάλα του μάτια θύμιζαν την θλίψη του κουταβιού που σε κοιτά από την βιτρίνα του pet shop εκλιπαρώντας για στοργή και ανθρωπιά…
-Και έτσι θα έρθεις ρε μέσα;; Εξερράγει ο Ανδρέας. Με λαδωμένο πουκάμισο, να μας κάνεις ρεζίλι διεθνώς; Τσακίσου να πας να αλλάξεις τώρα!
Η συνάντηση ξεκίνησε, οι πόρτες έκλεισαν, και οι δημοσιογράφοι περίμεναν τα αποτελέσματα.
Συνήθως οι σύνοδοι δεν κρατούσαν πάνω από δύο ώρες, αφού τα θέματα είχαν λυθεί ήδη από τις “γνωστές επιτροπές” και τους “λομπίστες” που εκμεταλλεύονται άβγαλτα παιδιά που από την Ελληνική περιφέρεια βρίσκονταν στα Ευρωπαϊκά σαλόνια. Όπως τον Αλέκο, την Μαριέτα, την Έλσα κ.α.
Οι ώρες όμως περνούσαν. Και όσο περνούσαν, άρχισαν τα σούσουρα. “Κάτι πολύ σοβαρό πρέπει να συμβαίνει”, έλεγαν οι δημοσιογράφοι και η ανησυχία μεγάλωνε όταν οι δείκτες πάτησαν τις μικρές ώρες.
Γύρω στις 5 το πρωΐ (!!), οι πόρτες επιτέλους άνοιξαν. Άρχισαν να βγαίνουν από μέσα οι ηγέτες και οι υποτακτικοί σαν να έπαιζαν στην ταινία του Ρομέρο “η νύχτα των ζωντανών – νεκρών”.
Ξεπροβάλλει και ο Ανδρέας, με ύφος πρασινοφρουρού της Αχαΐας, που μόλις διορίστηκε. Ανάβει την πίπα του και όλοι πέφτουν πάνω του γεμάτοι αγωνία.
-Δύο τζούρες είναι ότι καλύτερο μετά την “πράξη”, τους είπε χαμογελώντας.
-Μα τι έγινε εκεί μέσα πρόεδρε; Ρώτησαν οι δημοσιογράφοι.
Τι είχε συμβεί; Οι ηγέτες είχαν αποφασίσει να εξαιρεθεί η Ελλάδα από τα πακέτα Ντελόρ, ενώ αντίθετα να συμπεριληφθούν η Ισπανία και η Πορτογαλία!!
Ο Παπανδρέου λοιπόν που ήξερε τι είχε αποφασισθεί στα σαλόνια, Είχε συντάξει ήδη βέτο, χωρίς να το πει σε κανέναν…
Όταν λοιπόν ανακοινώθηκε η απόφαση, ο σαρδανάπαλος ηγέτης ανέμισε το χαρτί πάνω στο τραπέζι, ρωτώντας τους υπολοίπους εάν ξέρουν τι γράφει. Μόλις τους είπε την μαγική λέξη, πάνιασαν!
Επί 5 ώρες, προσπαθούσαν να τον μεταπείσουν. Αυτός, με την εκφραστικότητα κέρινου ομοιώματος, είπε μόνο “Ή και στην Ελλάδα ή κανένας”.
Πέντε ολόκληρες ώρες, είχαν γίνει σβούρες. Φανταστείτε, τι βαλίτσες είχαν προηγηθεί από τους “λομπίστες”, που ξεστομούσαν ότι πιό πρόστυχο είχαν ακούσει στις βιντεοκασέτες με τις Γερμανικές (αντι)ερωτικές ταινίες, όπου ο πιό γλυκομίητος γαύγιζε σαν τον οικονομικό μετανάστη που επετέθει στον Πεταλωτή.
Στο τέλος, υπέκυψαν και η Ελλάδα πήρε τα Ντελόρ. Που βέβαια, κατέληξαν σε χέρια πρασινοφρουρών και νταβατζήδων που σαν τις κατσαρίδες, επιβίωσαν και επιβιώνουν δεκαετίες μετά το Ωνάσειο.
Δίδαγμα;
1. Οι μάχες κερδίζονται από τους αποφασισμένους ηγέτες και όχι τους φοβικούς λογιστές.
2. Δεν χρειαζόμαστε όμως ηγέτες που να κερδίζουν μάχες προς όφελος της κάστας και όχι του συνόλου.
3. Ο Πάγκαλος πρέπει άμεσα να αρχίσει διαφημιστική εκστρατεία για την ενίσχυση του Τουρκικού τουρισμού, μήπως και ο Ελληνικός δει άσπρη μέρα.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αμερικανόδουλε Αντρέα τσάκισες την Ελλάδα την δεκατία του 80 και δεν πλήρωσες,πασοκοποίησες ένα μεγάλο μέρος του ελληνισμού με την κουλτούρα του ρουσφετιού,του ωχαδερφισμού,με το Τσοβόλα δώστα όλα,καταχρέωσες την χώρα με τον υπερδανεισμό.κατέστρεψες και άλωσες την αγροτιά,έφερες τους πρασινοφρουρούς στον πουλημένο συνδικαλισμό, υποβάθμισες το πνευματικό επίπεδο και την σκέψη του έλληνα και ακόμα και νεκρός συνεχίζεις το έργο σου με τον προδότη γιό σου

ΠΑΣΟΚ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Τα λεφτά αυτά πήγαν στο πράσινο παρακράτος. ΌΛΑ. Υποτίθεται ότι δινόταν για να φτιάξει η Ελλάδα υποδομές σαν αυτές που πήγαιναν αργότερα και έβλεπαν οι νεοέλληνες ,ειδικά εκείνοι οι αμόρφωτοι πρασινοφρουροί, στο εξωτερικό και μετά κόρδιζαν για το τι είδαν έξω !!! Τα άλλα κράτη σεβάστηκαν τα λεφτά που πήραν όμως εδώ έγινε της κοκομοίρας

Άλλοι είχαν την πρωτοβουλία απλά ο κοπριδοΠαπανδρέου(και όχι η Ελλάδα) έφαγε από αυτά για τα οποία άλλοι μερίμνησαν.

Χάρη σε συστηματική πίεση από τον Ισπανό πρωθυπουργό Φελίπε Γκονζάλεζ αλλά και το πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Ντελόρ, αποφασίστηκε πως οι τέσσερις αυτές χώρες θα λαμβάνουν συγκεκριμένα ποσά για την οικονομική και κοινωνική συνοχή της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

Έτσι δημιουργήθηκε το 1987 το πρώτο πακέτο Ντελόρ.

Η Γερμανία που θα σήκωνε το μεγαλύτερο βάρος του λογαριασμού δέχτηκε το 1987 να το κάνει κυρίως λόγο της επιθυμίας του Γερμανού Καγκελάριου Χέλμουτ Κολ να προχωρήσει η κοινότητα γρήγορα προς την ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς.

Το δεύτερο πακέτο Ντελόρ, το 1992 ήταν παρόμοιο, με τη μόνη διαφορά πως η Γερμανία δέχτηκε να πληρώσει πάλι το κοινοτικό λογαριασμό επειδή οι ευρωπαίοι ηγέτες δέχτηκαν χωρίς αντιρρήσεις τη Γερμανική επανένωση.


Ανδρέας Παπανδρέου : διέλυσε την Ελλάδα κυρίως ηθικά. Το χαρακτηριστικότερο εκείνης της μαύρης εποχής ήταν που είχε βάλει όλους τους γαμημένους δασκάλους(πασόκους και αριστερά) να μαζέψουν με τα παιδιά τα πολεμικά τους παιχνίδια και να καίνε στις αυλές των σχολείων!!!
Χαρακτηριστική φωτογραφία είχε ο Ελεύθερος Τύπος τότε με χαμογελαστούς δασκάλους να έχουν φτιάξει σωρό από ψεύτικα όπλα,στρατιωτάκια,τανκς κλπ και να τα καίνε σε αυλή σχολείου ! Προσπάθησε να πουστέψει τα Ελληνόπουλα ο τρισκατάρατος.

Ετεός

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ 8:29!Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ...

Ανώνυμος είπε...

Πλάκα μας κάνετε εσείς στο Αντι; Πού έκανε τα δήθεν νταηλίκια με τους τούρκους ενώ ποτέ δεν είχε τα άντερα να κάνει έρευνες για υδατάνθρακες και να αυξήσει στα 12 ναυτικά μίλια; Βενιζέλους, Πάγκαλους, Καραμανλήδες, Μητσοτάκηδες, και τους αριστερούς δωσίλογους ηγέτες της Αριστεράς,κρέμασμα ακόμα και σε αυτούς που έχουν πεθάνει. Να δώσουμε τα κόκκαλα τους στα σκυλιά. ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, έχεται η ώρα σας για λαικά δικαστήρια.

Ανώνυμος είπε...

TA ΠΙΣΤΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ ΤΑ ΕΚΑΨΕ Ο ΕΒΕΡΤ ΟΤΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Καλό παιδί και ο Αντρέας!Αυτός τα έκανε όλα!Και το χειρότερο όλων έκανε το γιο του τον μοναδικό Γεώργιο jefrey!

Ανώνυμος είπε...

Αναφέρομαι στον τίτλο του άρθρου και εκείνο που έχω να πω είναι ότι αυτό το κνώδαλο, το μόνο μάθημα που παρέδωσε ήταν αυτό της ρεμούλας, της ρουφιανιάς, και της καταστροφής εν γένει κάθε αξίας και αξιοπρέπειας.