Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ… «ΑΓΙΟΣ» ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ



eikonisma-1-naiΗ λεγόμενη «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία», επέτρεψε να τοιχογραφηθεί στον τρούλο εκκλησίας των Σκοπίων ο Μ. Αλέξανδρος ως «Χριστιανός Άγιος».
Στην εικόνα υπάρχει και ήλιος της Βεργίνας, σύμβολο των βασιλιάδων της αρχαίας Μακεδονίας. Ο «Γιώργος Εχέδωρος» βρήκε το δημοσίευμα σε...
βουλγαρική εφημερίδα.
Δεν είναι πάντως πρωτοφανής η απεικόνιση αρχαίων Ελλήνων σε χριστιανικούς ναούς, κυρίως των μεγάλων φιλοσόφων, αλλά υπάρχει και εικόνισμα σε ναό του Βοΐου, που αναπαριστά τον Αλέξανδρο νεκρό.
Η Εκκλησία το δέχθηκε αυτό, με την αιτιολογία ότι οι προ Χριστού ζήσαντες δεν είχαν γνώση της αλήθειας που έφερε ο Χριστός.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΑ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΞΗΝΕΥΕΙ??? ΕΔΩ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΠΛΑΤΩΝΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΛΗΣΙΕΣ, ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΛΕΝΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΤΙ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΩΝ 300 ΗΤΑΝ ΨΑΛΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ ΑΧΑΧΑΧ ΤΑ ΑΡΡΩΣΤΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΠΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ...

Ανώνυμος είπε...

10:31 Θυμισε μου πως λεγοταν εκεινος ο οποιος καταδικασθηκε σε θανατο με την κατηγορια οτι μιλαει για ΚΑΙΝΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ;(καινουριους θεους). Αμα σε χαλαει το γεγονος οτι πιστευαν στον ΕΝΑ ΘΕΟ ειναι δικο σου προβλημα, οχι των Ελληνων Χριστιανων.