Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Καμία εγγύηση για τις τραπεζικές καταθέσεις!



«Καμία εγγύηση δεν υπάρχει για τις ελληνικές καταθέσεις… αν το σύστημα καταρρεύσει οι καταθέτες δεν θα πάρουν τίποτα!» σε αυτή την παραδοχή – βόμβα προχώρησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης μιλώντας ενώπιον των μελών της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της... Βουλής.

Ο ίδιος βέβαια, στην συνέχεια και μετά από παρεμβάσεις βουλευτών που επιχείρησαν να «διορθώσουν» τον πολύπειρο οικονομικό παράγοντα ώστε να μην προκληθεί πανικός στην αγορά, ανασκεύασε μερικώς τις αρχικές του δηλώσεις.

Αναλυτικά, ο κ. Μωραϊτάκης είπε ότι «εάν υπάρξει πρόβλημα, εγώ ποτέ δεν το είπα επίσημα, σας το λεω τώρα για να το ξέρετε γιατί εδώ είστε η εθνική αντιπροσωπεία, εάν υπάρξει πρόβλημα, δεν θα πάρουν οι καταθέτες τίποτα και ας έχουν εγγυηθεί με 100.000 ευρώ. Αυτή είναι η αλήθεια».
Άμεσα, ο κ. Δημήτρης Κουσελάς, πρώην υφυπουργός Οικονομικών υπενθύμισε στον κ. Μωραϊτάκη ότι «οι ελληνικές τράπεζες και περισσότερο οι καταθέσεις των ελλήνων είναι διπλά εξασφαλισμένες. Η λειτουργία των ελληνικών τραπεζών είναι εγγυημένη και από το EFSF και πέρα από τα μέτρα που παίρνουμε εμείς εδώ σήμερα».

Η συγκεκριμένη παρέμβαση ανάγκασε τον πρόεδρο του ΣΜΕΧΑ να διευκρινίσει ότι «για τις καταθέσεις πράγματι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος σε αυτή την συγκυρία γιατί υπάρχουν αυτά τα 30 δισ. του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τα οποία θα βοηθήσουν. Εκείνο που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι θεωρητικά, οι καταθέσεις εγγυώνται από τοΤΕΚΕ, το οποίο είναι ανεπαρκές όταν το 80% των καταθέσεων κάθε τραπεζικού ιδρύματος βρίσκονται στην ίδια τράπεζα, που όταν χρεοκοπήσει θα πληρώσει, αυτό δεν ισχύει.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
http://eastlarissarotaryclub.wordpress.com/

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ Ο ΑΛΗΤΗΣ Ο Μωραϊτάκης ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΕ ΟΠΟΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΕ ΠΑΝΤΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΟΠΟΣ ΤΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΠΛΙΤ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΟΠΟΣ ΕΚΑΝΕ Η ΑΤΕ ΚΑΙ Η ΑΛΦΑ ΑΥΤΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΦΕΚΙΣΘΟΥΝ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Ανώνυμος είπε...

11.28 orea h malakia soy....

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει γελοιότερος τύπος από τον Μωραϊτάκη. Κάνει δηλώσεις για οτιδήποτε και μονιμως μεταφέρει ανακρίβειες και σαχλαμάρες. Βέβαια το πρόβλημα δεν είναι τι λέει αυτός - άλλωστε κανείς δεν του δίνει σημασία - αλλά ότι τον καλεί η Βουλή να καταθέσει ως εμπειρογνώμονας. Αλλά δυστυχώς αυτό δείχνει και το επίπεδο των βουλευτών.