Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ


Δραματική τροπή παίρνει το θεμα της ονομασίας της πΓΔΜ
Τα γεγονότα:
1. Χρονολογικά οι ελληνικές κυβερνήσεις θεωρούν ότι αντικείμενο διαπραγμάτευσης είναι μόνο το όνομα της χώρας
2. Οι κυβερνήσεις των σκοπιών απαιτούν να μην θιχτεί η ταυτότητα τους (γλώσσα, πολιτισμός, εθνικότητα)


3. Τα wikileaks διαρρέουν ότι ο πρωθυπουργός Παπανδρέου θα δεχόταν αμεσως «μακεδονική» εθνικότητα και γλώσσα σε αντάλλαγμα μιας «έναντι όλων» ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό http://tinyurl.com/3bxpvdo

4. Στον ΟΗΕ η γλώσσα των σκοπίων αναγράφεται ηδη ως «μακεδονική» και παρόλο που άλλαξε χάρη σε έναν πολίτη(εμένα) για 3 ημέρες ως γλώσσα της FUROM, επανηλθε με τοποθετηση και του ιδίου του Ban Ki Moon αφου το ΥΠΕΞ δεν εκανε τιποτα απολύτως για αυτό(χλιαρό διάβημα του Μητσιαλη). http://tinyurl.com/3c3vw8z  http://unterm.un.org/dgaacs/unterm.nsf/WebView/5DAA91633F2A4F8285256DC700440A6B?OpenDocument

5. Ενώ η εθνικότητα ήταν στα μητρώα του ΟΗΕ ως εθνικότητα “of the fortmer Yugoslavic Republic of Macedonia” αυτή άλλαξε στα Ισπανικά και Γαλλικά και προστέθηκε και το «Macedonian» Η αλλαγη στον ισότοπο του ΟΗΕ βρίσκεται στον δίπλα στο “Adjective / Nationality” στα Ισπανικά και τα Γαλλικά http://tinyurl.com/3b4w3yl  !

6.       Οι δηλώσεις Λαμπρινιδη ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ διαψευσει ότι η Ελλαδα δεν δεχεται «μακεδονική γλώσσα» http://tinyurl.com/3z6ukp5
7.       Ακούσε την συνέντευξη Νιμιτς που έδωσε εχθες στο “Kanal 5”streaming player (http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=79858)
Αναφερει επι λεξη σε ερωτηση του γνωστου για τις ενεργειες του κατά της Ελλαδος δημοσιογράφου Goran Momiroski  για το αν τα θέματα ταυτότητας αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης: «This is something that has been raised…that causes more confusion than clarity.The identity of the NATION of the people is NOT a question. The real question is the name in the ENGLISH language to be used in diplomatic and official discourse, so I don’t believe people should have any fears that identity will be negatively affected by a solution» 
 Με λιγα λογια:
Ονομα κρατους erga omnes ΜΟΝΟ στα αγγλικα:Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονιας;
Γλωσσα, εθνικοτητα , πολιτισμος: “Μακεδονικα”;
Πέτρος Πετράκης

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται".
Το χάσαμε το κοσμί πατριώτη...!
Το γα...ε οι Σκοπιανοί, οι Τούρκοι, οι Αλβανοί και... όποιος άλλος γουστάρει εδώ είναι. Περάστε κόσμε!!!!

Ανώνυμος είπε...

κρεμαλες οσο ειναι καιρος ακομα

East είπε...

Η ΜΟΝΗ και η καλύτερη λύση είναι να μετατρέψουμε το πρόβλημα σε πλεονέκτημα:

Η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορα, καλεί Σκοπιανούς για εργασία/σπουδές/τουρισμό/επιχειρήσεις, πάνε Έλληνες στα Σκόπια, γίνονται μικτοί γάμοι, οι Έλληνες επιχειρηματίες ελέγχουν την οικονομία των Σκοπίων, η Ελλάδα στηρίζει τα φιλελληνικά κόμματα, ανοίγουν Ελληνικά σχολεία, και η Ελλάδα ΑΦΟΜΟΙΩΝΕΙ τους Σκοπιανούς.

Στην αρχή τα Σκόπια γίνονται δορυφόρος της Ελλάδας, και μελλοντικά τα Σκόπια με δημοψήφισμα γίνονται έδαφος της Ελλάδας.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΦΙΛΕ ΗΣΤ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ . ΝΑ ΑΦΟΜΙΩΣΟΥΜΕ 60.000.000 ΤΟΥΡΚΟΥΣ , ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΝΑ ΑΦΟΜΙΩΣΟΥΜΕ ΤΑ 2.ΟΟΟ.ΟΟΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ , ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΛΑΣΟΜΠΑΝΙΕΡΕΣ , ΧΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΧΕΣΕΣ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ, ΜΕ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ .

East είπε...

Θα ηγηθούμε ΜΟΝΟ αν εξελληνίζουμε και αφομοιώνουμε.

Έτσι κάναμε και γίναμε ΗΓΕΤΕΣ, έτσι κάνει όποιος θέλει να ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ανατολικέ, έχεις δίκιο αλλά πρέπει να συνυπολογίσουμε τα δεδομένα. Η χώρα έχει αποδυναμωθεί και πρέπει να επανακτήσει την εθνική της κυριαρχία πρίν σκέφτεται για οποιουδήποτε είδους επεκτατισμό, ένοπλο ή διπλωματικό. Και δεύτερον πρέπει να αποβάλλει τον ραγιαδισμό των ιουδαιοχριστιανών και της αυλής του Φαναριού, γιατί από τότε που ήρθε αυτή η σκοταδιστική λαίλαπα, άρχισε η πνευματική και εδαφική συρίκνωση του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

East είπε...

Η πνευματική και εδαφική συρρίκνωση του Ελληνισμού άρχισε όταν μετατρέψαμε τον Ελληνισμό από πολιτισμό σε εθνοφυλετισμό.