Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ


Πριν από λίγο καιρό στη δουλειά έπρεπε να επιλεχθεί ένα νέο άτομο για να καλύψει μια θέση. Εξετάστηκαν ένα μάτσο βιογραφικά (άλλωστε τα συρτάρια μας είναι γεμάτα από βιογραφικά που λιμνάζουν). Ο κλήρος λοιπόν έπεσε σε μια κοπέλα παρουσιαστικού σχεδόν μοντέλου, με μεταπτυχιακά στο εξωτερικό, από πολύ
πλούσια οικογένεια, τρομερά φιλόδοξη, η οποία ιδεολογικά στο εργασιακό τομέα πιστεύει πως ωράριο, αργίες, και διάφορα άλλα δικαιώματα είναι απλά τεμπελίκι.... Δεν είχε καμιά απολύτως ανάγκη να δουλέψει παρά μόνο τη φιλοδοξία της. Κι αυτό θεωρήθηκε προσόν που τα υπόλοιπα βιογραφικά που στέναζαν κάτω από τη λέξη ΑΝΑΓΚΗ δεν μπορούσαν να συγκριθούν.

Εμειναν απέξω παιδιά που είχαν απόλυτη ανάγκη να δουλέψουν, κι επιλέχθηκε κάποιο άτομο που διαβεβαίωνε ότι δουλεύει όχι γιατί έχει ανάγκη αλλά γιατί γουστάρει, είναι η ηδονή της να ξημεροβραδιάζεται σε ένα γραφείο, ντυμένη πολυτελώς, με στόχο το μέγιστο της απόδοσης και το μάξιμουμ των απολαβών. Το αστείο είναι ότι ενώ στα φτωχαδάκια παζάρευαν και το ευρώ η εν λόγω μις απαίτησε και πήρε όσα απαίτησε....

Στην επιλογή φυσικά της θέσης αποκλείστηκαν από την αρχή διάφορες ενοχλητικές κατηγορίες εκτός από τους άσημους και ταπεινούς νέους. Οι γυναίκες που κινούσαν υποψία ότι θα ήθελαν να κάνουν οικογένεια ή εκείνες που φυσικά ήταν ήδη μητέρες, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, οι μακροχρόνια άνεργοι, κι επίσης διάφορες κατηγορίες που μειονεκτούσαν εμφανισιακά. Λίγα κιλά παραπάνω, μαλλί και ρούχα ντεμοντέ, επαρχιώτικο στυλ, εννοείται καπνιστές και άλλες κατηγορίες που γενικότερα εμφάνιζαν στοιχεία ανθρώπου και όχι ρέπλικας!!!

Κάποτε στις τράπεζες έπαιρναν δάνειο μόνο εκείνοι που είχαν να παρουσιάσουν τέτοιες εγγυήσεις που στην ουσία δεν είχαν ανάγκη να πάρουν δάνειο. Κάτι μου λέει πως στο άμεσο μέλλον, στις δουλειές "των ονείρων" θα επιλέγονται αποκλειστικά εκείνοι που δεν έχουν ανάγκη να δουλέψουν!! Οι υπόλοιποι είτε θα σέρνονται στους δρόμους της απόγνωσης χωρίς δεκάρα στη τσέπη άνεργοι με ότι αυτό επιφέρει, είτε θα δουλεύουν σε δουλειες που μέχρι πριν από λίγο καιρό οι γονείς προόριζαν απλά για τους "δύστυχους" τους λαθρομετανάστες. Αλλωστε σε χιλιάδες περιπτώσεις γίνεται ήδη.

Οι άνθρωποι που εχουν επιλεχθεί να ευημερήσουν στις μελλοντικές κοινωνίες θα είναι συμβατοί με το μοντέλο της εξελιγμένης ρομποτικής. Πρόθυμοι, φιλόδοξοι έως και άπληστοι, από τζάκι και εντελώς αδιάφοροι σε επιζήμιες ιδεες ικανές μόνο να καθυστερούν τα πλάνα ανάπτυξης και χρηματοοικονομικής φερεγγυότητας.

Μην απατάστε. Υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης και μάλιστα πολύ συγκεκριμένο. Για όλα τα κράτη που μοιάζουν τώρα να καταρρέουν και να φτωχαίνουν. Η εποχή που διανύουμε είναι ένα νέο ξεκαθάρισμα πληθυσμών. Να συμαζευτεί όλη εκείνη η άπλα που είχε δημιουργηθεί κάτω από συνθήκες που τώρα πλέον δεν υπάρχουν. Οι σπουδές θα ανήκουν πάλι σε μια συγκεκριμένη τάξη. Τα φροντηστήρια, οι ξένες γλώσσες, ο αθλητισμός, οι τέχνες, η έρευνα θα ανήκουν επίσης στην ίδια τάξη. Τα ακριβά μαγαζιά, τα ακριβά εστιατόρια, ξενοδοχεία, κλαμπ διασκέδασης, λέσχες, αυτοκίνητα, σκάφη, πολυτελείς κατοικίες, θα είναι προσβάσιμα μόνο από λίγους, όπως ακριβώς έπρεπε να είναι σε ένα κόσμο που δεν υπάρχει απειλή κανενός αντίπαλου δέους.

Ακόμα και τα επιφανή επαγγέλματα θα χωρίζονται σε κατηγορίες (όπως το παλιο καλό καιρό) γιατρός και γιατρουδάκος. Δικηγόρος και δικηγοράκος. Καθηγητής και δσασκαλάκος. Οσοι πρόλαβαν να φτιάξουν ένα κομπόδεμα για τους δύσκολους καιρούς και να φαντασιόνονται πως βρίσκονται ανάμεσα στη "καλή κοινωνία" πρόλαβαν. Οι νεογέννητοι στη νέα τάξη πραγμάτων καλό είναι να ξεφυλλίσουν την ιστορία των φεουδαρχικών κοινωνιών και να εξασκούνται σε ξεχασμένα επαγγέλματα. Γιατί κι εκεί υπάρχουν κατηγορίες. Αλλο ο μπάτλερ, άλλο ο υπηρέτης. Αλλο ο σεφ κι άλλο ο λατζέρης. Αλλο ο νταβατζής κι άλλο η πουτάνα. Εχει ο Θεός για όλους μας....

Τώρα βέβαια εδώ είναι ένα ανώνυμο και ασήμαντο ιστολόγιο. Η γράφουσα μπορεί να λέει ότι της έρχεται στο μυαλό και όλα τα παραπάνω να είναι απλά φαντασία χωρίς αντίκρυσαμα. Αλλά καλού κακού ας κάνουμε μια κουβεντούλα με τον ευαυτό μας πόσα κότσια έχουμε, γιατί έρχεται τσουνάμι και καλό είναι να μην μας πιάσει στον ύπνο.
Πηγη

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ, ΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ 40χρ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ολο ακουω για ανεργία ,αλλά σε επαγγέλματα οπως οικοδομή,σερβιτοροι (οχι μονο σε μπαρακια και καφετεριες που ειναι νεοι-νεες,αλλα να πηγαινουν και σε οινομαγειρια,χασαποταβερνες,ουζερί,κ.τ.λ),αγροτικές εργασίες,λάντζα,καμαριέρες,βενζιναδικα,καθαρισμοι οικιών,φροντιδα ηλικιωμένων,κ.τ.λ πανε να δουλεψουν μονο αλλοδαποί,οι Ελληνες απλα τα σνομπάρουν,όνειρο το εχω να δώ ξανά Ελληνες,και μαλιστα νεοΕλληνες στα παραπανω επαγγέλματα που πια τα βλεπω μονο σε παλιες Ελληνικες ταινιες και στεναχωριεμαι,να πέσουν και οι κοιλούμπες απο το καθησιό τών νεοΕλλήνων που ειχαν μαθει στην καλοπεραση.

Τώρα για τους πτυχιούχους,πρεπει να ξερουν οτι κορεστήκαν τα επαγγέλματα με πτυχία οπως ηταν φυσικο και επόμενο,και θα πρεπει να κοιτάξουν οι νεο Ελληνες και την τέχνη-χειρωνακτική εργασία,οχι μονο λουφα γραφείου με air-contition και μιά αιώρα πέρα δώθε καί να κοιτάμε το ρολοι ποτε θα σχολασουμε.

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω με τον 11.51

Δημήτρης είπε...

Καλά εσυ 11:51 είσαι από τα καλύτερα προβατάκια του συστήματος, το καλύτερο παράδειγμα ότι η προπαγάνδα και η πλύση εγκεφάλου του Έλληνα έχει πιάσει τόπο. Δηλαδή για σένα οι νεο Έλληνες φταίνε. Οι παλιοί δηλαδή που δούλεψαν τέτοια επαγγέλματα αλλά έφεραν τον τόπο και την κοινωνία σε αυτήν την γαμημένη κατάσταση να μείνουν απ έξω? Αν εσένα σου έλεγαν από μωρό να σπουδάσεις και να γίνεις μεγάλος και τρανός ή να μπείς σε ένα γραφείο να τα ξύνεις τι νομίζεις ότι θα γινόταν όταν μεγάλωνες? Τώρα φταίει ο νεο Έλληνας. Οι νέες γενίες, τα αγέννητα παιδία τι φταίνε να πληρώσουν τα σπασμένα? Φαντάζομαι δεν έχεις δουλεψει σε γραφείο να δείς πως είναι. Να είσαι 12 ώρες σε έναν υπολογιστή και το μυαλό σου να πρέπει να στροφάρει και τις 12 ώρες. Να γυρνας σπίτι κουρασμένος και να μην μπορείς να κοιμηθέις από τον πονοκέφαλο (βάλε και την ψύξη από το air-condition). Αλλά ακόμα και με τους δημόσιους υπαλλήλους που τους κράζουν όλοι και δεν είναι τυχαίο που έφτασε η κατάσταση σε αυτό το χάλι με το δημόσιο τομέα. Αν ήθελαν οι κυβερνήσεις ο δημόσιος τομέας θα ήταν άψογος τώρα όμως είναι ελεινος και πρέπει να τον πουλήσουμε όλο. Αν δεν μπορείς να διοικήσεις τις δημόσιες επιχειρήσεις και τις πουλάς, τότε πώε μπορείς να διοικήσεις ένα ολόκληρο κρατος? Θα το πουλήσεις κι αυτό στο τέλος. Αλλά ξέρεις όταν αλλάξει ο δημόσιος τομέας δε θα την πληρώσουν αυτοί που ήδη είναι σε αυτόν και τα ξύνουν, αλλά οι επόμενοι που δε φταίνε σε τίποτα. Και δεν είναι απλά ότι θα δουλεύουν και δε θα τα ξύνουν αλλά θα λιώνουν στη δουλεία και δε θα ανταμοίβονται για αυτό. Τελός πάντων ξέφυγα. Απλά σου λέω φιλικά άρχισε να αναρρωτιέσαι γιατί συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν και όχι να κατηγοράς.

Ανώνυμος είπε...

11.51 δεν ξερης απο που σου γερνει, τον μεταναστη τον παιρνουν ανασφαλιστο,στο ελληνοπουλο δεν τους παιρνει γιατι υπαρχουν και οι καταγγελιες,κατι που οι αλλοδαποι δεν μπορουν να κανουν και τους ειναι και ποιο φτηνοι, και γιατι δεν πας εσυ στα επαγγελματα που προ αναφερης
τι ονειρα και κουραφεξαλα μας λες παρτο χαμπαρι τα ονειρα ειναι μονο για τον υπνο

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=D2jje0m13rw
μετα το 11.40
υπάρχουν κάποιοι που τα λένε

Ανώνυμος είπε...

Απλα θα την πηδαει και το αφεντικο.οτι βλεπαμε στις ελληνικες ταινιες με γραματεεσ τα ιδια γινονται στην αληθεια

Ανώνυμος είπε...

12:55 Oταν σου ελεγε η μαμά και ο μπαμπάς παιδι μου να σπουδασεις και να εισαι σε ενα γραφειο,επρεπε τοτε αν ειχες μυαλο να εβλεπες γυρω σου,και οταν ειχε χαλασει το καζανακι στο μπανιο η η μπαταρια της βρυσης και επαιρνε τηλεφωνο ο μπαμπας τον υδραυλικο τον κύρ Αποστολη και εκανε να ερθει 1 μηνα και οταν ερχοταν και το εφτιαχνε σε μια ωρα και επαιρνε 50 ευρω ,εκει επρεπε να ελεγες απο μεσα σου,τι δουλεια γραφειου ρε μαμά και πρασινα αλογα,εδω ο κυρ Αποστολος πηρε 50 ευρω σε μια ωρα ,υδραυλικος θα παω να γινω.Αλλα τοτε αλλα τυρβάζαμε.
Η παλιά γενιά ηταν που φτιαχτηκε η Ελλαδα μετα τον πολεμο,γιατι δουλεψε νύχτα - μερα σε ολα τα επαγγελματα και οχι η σημερινη γενια που θελει να κανει και επιλογες επαγγελματος για το ποιο θα ειναι το ποιο ξεκουραστο.

Οσο για το δημοσιο τομεα συμφωνω 100 % σε οτι αναφερεις.

Ανώνυμος είπε...

1:15 Υπαρχουν πολλοι μεταναστες που δουλευουν νομιμα - ασφαλισμενοι μην κοιταμε να κρυψουμε την τεμπελιά μας η την σνομπαρία μας για μερικα επαγγελματα με δικαιολογιες τετοιας αποψης.
Ιδη φίλτατε κανω ενα επαγγελμα απο τα παραπανω που αναφερω και γιαυτο τα αναφερω ουτος η αλλως, και δοξα τον θεό έχω ακομα δουλειά,εσυ που μου θες να κανεις και επιλογές εργασίας,κλαιγε τήν μοίρα σου.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ Σ ΕΝΑ ΚΑΖΑΝΙ ΚΑΙ ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΟΥΜΕ ΣΑ ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!
ΣΑ ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ...ΟΛΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΞΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ...ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ...ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΓΙ ΑΥΤΟ....ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΛΔ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ !!!
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ....ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ !!!
ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ !!!!

Ανώνυμος είπε...

....ένα ξέρω...ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΘΕΟΥΛΗ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ...και ζω με αξιοπρέπεια...δεν ζητώ,δεν χρωστώ..απλά εργάζομαι...Οι σπουδές δεν πήγαν χαμένες..ΑΠΛΑ ΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ..μπορώ και αντιλαμβάνομαι καλύτερα αυτό τον παράξενο κόσμο...παιδιά...αφήστε τα κόμπλεξ...οτι βρείτε...και στο τέλος θα είστε εσείς κερδισμένοι...όπως εγώ...είμαι 33 ετών και ζώ άνετα ενώ οι επιλεκτικοί φίλοι μου τρέχουν στους γονείς τους...ένας βενζινάς-GOLDEN BOY...(πρώην ελαιοχρωματιστής...πρώην νοσηλευτής..και άλλα πολλά...)

Ανώνυμος είπε...

δεν μπορώ να βλέπω πλέον τους έλληνες να αλληλοκατηγορούνται, δεν φταίει ο απλός κόσμος,όπως του βαράγανε χόρευε.Ούτε τεμπέλης είναι το σύστημα τον κάνει έτσι.Στο δημόσιο έτσι και σηκώσεις κεφάλι και αναδείξεις τις λοβιτούρες σε έφαγε το μαύρο σκοτάδι η δεν τα ξέρετε? τι να κάνει έχει οικογένεια από πίσω .Ετσι μας θέλουν να αλληλοεξοντονώμαστε .τι να κάνει και ο νεοέλληνας κοίταξε να σπουδάσει τα παιδιά του για καλύτερη ζωή οι σπουδές άλλωστε για τον μισθοτό γονιό δεν είναι εύκολο πράγμα . Παράλληλα να κρατήσει τα ηθικα στοιχεία που διαμορφώνουν την κοινωνία πόσες αντιστάσεις να έχει από το πρωί μέχρι το βράδυ βλέπαμε όλα τα 20 χρόνια τουλάχιστον να πλουτίζουν με την πορνία την απάτη την ακολασία κλπ χάσαμε τον μπούσουλα ότι ξέραμε για ηθικό και νόμιμο μας το ανατρέπανε δεν ήξερα αν θα έπρεπε να πώ στα παιδιά μου να κρατάνε τις αρχές που μεγαλώσαμε εμείς οι 55άρηδες η να τους πώ βούρ και ΄οποιον πάρει ο χάρος γιατί μόνο έτσι επιβιώνεις Τα ξεχάσατε?και τώρα ξαφνικά σχέδιο 2 του συστήματος άστους να φαγωθούνε τα ζώα μεταξύ τους,και τρύβουν τα χέρια τους ρίξανε ακι μερικά εκατομύρια λαθρομετανάστες στην ευρώπη [τόσα χρόνια τους κράταγαν νηστικούς και πονεμένους]και άντε ισσοπεδωθήτε όλοι σας και τα δεδουλεμένα σας δικά μας και τα παιδιά σας δούλοι μας και μη μου πει κάποιος οτι δεν είναι εσι τα πράγματα και χειρότερα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ελληνας νομιζε τοσο καιρο πως με το που αποκταει ενα χαρτι θα βρει αμεσως δουλεια..Δεν εφαρμοζει το γνωστο "δια βιου μαθησης"...μονο ο γαμος τον ενδιαφερει και τιποτα αλλο...

Πρεπει να καταλαβουμε οτι οι εταιριες δεν νοιαζονται για τετοια ατομα. Ψαχνουν ατομα που δειχνουν ενδιαφερον για την επιστημη τους. Ατομα που επεκτεινουν τις γνωσεις τους πανω σε αυτο που σπουδασανε. πχ δεν εννοειται να εισαι μηχανικος και να μην εισαι γραμμενος στο IEEE..Ολα τα αρθρα εκει δημοσιευονται..Oσοι ξερουν καταλαβαινουν πολυ καλα τι εννοω..

Ανώνυμος είπε...

εσεις που μιλατε για το δημοσιο εχετε παει να δουλεψετε καμια μερα σε φαμπρικα σε γραμη παραγωγης;
ΜΙΑ ΜΕΡΑ δουλειας εκει ειναι 30 χρονια δουλειας δικια σας. δεν εχετε καμια δικαιολογια .μας κατσικοθηκατε 30 χρονια τωρα αδιαφοροντας για τους υπολοιπους ελληνες που σας ζουσαν αδιαφοροντας για τα νεα παιδια και τελος αδιαφορισατε και για την ιδια την πατριδα.

Ανώνυμος είπε...

καλα κανει στους δημοσιους υπαλληλους να δουλεψουν περισσοτερο δεν καταλαβα καθηγητης πανεπιστημιου απαγορευεται να δουλευει πανω απο 6 ωρες στις δημοσιες υπηρεσιες δουλευουν 7 ωρο χλωμο μου φαινεται και οι υπολοιποι εκτος δημοσιου δουλευουμε ολη μερα αντε ολοι εξω για δουλεια φτανει η κοροιδια να δουλευουμε εμεις για να τρωνε αλλοι με χρυσα κουταλια

Ανώνυμος είπε...

Ρε 11.51 εχεις ψαξει για δουλεια να δεις τι γινεται;Eπειδη εισαι βολεμενος νομιζεις οτι διαλεγουμε τις δουλειες;Αντε αγορι μου στο βουλευτη που σε βολεψε και ασε εμας να ψαχνουμε οποιαδηποτε δουλεια χωρις να τη βρισκουμε γιατι τα αφεντικα δεν θελουν τους Ελληνες και οχι οι Ελληνες τη δουλεια.Απλα αν δεν εισαι απο αυτους που ψαχνουν δεν δικαιουσαι να εχεις αποψη.

Ανώνυμος είπε...

1.54 ΦΙΛΕΜΟΥ για ποιους νομιμους μεταναστες λες, αυτους που ειναι στο δημοσιο; κατι γεοργιανους, ρώσους, και μολδαβους, γατι οι πιο πολλοι απο αυτους εχουν μπει στον ΗΣΑΠ ΟΣΕ ΔΕΗ....κλπ και χωρις να μιλανε καθαρα ελληνικα, βγαζοντας τα δικα μας παιδια εξω. που πληρωσα αδρα οι γονης τους για να σπουδασουν

Ανώνυμος είπε...

Ελληνες!Ελληνες!Παψτε να βριζετε ο ενας τον αλλον!Ειμαι και εγω ελληνας αλλα ειλικρινα σας λυπαμαι!!!Αν ξερατε τι μας περιμενει! Αν ξερατε μονο...

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα σχόλια ως τώρα σωστά, όλοι έχετε δίκιο, λέτε αλήθειες, κάποιοι αυθόρμητα και κάποιοι κρυβόμμενοι πίσω από το δάχτυλο.
Όλοι γίναμε "μάγκες" (λαμόγια, τεμπελχανάδες, αρπαχτικά, τέρατα, διεφθαρμένοι, ανήθικοι, χωρίς αξίες, αδιάφοροι για όλα που αφορούν το κοινό καλό, αδιάφοροι για το ίδιο το έθνος μας και την ιστορία του, εκσυγχρονιστές, αναξιόπιστοι, υποκριτές, ψεύτες, προδότες των πάντων, αδιάφοροι για το συνάνθρωπο, κοπρίτες, και άλλα πολλά ..... πού να τελειώσουν;).
Οι υπόλοιποι, μείναμε "πίσω", "χαϊβάνια", "καθυστερημένοι", "βλάκες", "μαλάκες" (ηθικοί, εργατικοί, δίκαιοι, λέγοντες την αλήθεια, πατριώτες, γενναίοι, φιλάνθρωποι, άνθρωποι, οικογενειάρχες, με αξίες, με αρχές, με ιδανικά, αγωνιστές του κοινού καλού, και άλλα πολλά ..... που εξυψώνουν τον άνθρωπο ).
Τώρα μ' αυτό που μας κάνουν στο όνομα της "σωτηρίας" κύριοι "μάγκες" καλό είναι να συμφιλιωθείτε με τα "χαϊβάνια", τους "καθυστερημένους", τους "βλάκες", τους "μαλάκες" και άλλες υγιείς κατηγορίες και να κοιτάξουμε όλοι μαζί για το κοινό καλό.
Το κοινό καλό όμως δεν επιτυγχάνεται με ανισότητες και αδικίες, ούτε με εξευτελισμό του έθνους μας, ούτε με ξεπούλημα της πατρίδας μας. Όσο νωρίτερα το καταλάβουμε, τόσο νωρίτερα θα "σωθούμε" .............. έτσι δε μας λένε όλοι!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πρώην στέλεχος εταιρείας, πληροφορική, marketing, 7.000 ενσημα κάνει αίτηση σε όλα τα super market για οποιαδήποτε θέση, (ταμία, ράφια, αποθήκη, μανάβικο κλπ) απορρίπτεται απ΄όλα λόγω προϋπηρεσίας και μισθού. Τις θέσεις έχουν καταλάβει διάφορες αλλοδαπές.

Δημήτρης είπε...

1:49 Δε ξέρω για σένα αλλά στο δικό μου σπίτι δεν μπήκε κανένας να μου φτιάξει τη βρύση ή οτιδήποτε άλλο, τα έκανε όλα ο πατέρας μου και είμαι περίφανος για αυτό αλλά και πάλι τον κατηγορώ γιατί εγώ δεν έχω μέλλον στη χώρα μου τώρα και πρέπει να επιλέξω την άλλη λύση. Εμένα ευτυχώς δε μου έκαναν πλύση εγκεφάλου το τι να γίνω κι έτσι επέλεξα να σπούδασω αυτό που ήθελα εγώ. Και δεν είναι θέμα αν έχεις μυαλό να παρατηρήσεις γύρω σου, όταν τρώς πλύση εγκεφάλου από μικρός από παντού, είναι υπερβολικά δύσκολο να ξεφύγεις και ένα μέσο μυαλό δεν μπορεί να το κάνει. Φαντάζομαι αναρωτιέσαι γιατί ο κόσμος δεν ξεσηκώνεται με τόσες προδοσίες και τόσα κακά που έφερε η κομματοκρατία και ακόμα φέρνει. Δεν έχει μυαλό ο κόσμος να καταλάβει τι γίνεται? Τώρα θα έπρεπε να τους είχαν κρεμάσει εδώ και χρόνια τους 300 και βάλε. Οι πατεράδες δεν είχαν μυαλό να καταλάβουν αυτό με τον υδραυλικό που λές να το πούν στα παιδιά τους? Όσο για την παλιά γενιά πές μου ποιά Ελλάδα έφτιαξε? Πώς είναι η Ελλάδα που δημιουργήθηκε σήμερα? Σου αρέσει? Τώρα το βάρος πέφτει σε εμάς και τι να κάνουμε τώρα εμείς? Να προσπαθήσουμε να επιβιώσουμε? Να βρούμε μια δουλειά? Να σώσουμε τη χώρα? Να ξυπνήσουμε τον κόσμο? Να έρθουμε κόντρα σε αυτούς που αγαπάμε και δεν καταλαβαίνουν? Να μας πούνε συνομοσιολόγους και να γελάνε? Να καταφύγουμε στη βία? Τι να κάνουμε δε ξέρω. Βλέπω τα πράγματα και απελπίζομαι. Κάθε μέρα περνάνε γαμιώντας νομοσχέδια και ο κόσμος δε ξέρει τπτ. Όλα είναι ελεγχόμενα και σχεδιασμένα εδώ και χρόνια. Τώρα θέλουν να ελέγξουν και το ιντερνετ. Βλέπω αυτές τις λεγόμενες συνομωσίες που κι έγω δε τις πίστευα καποτε να παίρνουν σάρκα και ωστά και φοβάμαι για το μέλλον το δικό μου και των επόμενων. Σκέφτομαι ότι οι νέες γενιές δε θα ζήσουν ούτε μια μέρα πραγματικής ελευθερίας και τρέμω. Είναι να φύγω στο εξωτερικό και το μυαλό μου είναι εδώ. Πώς να τα γράψω όλα στ @@ μου? Άντε να δούμε τι θα γίνει και ας ελπίσουμε να βρούμε το δρόμο μας. Πάλι ξέφυγα. Φιλικά πάντα.

Ανώνυμος είπε...

4:49 Πηγες αχθοφόρος σε κανα λιμανι η αεροδρομιο να κανεις τον αχθοφόρο ? πήγες να πουλας λαχεία, μπαλόνια ? πηγες σε κανα βενζιναδικο να πλένεις αυτοκίνητα - χασαποταβερνα για λαντζα η γκαρσονι - πηγες για καμμια αγροτικη εργασια να μαζευεις πατάτες,η καρπουζια κ.τ.λ ? ,Αν πηγες σε ολα αυτα και παλι δεν βρηκες τιποτα παω πάσσο,αν δεν πηγες ομως συνεχισε να κλαις την μοιρα σου,και άσε τα βουλευτιλίκια,υπαρχουν δουλειες και χωρις να εχεις μέσον,απλα αυτες οι δουλειες για μερικους ειναι ντροπή.

Ανώνυμος είπε...

Δημήτρη 6:42 καταλαβαίνω την αγωνία και τήν πικρία σου γιά το σύστημα,μήν ξεχνάς όμως ότι σε αυτό το χάλι μάς εφεραν οι κυβερνήσεις τα τελευταια 30 χρόνια που εμεις οι ιδιοι ψηφιζαμε,εγώ μιλαω για ποιο πριν μεταπολεμικά 50-60-70 που ανοικοδομηθηκε η Ελλαδα και ειχε ρυθμό αναπτυξης πολυ καλυτερο και απο τις Ευρωπης καποιες χρονιές.
Προσπαθησε να μην φυγεις για το εξωτερικο,προσωπικα και πετρες θα ετρωγα που λεει ο λογος αλλα το τοπο που γεννηθηκα και μεγαλωσα δεν θα τον αφηνα με τιποτα,μεινε εδω μην εισαι ριψάσπις,σκεψου και πάλεψε το,μην σηκωνεις τα χερια ψηλά,ολα τα προβληματα εχω μαθει στην ζωη εχουν την λυση τους,εχε πιστη στόν Θεό,μην πανικοβάλεσε γιατι τοτε ολα τα βλεπεις αρνητικα και δεν εχεις σωστή σκέψη,μπορει να μην βρεις δουλεια σε αυτο που σπουδασες και να κανεις κατι αλλο για καποιο διαστημα,που ισως δεν σου αρεσει,αλλα τουλαχιστον θα εισαι με τους οικιους σου,ειμαι 100% κατά τίς μεταναστευσεις,ο καθε λαος πρεπει να μεινη στον τοπο του και να το παλεψουμε ολοι μαζι,και οχι ριψάσπις να την κοπαναει για το καλυτερο του εαυτού του.

Ανώνυμος είπε...

Δημητρη 6.42. Εγω φιλε ειμαι ανεργος 12 χρονια με μεγαλα παιδια ,επειδη απο μικρος επιβιωνα στο δρομο δεν επαθα τιποτα .Οτι χρειαζομαι το φτιαχνω μονος μου και μπορω και αυτα που φτιαχνω και να τα εμπορευομαι . Ποτε δεν εκλεψα τον κοσμο παντα ειχα δουλεια και τωρα βοηθαω νεα παιδακια ελληνοπουλα που ξερουν μια τεχνουλα να βρισκουν δουλεια. Το μυστηκο ειναι η γνωση .Προσπαθησε να βρεις πως φτιαχνετε κατι διαλυσετο στην αναγκη παρατητησε βαλε το μυαλο και τα χερια σου να δουλεψουν και θα εκπλαγεις .Μπορεις να επιβιωσεις στην ελλαδα μην φυγης δεν υπαρχει ανεργια ενα παιχνιδη γνωσης και επιδεξιοτητας ειναι η ζωη. Να θυμασε ομως παντα να μην κοροιδευεις τον κοσμο να εισε εντιμος και θα δεις πως θα σε ψαχνουν οι ανθρωποι

Ανώνυμος είπε...

Ετσι ακριβώς οπως τα λεει ο 7:33 ειναι τα πραγματα ,Τεχνη-γνώση-εντιμότητα,εχεις απολυτο δικιο.Αναλογα με τους καιρους πρεπει να πορευομαστε,καποτε ήταν τής μοδός ολοι σαν αγγέλη προβάτων σπουδαζαν διοικηση επιχειρησεων η κομπιουτερ ,ρωταγες καποιον τι σπουδαζει διοικηση επιχειρησεων η πληροφορικη σου ελεγε,και ελεγα απο μεσα μου ,μυαλο κουκούτσι βρέ οι νεοι ? καταρχας για να προκοψεις πρεπει να κανεις κατι που ειναι σε λιγα χέρια να μην εχεις ανταγωνιστές ,και τρεχαν ολοι για διοικηση επιχειρησεων και πληροφορικη,ειχαν γινει οι τελειοφοιτοι ποιο πολλοι απο τις επιχειρησεις και τα κομπιουτερ.

Ανώνυμος είπε...

7:05 7:33και7.51καλα τα λετε πλην ομως κανενα ελληνοπουλο δεν προκοψε στον τοποτου ,αυτο που του προτεινετε ειναι μια μιζέρια, μην ξεχνάτε ..η ελλαδα τρωη τα παιδιατης αν μπορει να φυγει να φυγει ..η γνομιμου

Ανώνυμος είπε...

που να μεινει ο δημητρης σε αυτους που τον πουλησαν πριν ακομα γενηθη ,τι οικογενεια θα κανη με 400 ευρω; ποιο μέλλον για ποιο αυριο του λετε....μητσαρα κοπανατην

Ανώνυμος είπε...

8:15 και 8:27 ειναι ευκολο να λετε την λεξη κοπάνατην,αλλα να παει και που ? ετσι και αλλιως ολοι οι λαοι μπαινουν ενας - ενας κατω απο την μεγγενη την ανεργιας και της λιτοτητας,νομιζετε οτι εξω τα πραγματα ειναι παραδεισος και περιμενουν με ανοιχτάς αγκάλας τον Ελληνα και με στρωμενο κοκκινο χαλί και να τον ραινουν ροδοπεταλα ? χα χα χα και εξω να πατε μονο τα μυαλα θα προκοψουν που ειναι μετρημενα στα δαχτυλα,ολοι οι υπολοιποι θα φυτοζωήτε και εκει.Γιαυτο Ελλαδίτσα και μονο Ελλαδίτσα και επιστροφή στις ριζες μας δηλαδη στα χωριά μας που τα εγκαταλειψαμε ,εκει τουλαχιστον θα εχουμε ως προς το ζειν.

Ανώνυμος είπε...

8:15 νομιζεις οτι ολοι οσοι εφυγαν μεταναστες απο την Ελλαδα προκοψαν στο εξωτερικο? ας γελασω και να ευθυμησουμε στο καπακι που λεει και ο Μαρκος,αχαχούχαχα ,μονο οι εργατικοι που εκαναν το σκατο τους παξιμάδι προκοψαν εξω,ξερω εγω παρα πολλους που αφραγκοι εφυγαν και αφραγκοι γυρισαν.

Ανώνυμος είπε...

8:52 και 8:49με βρισκεις συμφωνώ; αλλά επιμένω στο να φυγει, και αν εχει μιαλο θα κανη παραδες,
αν δεν του τα φανε οι πουτανες και τα ζαρια οπος αυτους που προαναφερες

Ανώνυμος είπε...

Μήπως η εν λόγω "κυρία" τράβηξε και τίποτα κλαρίνα?

Ανώνυμος είπε...

7:33 μ.μ.
Είσαι ωραίος