Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Μιχάλης Ιγνατίου: Αγριεύει το σκηνικό στην Αν. Μεσόγειο


Δεν θα είναι αυταπάτη αν ο διπλωματικός πόλεμος μεταξύ Τουρκίας – Ισραήλ γίνει πραγματικός.
Είναι η πρώτη φορά από το 1980 που το Ισραήλ είναι απομονωμένο, με μόνη διέξοδο την Κύπρο, με την οποία προχώρησε σε στρατηγική
συμμαχία, αλλά και την Ελλάδα. Η οξύτατη οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα δεν επιτρέπει την ενασχόλησή μας με άλλα θέματα, που αφορούν τη γειτονιά μας αλλά και την ίδια τη χώρα μας, καθώς θα επηρεάσουν εξελίξεις που έχουν άμεση σχέση με το Αιγαίο και την Κύπρο.

Η διπλωματική σύγκρουση μέχρις εσχάτων, όπως εξελίσσεται, μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ φαίνεται πως όχι μόνο δεν θα τερματιστεί, όπως προσπαθούσε και ήλπιζε η κ. Χίλαρι Κλίντον, αλλά σε αυτήν θα αναμειχθούν και άλλες μουσουλμανικές χώρες. Ηδη από την Παρασκευή το βράδυ κυκλοφορούσαν ευρύτατα φήμες στην Ουάσιγκτον ότι το παράδειγμα της Τουρκίας, που απέσυρε τον πρέσβη της από το Τελ Αβίβ, θα ακολουθήσει και η Αίγυπτος, η οποία βρίσκεται σε διαρκή κρίση τις τελευταίες εβδομάδες με το Ισραήλ.

Είναι η πρώτη φορά από το 1980, όταν με πάτρωνα την Ουάσιγκτον η Τουρκία προχώρησε σε στρατηγική συμμαχία με το εβραϊκό κράτος, που το Ισραήλ είναι απομονωμένο. Η απόφαση του Ταγίπ Ερτογάν, πριν ακόμα από το επεισόδιο στο Mavi Marmara, να ταχθεί απέναντι στους Εβραίους έχει αλλάξει εντελώς τις ισορροπίες στην περιοχή.

Μόνη διέξοδο των Ισραηλινών αποτελεί η Κύπρος, με την οποία προχώρησαν σε στρατηγική συμμαχία, αλλά και η Ελλάδα, η οποία από το 2007 επιτρέπει τις ασκήσεις της ισραηλινής αεροπορίας μέσα στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Το μέγα ερώτημα που τίθεται είναι τι θα πράξει το Ισραήλ στην περίπτωση που η Τουρκία αποφασίσει να περικυκλώσει την περιοχή των γεωτρήσεων με δικά της πολεμικά πλοία ή ακόμα και να κτυπήσει στο οικόπεδο 12.

Δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες βέβαια. Αλλά στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα μεταξύ των πρώην συμμάχων, Τούρκων και Ισραηλινών, δεν θα είναι αυταπάτη αν ο διπλωματικός πόλεμος γίνει πραγματικός.

Οι Ισραηλινοί πιστεύουν ότι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Μεσογείου αποτελεί μάννα εξ ουρανού για τη χώρα τους. Και όπως ενημέρωσε ο Νετανιάχου τον πρόεδρο Ομπάμα, το Ισραήλ θα προστατεύσει τα συμφέροντά του στη Μεσόγειο με κάθε μέσο…

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ – Εφημερίδα: ΕΘΝΟΣ
Πηγη 

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο ερντογαν την εχει δει διαδοχος του αβδουλ χαμητ και θα φαει το κεφαλι του.........

Κλεομένης είπε...

Έχει δίκιο ο Ιγνατίου. Αλλά οι δικοί μας κοιμούνται όρθιοι ή κάνουν πως κοιμούνται. Και δυστυχώς όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν μιλάνε. Όλοι μούγκα.

Ανώνυμος είπε...

ιστορικη ευκαιρια για την ελλαδα αλλα με τον πρεζακια που χουμε για πρωθυπουργο θα κοιταμε σα χανοι τις εξελιξεις

Ανώνυμος είπε...

Αν θεωρήσουμε οτι το Ισραήλ είναι απομονωμένο,τότε δείξτε μου ένα γειτονικό μας κράτος που να είναι φιλικό απέναντί μας. Τι πρέπει να κάνουμε για αυτό? Πως θα διασφαλίσουμε την επιβίωσή μας σε περίπτωση σύρραξης? Προσοχή στους υπηκόους όμορων κρατών που ζουν στην πατρίδα μας και σε αυτούς που έρχονται ανεξέλεγκτα...

Κλεομένης είπε...

Στην πραγματικότητα η Τουρκία μάλλον για λόγους ψυχολογικούς έδιωξε τον πρέσβη, καθώς επίσης και για να δείξει πως δεν υπολογίζει το Ισραήλ. Στη διπλωματία όμως τυπικά αυτή η πράξη είναι η τελευταία πριν τον πόλεμο.
ΝΔ και ΛΑΟΣ τι κάνουν;

Ανώνυμος είπε...

ΝΔ και ΛΑΟΣ τι κάνουν(Ακονιζουν τα μαχαιροπηρουνα).

Ανώνυμος είπε...

Αποφασίστε τελικά όλοι με ποιον πρέπει να είμαστε. Από τη μια βρίζετε τους Τούρκους και από την άλλη βρίζετε τους Ισραηλινούς. Κοινώς όπου φυσάει ο άνεμος. Μια ζωή έτσι ήμασταν, δυστυχώς.

Ανώνυμος είπε...

Αντί το αληθινό και το δίκαιο να είναι το εθνικό, καταντήσανε μεγάλοι "πατριώτες" να υποστηρίζουν τη συνεργασία με τους σιωνιστές και τους αμερικανούς. Θα μας αξίζει ότι πάθουμε. Το υποτακτικό ξενόδουλο και δωσίλογο ελληνικό κράτος δυστυχώς θα πληρώσει. Και δυστυχώς γιατί όλα τα δεινά θα πέσουν στον ελληνικό λαό και όχι στην αστική τάξη που δεν έχει πατρίδα.

Ανώνυμος είπε...

οποιωσδηποτε ειναι εναντια των τουρκων θεωρειται "συμμαχος"!!!ειτε ειναι εβραιος ειτε μουσουλμανος...ειναι δεν ειναι εγκληματιες οι εβραιοι μας συμφερει αυτη τη στιγμη να τους εχουμε συμμαχους γιατι ισραηλ σημαινει αμερικη και αμερικη σημαινει παρτ αρχιδια μου τουρκια...λεμε τωρα...

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥΡΚΟΙ-ΜΟΓΓΟΛΟΙ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ..ΙΣΟΠΕΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΚΡΑΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

den xriazontai timpanokrousis ,episimos den prepi akomi na anakateftoume theli leptes epembasis,as perimenoume pos tha exelichthoun ta pragmata apla prepi na etimastoume gia olla.mpori abrio na teliosoun olla giafto prepi na kratisoume pro to paron apostasi,min xexnate pos i ameriki ston 2 pagosmio polemo epenewi meta apo xronia ta apotelesmata ta xeretai. o davutoglou einai alepou fenetai apo makria ,alla gia kathe alepou iparxi kai mia faka,emeis prepi na ftiaxoume tin faka.

Ανώνυμος είπε...

Παίδες άλλο το κράτος του Ισραήλ και άλλο οι Τραπεζίτες. Αυτοί που ζουν στο Ισραήλ είναι φυσιολογικοί άνθρωποι που θέλουν να έχουν μια πατρίδα. Επίσης πάνε φαντάροι ακόμα και οι γυναίκες. Προσωπικά είμαι υπερ της συνεργασίας.
Με ποιούς να συμμαχήσουμε δηλαδή; Με τους Ισλαμιστές; Απ' έξω να μείνουμε δεν γίνεται. Η Κύπρος για εμάς είναι σχετικά μακριά αλλά δίπλα στο Ισραήλ. Επίσης και το Ισραήλ δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Αν συμμαχήσει πάλι με την Τουρκία θα την γιγαντώσει ακόμα πιο πολύ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΑΓΚΕΣ....ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ....ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ....Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΗΣ....ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ.....ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ...ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ....ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ....ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ , ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ....

Ανώνυμος είπε...

Αυτή τη στιγμή τα Δυτικά συμφέροντα, κυρίως Εβραϊκά και Αμερικάνικα έχουν μοιράσει τη πίτα...
Εξ΄αρχής την είχαν μοιράσει!Όμως η Τουρκία είναι αχώρταγη...και έχει κάνει πολλά λάθη...!!!

Θυμάστε το Ινσιρλίκ;;;Αρνήθηκε να το δώσει στο δεύτερο πόλεμο του κόλπου...!!!Επίσης αρνείται να συμπράξει στα σχέδια της "Δύσης" και ζητάει συνεχώς!!!

Επιπλέον προσπαθεί να ηγηθεί όλου του Μουσουλμανικού κόσμου σε μια Ισλαμική Ένωση στην οποία και θα ηγείται...!!!Σε μια "Δύση" που ταυτίζει για τους λόγους της τη Τρομοκρατία με το Ισλάμ...όσο και εάν δε το λέει ευθαρσώς...η Τουρκία θέλει να το γιγαντώσει και επειπλέον να Ισλαμοποιήσει και την Ευρώπη...(Λάθρο-Τζαμιά-μειονότητες κ.λ.π.)!!!

Επίσης άλλο λάθος της ήταν η ανάπτυξη της οικονομίας της κυρίως με Ασιατικά κεφάλαια...!!!Έφερε έτσι "ποιό κοντά" τη Κίνα σε Η.Π.Α - Ευρώπη - Ρωσία...!!!

Προτρέχει στη Παγκόσμια σκακιέρα θέλοντας να ισχυροποιήσει τη θέση της σε βάρος όλων των άλλων "Συμμάχων", εμφανίζοντας στο προσκήνιο ίσως και τους πραγματικούς εξ' ανατολών αρχαίγονους συμμάχους της, μέσα από μια φαντασίωση περί Νεοοθωμανισμού και Ισλαμικής Ένωσης...!!!

Κατά βάσει επισπεύδει τη σύγκρουση...!!!
Σύγκρουση φαινομενικά "Θρησκειών" ουσιαστικά δε Δυνάμεων περίεργων και μιαρών...

Αυτό δηλωνει πανικό...και μόνο!!!
Προσπαθούν να επισπεύσουν "κάτι" και να το εμφανίσουν ως τον "Αρμαγεδώνα"...

ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ!!!

Αυτοί λοιπόν που της επέτρεψαν να θεωρείται Ισχυρή προς όφελος της Δύσης, δεν πρόκειται να ανεχτούν από την όποια Τουρκία να κάνει Αυτοκρατορία προς όφελος της Ανατολής...!!!

Ανώνυμος είπε...

O KAIROS KONTA ...PRETIMASTITE
DEN YPARXOYN ASTEIA PLEON
http://www.youtube.com/watch?v=n0b0pLHAzMM&list=FL0Vp-yDdoHB930Oo2puSbNQ&index=19&feature=plpp