Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Καίγονται Σαλαμίνα, Καστοριά, Εύβοια και Σπάτα Λεχαινών



Καίγονται Σαλαμίνα, Καστοριά, Εύβοια και Σπάτα ΛεχαινώνΕπί ποδός βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αντιμετώπιση νέας πυρκαγιάς, σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Νικόλαος, στα Σπάτα Λεχαινών.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 24 πυροσβέστες, με δέκα οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο αποτελούμενες από 18 άτομα, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.


Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε βουνοπλαγιά πίσω από το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας τέθηκε τελικά υπό έλεγχο και σβήστηκε από τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Στο σημείο επιχειρήσαν 30 πυροσβέστες με δέκα οχήματα καθώς και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής. Η φωτιά δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές.

Επιπλέον, πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και σε δασική έκταση στην περιοχή Ακτή Νήρεως, στο Αλιβέρι Εύβοιας. Επί τόπου επιχειρούν 25 πυροσβέστες, με έντεκα οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο, ενώ από αέρος, συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη, καθώς και ένα ελικόπτερο. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Σε εξέλιξη είναι μια ακόμη πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε νωρίτερα, στην Παλιά Ζούζουλη Καστοριάς. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει πευκοδάσος. Στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 8 οχήματα, καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στο Νεστόριο Καστοριάς. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 34 πυροσβέστες, με έντεκα οχήματα, 13 άτομα πεζοπόρο, καθώς και τρία αεροσκάφη. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.


Ωστόσο, υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση στην περιοχή Τρόπαια Αρκαδίας. Για την πλήρη κατάσβεσή της συνεχίζουν να επιχειρούν δέκα πυροσβέστες, με πέντε οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο, ενώ από αέρος συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Η φωτιά ξέσπασε σε δύσβατο ορεινό σημείο και δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές.

Τέλος, φωτιά ξέσπασε και σε κτίριο υποστήριξης της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», το μεσημέρι, κοντά στη «σήραγγα Παναγιάς», στον αυτοκινητόδρομο Γρεβενών - Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά έκαψε ηλεκτρικά καλώδια και συστοιχίες μπαταριών.
πηγη

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΨΟΥΝ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΤΑΓΕ ΖΩΑ

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΩΩΩΣΤΟΟΟΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο που έχω να προσθέσω στα προηγούμενα σχόλια,είναι ότι όλο και πιό απροκάλυπτα τα ΜΜΣυσκότισης,αποφεύγουν να αναφερθούν στις πάμπολες πυρκαγιές ,παρά μόνο πολύ, εάν και όταν δεν μπορούν να το αποκρύψουν,πολύ λοιπόν επιγραμματικά.
Συστηματικά όμως αποφεύγουν να ασχοληθούν με την σύλληψη και άμεση απελευθέρωση των εμπρηστών .
Και κανείς ποτέ δεν τόλμησε να ασχοληθεί με το υψίστης σημασίας ,φαινόμενο των εμπρησμών σε παγκόσμιο επίπεδο σαν να πρόκειται για άκρως απόρρητο πρόγραμμα στο οποίο κανείς δεν τολμά να ρίξει φώς.
Ακόμη και τώρα που πλέον οι φτηνές εξηγήσεις των οικοπεδοφάγων και των επί συμβάσει πυροσβεστών ,δεν πείθουν.

East είπε...

Τα δάση προστατεύονται μόνο όταν κατοικούνται.

Πρέπει να καταργηθεί ο διαχωρισμός δασικής/αγροτικής/αστικής γης, και ο καθένας να μπορεί να φτιάξει μονοκατοικία -χωρίς άδεια- ΠΑΝΤΟΥ(σε γη που του ανήκει φυσικά). Άδεια να χρειάζονται μόνο τα μεγάλα κτήρια.

Έτσι, μπορούν να δεντροφυτευτούν όλες οι εκτάσεις που δεν καλλιεργούνται και δεν κατοικούνται, διότι πλέον το "δάσος" δεν θα συνεπάγεται κάποια "ποινή" αλλά θα είναι πλεονέκτημα.

Και πρέπει να ενθαρρυνθεί και η αγροικία(σπίτι στο χωράφι) για να μειωθεί το κόστος των άσκοπων μετακινήσεων, να εκμεταλλευτούν πολύ αποδοτικότερα τα χωράφια, και για την προστασία των δασών.

Αν γίνουν αυτά:

-Θα μειωθεί δραστικά η γραφειοκρατία, τα έξοδα του κράτους, η διαφθορά και το φακελάκι.

-Θα αυξηθεί η παραγωγή και η ανάπτυξη

-Θα πολλαπλασιαστούν τα δάση

Το μοντέλο που έχουμε τώρα, ουσιαστικά εκδιώκει τον άνθρωπο από την ύπαιθρο, ενθαρρύνει ντόπιους-νοικοκυραίους-καταπατητές(πρακτικά κανείς δεν μπορεί να μετακινηθεί στην ύπαιθρο, ενώ υπάρχει και γενικευμένη καταπάτηση ιδιοκτησίας), μειώνει την παραγωγή, καταστρέφει τα δάση, παράγει την διαφθορά και την παρανομία, κοστίζει, και μας χρεωκόπησε.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ.ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ ΤΟΥΣ.ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΣΙΩΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΜΜΕ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ!! ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;